معرفی انواع پیراشکی فوری و جذاب
پیراشکی یکی از غذاهای خوشطعم و پرطرفدار در سراسر جهان است که نان آن را از خمیر مایه بدست میآورند. جالب است که بدانید قدمت این نان به هزاران سال قبل بازمیگردد و پیدایش آن در ایران نیز از دوران قاجار آغاز شد. این نان به طور معمول به شکل گرد و مستطیلی تهیه میشود و داخل آن را با انواع مواد همچون گوشت، مرغ، سبزیجات و شکر و گردو پُر میکنند. امروزه انواع نان پیراشکی در اغلب مناطق ایران به فروش میرسد. درصورتیکه علاقه دارید با انواع پیراشکی آشنا شوید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید
پیراشکی چیست؟
همانطور که اشاره شد، نان پیراشکی با خمیر مایه تهیه میشود و میتوان داخل آن را با موادی همچون گوشت، پنیر، سیبزمینی و غیره پر کرد.
این نان محبوبیت بسیاری در کشورهای ایران، لهستان و روسیه دارد. در کشور ما این نان را معمولا با خمیر نان بربری تهیه میکنند و آن را به صورت شیرین یا شور به فروش میرسانند. البته نان پیراشکی شیرین بهتر است که با خمیر نان شیرین تهیه شود تا طعم نهایی آن دلچسب باشد.
این نان به عنوان یک میان وعده محبوب با چای و انواع دمنوشها سرو میشود. نان پیراشکیهای شیرین با موادی مانند گردو، کشمش، خرما و شکر پر میشوند؛ ازاینرو میان وعده مقوی برای کودکان شما هستند.
بسته جامع آموزشی
صفر تا صد کیک پزی
در این مقاله به معرفی انواع پیراشکی فوری و جذاب باهم میپردازیم :
1. پیراشکی پنیری
یکی از انواع پیراشکی، پیراشکی پنیری نام دارد. این نان به شکل مستطیل تهیه شده و داخل آن با پنیر پر میشود. برای تهیه این نان به موادی همانند آب، آرد، زرده تخم مرغ، پنیر پارمزان، نمک، روغن زیتون و پودر خمیر پزی نیاز دارید.
در ابتدا آرد و زرده تخم مرغ را با یکدیگر مخلوط کرده و سپس روغن زیتون، زرده تخم مرغ، آب و نمک را به آن اضافه میکنید تا خمیر یکدست شود. درصورت نیاز میتوانید آب بیشتری وارد خمیر نمایید. در ادامه خمیر را بر روی سطحی صاف قرار داده و روی آن را به آرامی فشار دهید تا ضخامت مطلوبی بدست آید. برای برش دادن پیراشکی میتوانید از یک چاقو استفاده کنید. برای پختن نان، فر را در دمای 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید و حدود 20 دقیقه منتظر بمانید تا پیراشکی آماده شود. در انتها نیز میتوانید این پیراشکی خوشمزه را با سس، چای یا قهوه سرو نمایید.
2. پیراشکی گوشت
یکی از پرطرفدارترین پیراشکیها که طعم لذیذی دارد، پیراشکی گوشت است. این نان پس از آماده شدن با لایههای نازک گوشت اعماز خرد شده یا چرخکرده پُر میشود. درصورتیکه میخواهید با انواع پیراشکی آشنا شوید، باید طرز تهیه این پیراشکی را بدانید.
برای تهیه پیراشکی گوشت در ابتدا نمک، آرد و شکر را در یک ظرف به خوبی مخلوط میکنند و با اضافه کردن آب و روغن این مخلوط را به حالت خمیری نرم و انعطافپذیر درمیآورند. در ادامه فرآیندِ آمادهسازی پیراشکی گوشت، لازم است تا خمیر را به شکل یک گوی بزرگ درآورده و سپس اجازه دهید تا اندازه آن دو برابر شود. پس از گذشت یک ساعت وقت آن رسیده است تا خمیر را به بخشهای کوچکتری تقسیم کرده و یک لایه از گوشت را درون آنها قرار دهید. همچنین در این مرحله میتوانید نان پیراشکی را به شکلهای مورد دلخواه خود فرم دهید.
در انتها نانها را درون فر قرار داده و به مدت 20 دقیقه منتظر بمانید تا آنها آماده شوند. به طور کلی، پیراشکی گوشت به عنوان یک وعده مقوی برای تمامی افراد به شمار میرود که امکان تزئین آنها با انواع سسها و چاشنیها نیز وجود دارد.
3. پیراشکی زعفرانی
اگر قصد دارید تا بهطور کامل با با انواع پیراشکی آشنا شوید، پیراشکی زعفرانی را از یاد نبرید! این پیراشکی محبوب با افزودن زعفران به ترکیب اصلی آن آماده میشود که رنگ طلایی و طعم عالی به این نان میبخشد. برای تهیه این نان خوشطعم باید نمک، آرد و زعفران را با یکدیگر مخلوط کرده و از زعفران پودری استفاده کنید. به طور معمول برای هر پیمانه از آرد، از یک قاشق چایخوری زعفران استفاده میکنند. البته میزان زعفران با توجه به سلیقه هر فردی میتواند متغیر باشد. در ادامه آب را به این مخلوط اضافه کرده و با یک قاشق چوبی هم بزنید تا خمیر نرم و انعطافپذیر شود.
برای اینکه خمیر رطوبت بیشتری به خود بگیرد، در صورت نیاز به آن آب بیشتری اضافه نمایید. سپس خمیر را به مدت 10 دقیقه مالش دهید تا یکنواخت شود و آن را به صورت یک گوی بزرگ درآورید و در یک ظرف قرار دهید. روی این ظرف را با پارچهای پوشانده و یک ساعت منتظر بمانید تا خمیر حجم بگیرد. بعد از گذشت این زمان خمیر را برش داده و به فرم دلخواه خود درآورید و در ادامه آن را در فری که دمای آن حدود 180 درجه سانتیگراد است، به مدت 20 دقیقه قرار دهید.
4. پیراشکی شیرین
پیراشکی شیرین یکیدیگر از نانهایی است که بسیار خاص و خوشمزه میباشد. این نان با موادی همانند شکر، آرد، خمیر پودر، روغن یا کره، دارچین و خشکبار تهیه میشود. برای آنکه با انواع پیراشکی آشنا شوید، باید طرز تهیه پیراشکی شیرین را بدانید.
برای تهیه این نان در ابتدا آرد، شکر و خمیر پودر را با یکدیگر مخلوط کرده و کره و آب را به آن اضافه میکنیم. در این مرحله امکان اضافه کردن موادی همانند خرما، میوه، دارچین و خشکبار وجود دارد. سپس اجازه دهید تا خمیر بعد از گذشت یک ساعت حجم بیشتری پیدا کند. بعد از گذشت این زمان خمیر را به چند بخش تقسیم کرده و آنها را به فرم دلخواه خود درآورید. در ادامه خمیرها را داخل فر قرار دهید تا رنگ آن به طلایی برسد. بعد از گذشت 20 دقیقه پیراشکی زعفرانی شما آماده است و میتوانید آن را به همراه چای یا قهوه سرو نمایید.
جمع بندی
در این مطلب طرز تهیه مدلهای مختلف پیراشکی را به شما ارائه کردیم تا با انواع پیراشکی آشنا شوید. هر کدام از این پیراشکیها از طعم مخصوصی برخوردار بوده و میتوانند انتخاب مطلوبی برای میان وعده شما و عزیزانتان محسوب شوند.
نویسنده: تیم نویسندگان نازلیکس
ما، تیم نویسندگان نازلیکس در اینجا کنار هم هستیم تا سعی کنیم، مطالب آموزشی متنوع در حوزههای پرطرفدار را برای مخاطبین عزیزمون به زبان ساده آماده کنیم تا در مسیر پیشرفت از اون استفاده کنند.
تاریخ انتشار: 21-01-1403
0%
119 نفر
برچسب ها:
دیدگاه کاربران
نظری ثبت نشده است.ثبت دیدگاه
وبلاگ های مشابه