44
کیک و شیرینی
|مدت زمان مطالعه: 7 دقیقه

نکات کلیدی برای تهیه کیک اسفنجی ساده

یکی از کیک‌های اصلی در شیرینی‌پزی، کیک اسفنجی نام دارد که پس از پخته شدن باید آن را با خامه، شکلات آب شده، کرم کره، موس و یا انواع میوه‌ها ترکیب کنید. این کیک به عنوان یکی از کیک‌های پایه در شیرینی‌پزی محسوب می‌شود که در کنار نوشیدنی‌های گرم، گزینه ایده‌آلی برای میان وعده عصرانه می‌باشد. البته بسیاری از افراد تصور می‌کنند که امکان پخت این کیک در منزل وجود ندارد و تنها انتخاب، خرید آن از شیرینی‌فروشی‌ها است. این در حالی است که در این مطلب قصد داریم، طرز تهیه کیک اسفنجی ساده و تمام نکات مربوط به آن را به شما ارائه نماییم. درصورتی‌که شما نیز از طرفداران کیک و شیرینی هستید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

طرز تهیه کیک اسفنجی ساده

کیک اسفنجی

برای تهیه این کیک خوشمزه در ابتدا باید مواد زیر را تهیه نمایید:

تخم مرغ: 6 عدد
آرد: 6 قاشق سوپ‌خوری
شکر: 6 قاشق سوپ‌خوری
وانیل: 4/1 قاشق چایخوری
بکینگ پودر: 1 قاشق مرباخوری
آب جوش: 2 قاشق غذاخوری
رنده پوست پرتقال: 2/1 قاشق چایخوری
نمک: 8/1 قاشق چایخوری

کیک پزی

بسته جامع آموزشی

صفر تا صد کیک پزی

نکات مهم برای تهیه کیک اسفنجی ساده

برای تهیه این کیک لازم است تا در ابتدا به نکات مهم توجه فرمایید:

• برای تهیه کیک باید مواد اولیه به دمای محیط برسند. برای این منظور این مواد را نیم ساعت قبل از شروع فرآیند پخت کیک، بیرون از یخچال قرار دهید و منتظر بمانید تا به دمای محیط برسند.
• مدت زمان پخت و درجه حرارت در فرهای مختلف متفاوت می‌باشد. تنظیم مناسب فر برای پخت کیک اسفنجی ساده را می‌توانید با چند بار استفاده از فر متوجه شوید.
• توصیه می‌شود که برای تهیه کیک از ترازوی دیجیتال و پیمانه‌های استاندارد استفاده نمایید.
• در زمان هم زدن تخم مرغ، همزن را چندین بار خاموش کرده و با استفاده از یک لیسک، اطراف آن را داخل ظرف بریزید تا از ایجاد بوی بد تخم مرغ داخل کیک جلوگیری شود.
• برای پخت کیک لازم است تا آرد 3 بار الک شود؛ در این حالت بافت کیک شما نرم‌تر خواهد شد.
• برای پف کردن کیک، به‌هیچ‌وجه در فر را تا قبل از پخت کامل آن باز نکنید.
• برای تهیه کیک به سایز قالب دقت کنید. سایز مناسب برای این دستور، ظرفی با ارتفاع 10 و به قطر 20 تا 25 سانت می‌باشد.
• استفاده از مواد اولیه مرغوب نقش مهمی را در کیفیت و طعم مطلوب کیک اسفنجی ساده خواهد داشت.

دستور پخت کیک اسفنجی ساده

کیک اسفنجی

در این قسمت با تهیه کیک اسفنجی با ما همراه باشید و مراحل زیر را دنبال کنید:

1. زرده و سفیده تخم مرغ را از یک‌دیگر جدا کرده و توجه کنید که هیچ قسمتی از زرده وارد سفیده نشود. برای این کار به اندکی مهارت نیاز دارید، اما درصورتی‌که تازه‌کار هستید، با تمرین می‌توانید این مهارت را بدست آورید.
2. در این مرحله از تهیه کیک اسفنجی ساده، نیاز است که سفیده تخم مرغ را با همزن هم بزنید و بعد از حدود 5 دقیقه از فرم گرفتن این ماده، به اندازه یک قاشق سوپ‌خوری شکر به آن اضافه نمایید. در ادامه این مواد را هم بزنید تا به خوبی فرم بگیرند و امکان جدا شدن سفیده با برگرداندن ظرف وجود نداشته باشد.
3. رنده پوست پرتقال، زرده تخم مرغ و 5 قاشق سوپ‌خوری شکر را با همزن به خوبی هم بزنید تا رنگ آن کرم متمایل به سفید شود. سپس 2 قاشق آب جوش را از بالا به مواد اضافه کنید و 1 دقیقه دیگر مواد را با همزن برقی هم بزنید.
4. سفیده را از یخچال خارج کرده و منتظر بمانید تا با بقیه مواد هم دما شود. آرد 3 بار الک شده را به همراه سفیده، به زرده تخم مرغ بیفزایید و با لیسک به حالت دورانی هم بزنید. سپس مقداری از آرد را به آن افزوده و باز به همان حالت به هم زدن ادامه دهید. در این میان می‌توانید بکینگ پودر و نمک را نیز به مواد اضافه کنید.
5. کاغذ روغنی را کف قالب مدنظرتان پهن کرده و مواد را داخل قالب بریزید و آن را به صورت یکنواخت پخش کنید. سپس چند بار قالب را به آرامی به زمین بکوبید تا هواگیری انجام شود. سپس قالب را در دمای 175 درجه سانتی‌گراد در طبقه وسط فر به مدت 45 دقیقه قرار دهید.
6. هنگامی‌که کیک پخت و قصد خارج کردن آن را داشتید، ابتدا فر را خاموش کرده و بعد در آن را باز کنید. همچنین منتظر بمانید تا کیک برای چند دقیقه داخل فر خاموش با در باز بماند تا پف آن نخوابد.
7. پس از خارج کردن کیک از فر، اجازه دهید تا آن سرد شود و سپس آن را با کاردک یا چاقو از قالب جدا نمایید. در ادامه کیک را روی توری برگردانید.

فوت و فن های کیک اسفنجی ساده

در برخی مواقع ممکن است کیک اسفنجی ساده شما با وجود رعایت کامل دستور پخت، خراب شود؛ به همین علت در ادامه شما را با فوت‌وفن‌های پخت این کیک آشنا می‌کنیم تا بتوانید به بهترین شکل ممکن این کیک را آماده کرده و از خوردن آن لذت ببرید.

چرا کیک پف نمی‌کند؟

دلایل متعددی برای پف نکردن کیک وجود دارند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

• اگر کیک اسفنجی ساده شما پف نکرده است، احتمالا مواد اولیه آن را نیم ساعت قبل از پخت، از یخچال خارج نکرده‌اید.
• درصورتی‌که میزان هم زدن مواد در ابتدا کم باشد و عمل مخلوط کردن به صورت دورانی انجام نشود، کیک پف نخواهد کرد.
• تنظیم نامناسب دمای فر و حرارت خیلی زیاد یا خیلی کم آن باعث پف نکردن کیک می‌شود.
• مواد دستور پخت کیک باید به ترتیب اضافه شوند؛ درغیر این‌ صورت کیک شما پف نخواهد کرد.
• بکینگ پودر عامل اصلی پف کردن کیک محسوب می‌شود؛ بنابراین کم بودن آن می‌تواند از پف کردن کیک جلوگیری کند.
• فاصله تهیه مواد تا پخت آن در فر زیاد بوده است.
• اندازه قالب به نسبت مواد خیلی کوچک یا خیلی بزرگ بوده است.

چرا بخشی از مواد کیک از قالب خارج می‌شوند؟

• قالب کوچک بوده است
• قالب بیش از حد با مواد پر شده است.
• در میزان استفاده از بکینگ پودر زیاده‌روی شده است.

چرا نمی‌توان کیک اسفنجی ساده را به راحتی از قالب جدا کرد؟

• کیک قبل از سرد شدن از قالب خارج شده است.
• در زمان داغ بودن کیک، ظرف دیگری روی آن قرار گرفته است.
• حرارت فر زیاد و زمان پخت کیک کم بوده است.

روش های تزئین کیک اسفنجی ساده

کیک اسفنجی ساده

کیک اسفنجی از آن دسته کیک‌هایی است که باید روی آن را تزئین کرد. برای این منظور قصد داریم تا نحوه تزئین این کیک را به شما ارائه دهیم.

1. تزئین کیک اسفنجی با خامه : یکی از قدیمی‌ترین و در عین حال محبوب‌ترین روش‌های تزئین کیک اسفنجی، افزودن خامه به آن می‌باشد. برای این کار می‌توانید خامه را پس از پخت کیک بر روی آن بمالید.
2. تزئین کیک اسفنجی با میوه : استفاده از میوه‌های فصل یکی از روش‌های ساده تزئین این کیک محسوب می‌شود. برای این منظور کافی‌ست تا میوه‌ها را برش داده و یا به صورت کامل بر روی کیک پخته شده خود قرار دهید.
3. تزئین کیک اسفنجی با ژله : یکی‌دیگر از روش‌های تزئین کیک اسفنجی ساده، استفاده از ژله بر روی آن است. برای این منظور می‌توانید ژله دلخواه خود را از قبل آماده کرده و پس پخت کیک، ژله را بر روی آن قرار دهید.

سخن آخر
کیک اسفنجی ساده یکی از محبوب‌ترین کیک‌هایی به شمار می‌رود که بسیاری از افراد تمایل به پخت آن در منزل دارند. به همین علت نیز در این مطلب طرز تهیه این کیک و نکات مربوط به آن را به شما ارائه کردیم. امیدواریم که با توجه به موارد گفته شده، کیک خوشمزه و هیجان‌انگیزی را برای خود و عزیزانتان تهیه فرمایید.


تیم نویسندگان نازلیکس

نویسنده: تیم نویسندگان نازلیکس

ما، تیم نویسندگان نازلیکس در اینجا کنار هم هستیم تا سعی کنیم، مطالب آموزشی متنوع در حوزه‌های پرطرف‌دار را برای مخاطبین عزیزمون به زبان ساده آماده کنیم تا در مسیر پیشرفت از اون استفاده کنند.

تاریخ انتشار: 13-02-1403


0%

40 نفر



دیدگاه کاربران

نظری ثبت نشده است.

ثبت دیدگاه