64
کیک و شیرینی
|مدت زمان مطالعه: 7 دقیقه

طز تهیه شیرینی مشهدی خانگی + نکات پخت

اگر شما هم اهل کیک و شیرینی باشید، احتمالا بارها نام شیرینی مشهدی را شنیده‌اید. این شیرینی که به نام‌های شیرینی مربایی و شیرینی آلمانی نیز شناخته می‌شود یکی از دسرهای محبوب در ایران به حساب می‌آید و تنها متعلق به شهر مشهد نیست! با وجود اینکه این شیرینی در اغلب قنادی‌ها به فروش می‌رسد، اما بسیاری از بانوان علاقه دارند که آن را با استفاده از مواد اولیه درجه یک در منزل تهیه نمایند. ازاین‌رو ما تصمیم داریم در این مطلب طرز تهیه شیرینی مشهدی یا همان شیرینی مربایی را به شما عزیزان ارائه دهیم. اگر قصد پخت این شیرینی محبوب را دارید، تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید.

طرز تهیه شیرینی مشهدی

شیرینی مشهدی

پیش از تهیه این شیرینی باید مواد لازم آن را تهیه کنید:
• شکر: 100 گرم
• آرد قنادی: 250 گرم
• کره: 150 گرم
• زرده تخم مرغ: 1 عدد
• نمک: 8/1 قاشق چای‌خوری
• شیر: دو قاشق غذاخوری
• وانیل: 1 قاشق چای‌خوری
• مارمالاد: به مقدار لازم
• پودر قند: به مقدار لازم

تهیه این شیرینی به راحتی امکان‌پذیر است و شما می‌توانید تنها در چند مرحله شیرینی مربایی خوشمزه‌ای را آماده کرده و از مهمانان خود پذیرایی کنید. برای این منظور مراحل زیر را دنبال کنید.
1. برای تهیه این شیرینی ابتدا شکر را به کره اضافه کنید و آن‌ها را چند دقیقه با همزن بزنید. وانیل و زرده تخم مرغ را به مخلوط شکر و کره افزوده و باز به هم زدن با همزن ادامه دهید. سپس شیر را به این مواد بیفزایید و با قاشق تا حد مخلوط شدن هم زنید.
2. در این مرحله از تهیه شیرینی مشهدی، آرد و بکینگ پودر را به مواد اضافه کنید و ورز دهید. همچنین مقدار آرد در تهیه این شیرینی باید به اندازه‌ای باشد که خمیر را سفت نکند و در عین حال حالت چسبندگی به آن ندهد.
3. خمیر این شیرینی را در یخچال قرار دهید و برای 2 ساعت منتظر بمانید. در این مدت می‌توانید مارمالاد شیرینی را آماده کنید. البته درصورتی‌که از مارمالاد آماده استفاده می‌کنید، نیاز به درست کردن آن نخواهید داشت.
4. فر را روشن کرده و در دمای 180 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. روی یک سطح صاف آرد پاشیده و با وردنه خمیر شیرینی را به قطر 2 الی 3 سانتی‌متر پهن نمایید و در شکل‌های مورد نظرتان قالب بزنید.
5. برای تزیین شیرینی مشهدی می‌توانید وسط آن‌ها را کمی سوراخ کنید تا مارمالاد در آن‌ها دیده شود. در ادامه یک کاغذ روغنی روی سینی فر پهن کنید و یک لایه از قالب‌های شیرینی را روی این سینی بچینید.
6. شیرینی‌های مشهدی باید به مدت 15 دقیقه داخل فر قرار بگیرند تا کاملا پخته شوند. درصورتی‌که لبه‌های شیرینی تغییر رنگ دادند، می‌توانید فر را خاموش کنید تا رنگ آن‌ها تیره نشود.
7. بعد از گذشت این مدت و آماده شدن شیرینی‌ها، آن‌ها را از فر دربیاورید تا خنک شوند. سپس کمی مارمالاد روی لایه صاف شیرینی بریزید و لایه دیگر را روی آن بگذارید.
8. پس از آنکه شیرینی مربایی آماده شد، می‌توانید آن‌ها را با پودر قند، پودر نارگیل، پودر پسته و شکلات آب‌شده تزیین کنید.

کیک پزی

بسته جامع آموزشی

صفر تا صد کیک پزی

نکات مهم تهیه شیرینی مشهدی

برای پخت شیرینی مشهدی نیز همانند سایر شیرینی‌ها باید چند نکته مهم را رعایت کنید که در ادامه به آن‌ها اشاره کرده‌ایم:
• برای تهیه این شیرینی می‌توانید روغن جامد یا روغن مایع را جایگزین کره کنید.
• برای تهیه شیرینی مربایی حتما باید از فر استفاده کنید و آن‌ها را قبل از خشک شدن از فر خارج کنید.
• در تهیه این شیرینی به‌هیچ‌عنوان خمیر آن را بیش از حد ورز ندهید، چراکه شیرینی‌ها در زمان پخت خشک می‌شوند و روغن پس می‌دهند.

سخن آخر

شیرینی مشهدی یا شیرینی مربایی یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین شیرینی‌هایی است که در اغلب قنادی‌ها به فروش می‌رسد. با این حال بسیاری از بانوان تمایل دارند که این شیرینی را در منزل تهیه کنند. در این مطلب طرز تهیه این شیرینی و نکات مربوط به آن را به شما ارائه کردیم تا بتوانید آن را پخته و با چای سرو کنید. همچنین این شیرینی انتخاب جذابی برای پذیرایی از مهمانان نیز به حساب می‌آید.


تیم نویسندگان نازلیکس

نویسنده: تیم نویسندگان نازلیکس

ما، تیم نویسندگان نازلیکس در اینجا کنار هم هستیم تا سعی کنیم، مطالب آموزشی متنوع در حوزه‌های پرطرف‌دار را برای مخاطبین عزیزمون به زبان ساده آماده کنیم تا در مسیر پیشرفت از اون استفاده کنند.

تاریخ انتشار: 17-03-1403


0%

173 نفر



دیدگاه کاربران

نظری ثبت نشده است.

ثبت دیدگاه