طرز تهیه کیک وانیلی ساده + نکات پخت
آشپزی، سرگرمی است که اغلب خانمها به آن علاقه دارند؛ ازاینرو برخی از آنها ممکن است که از پختن غذاهای تکراری خسته شوند و تمایل به تهیه غذاهای جدید داشته باشند و بخواهند تنوعی در وعدههای غذایی خود ایجاد کنند. از سوی دیگر دوستداران آشپزی برای میان وعدهها، پختن انواع کیک و دسرها را در لیست کارهای روزانه خود قرار میدهند تا به این صورت اوقات خود را پُر کنند. البته تهیه غذا در خانه نهتنها جذابیت بسیاری برای اغلب بانوان دارد، بلکه میتواند خیال شما را از بابت کیفیت مواد اولیه راحت نماید.
بدینترتیب شما با در اختیار داشتن مواد اولیه مرغوب میتوانید بهترین غذاها و دسرها را برای خود تهیه نمایید. در میان تمام دسرها و شیرینیهایی که به بازار عرضه شدهاند، کیک ساده وانیلی از محبوبیت بالایی برخوردار است؛ ازاینرو در این مطلب قصد داریم تا طرز تهیه آن را به شما ارائه دهیم.
طرز تهیه کیک ساده وانیلی
یکی از شیرینیهای پُرطرفدار و جدید، کیک وانیلی نام دارد که تهیه آن در منزل امکانپذیر است. طرز تهیه این کیک بسیار راحت بوده و حتی افرادی که مهارت کافی در پخت کیک و شیرینی ندارند نیز میتوانند آن را به آسانی بپزند.
از کیک وانیلی اغلب اوقات به عنوان کیک پایه در آشپزی استفاده میکنند؛ بهاینصورت که در ابتدا کیک را پخته و به روش دلخواه خود آن را تزئین مینمایند.
پیش از تهیه کیک وانیلی لازم است تا مواد اولیه آن را تهیه نمایید. مواد لازم برای تهیه کیک ساده وانیلی به صورت زیر است:
تخم مرغ: 3 عدد
آرد: 2.5 لیوان
شیر: یک لیوان
شکر: یک لیوان
روغن مایع: 1 پیمانه
وانیل: یک قاشق چایخوری
بکینگ پودر: یک قاشق چایخوری
مراحل پخت کیک وانیلی به صورت زیر است:
1. در ابتدا لازم است تا مواد اولیه خود را حداقل از نیم ساعت قبل از یخچال خارج نمایید تا به دمای محیط برسند.
2. سه عدد تخم مرغ را به همراه یک قاشق چایخوری وانیل و یک لیوان شکر ترکیب نمایید. این مخلوط باید با همزن برقی و روی دور تند به مدت پنج تا هفت دقیقه بهطور کامل مخلوط گردد تا مایهای به رنگ روشن و در عینحال کشدار به وجود آید.
3. در ادامه باید به مخلوط خود روغن مایع، شکر، تخم مرغ، وانیل و یک لیوان شیر اضافه کنید. سپس آن را به مدت 1 دقیقه روی دور تند با همزن برقی هم بزنید.
4. یک کاسه مناسب را انتخاب کرده و داخل آن بکینگ پودر و آرد را الک کنید. توصیه میشود که عمل الک کردن را 3 مرتبه تکرار نمایید تا مواد پودری شما یک دست شوند. البته در مرتبه سوم الک کردن، این ترکیب باید روی تخم مرغ الک شود.
5. مایه کیک ساده وانیلی خود را به صورت دورانی به یک سمت هم بزنید تا بهطور کامل بافت مایه یکدست شود. در این زمان میتوانید فر را روی دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید و تا گرم شدن آن صبر کنید.
6. متناسب با مقدار مایه خود باید قالب را انتخاب کند. با استفاده از یک قلمو، کف قالب خود را چرب نمایید تا امکان جدا کردن راحت کیک از قالب پس از پخت آن به راحتی وجود داشته باشد. در ادامه مایه را درون قالب ریخته و چند بار آن را روی سطح کار بکوبید تا هوای اضافی از بین برود و کیک وانیلی شما به خوبی پف کند.
7. قالب را درون فر گذاشته و به مدت 30 تا 45 دقیقه برای پخت کیک ساده وانیلی منتظر بمانید. در این مدت باید کیک را نگاه کنید تا نسوزد. هنگامی که کیک از فر خارج شد، با فرو کردن خلال دندان در آن از پخته شدن کیک اطمینان حاصل نمایید. درصورتیکه مواد به خلال دندان چسبید، باید آن را مجددا داخل فر قرار دهید تا به صورت کامل پخته شود.
8. درنهایت پس از خارج کردن کیک از فر و پختن کامل آن باید صبر کنید تا دمای کیک به دمای محیط برسد. در ادامه آن را از قالب جدا کرده و با مواد دلخواه خود تزئین کنید.
بسته جامع آموزشی
صفر تا صد کیک پزی
نکات تزئین کیک ساده وانیلی
اگر میخواهید کیک وانیلی شما تفاوتی با کیکهای قنادی نداشته باشد، باید آن را به صورت حرفهای تزئین کنید. در حال حاضر روشهای مختلفی برای تزئین کیک ساده وانیلی وجود دارد که از آنها میتوان به افزودن خامه، انواع میوه، گاناش، آجیل و ژله اشاره کرد. البته قبل از تزئین این کیک خوشمزه باید به نکاتی توجه کنید که در ادامه به آنها میپردازیم.
• سطح کیک نباید ناهموار باشد: بدونشک کیکی با سطح صاف برای تزئین، بهتر از کیکی با سطح ناهموار است؛ چراکه امکان لیز خوردن و کج شدن دکوراسیون کیک وجود دارد. چنانچه کیک شما کمی برآمده است، میتوانید سطح آن را با استفاده از یک بشقاب اصلاح کنید. در این حالت باید یک بشقاب بالای آن قرار دهید و به آرامی شروع به فشار دادن کیک نمایید.
• درصورتیکه کیک ساده وانیلی را برای تولد تهیه کردهاید و میخواهید روی آن پیام تبریک تولد بنویسید، بهتر است از یک شابلون استفاده نمایید. همچنین اگر شابلون ندارید، میتوانید از یک مقوای ضخیم برای این کار بهره ببرید. و طرح خود را با کاتر جدا کنید.
• انواع مختلفی از لوازم خوراکی و غیرخوراکی برای تزئین کیک وجود دارند که با توجه به سلیقه خود میتوانید آنها را تهیه کنید. اغلب این لوازم در قنادیها به فروش میرسند. از رایجترین لوازمی که برای تزئین کیک مورد استفاده قرار میگیرند میتوان به خمیر تزئین، چیپس شکلات، رنگ خوراکی و غیره اشاره کرد.
طرز تهیه کیک وانیلی بدون شیر
برخی از افراد به لاکتوز شیر حساسیت دارند و یا به استفاده از این ماده در دسرهای خود علاقهای ندارند؛ درنتیجه ما تصمیم گرفتهایم که در این مطلب طرز تهیه کیک وانیلی بدون شیر را نیز به این دسته از افراد ارائه دهیم.
مواد لازم برای تهیه کیک ساده وانیلی بدون شیر عبارت است از:
تخم مرغ: 6 عدد
آرد: 2 پیمانه
پودر قند: 2 پیمانه
آب جوش: 2/1 پیمانه
وانیل: 1 قاشق چایخوری
نمک: نصف قاشق چایخوری
بکینگ پودر: 1 قاشق چایخوری
برای تهیه این کیک میتوانید مراحل زیر را دنبال کنید:
1. در این روش نیز لازم است تا مواد حداقل از نیم ساعت قبل بیرون یخچال قرار بگیرند تا به دمای محیط برسند.
2. زرده و سفید تخم مرغ را جدا کرده و سفیده را در ظرفی با همزن برقی تا زمانی که سفید شود، هم بزنید. سپس به آن نصف پیمانه پودر قند اضافه کرده و مجددا تا زمانی که مخلوط سفت شود، به هم زدن خود ادامه دهید. سفتی این مخلوط باید به حدی برسد که حتی با برگرداندن ظرف نیز از آن جدا نشود.
3. آرد و بکینگ پودر را در ظرفی جدا چند بار الک کرده و بعد به اندازه نصف قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید.
4. در این مرحله زردههای تخم مرغ را با همزن هم بزنید و باقیمانده پودر قند و وانیل را با آن ترکیب نمایید. این مواد را آنقدر هم بزنید تا به رنگ کرم دربیایند. چنانچه مخلوط شما به حالت خوبی رسید، آب جوش را به آن بیفزایید و حواستان باشد که زرده سفت نشود.
5. آرد و بکینگ پودر را به همراه نمک در طی چند نوبت به مخلوط زرده اضافه کنید و آن را با لیسک به صورت دورانی در یک جهت هم بزنید. هنگامی که ترکیب به خوبی مخلوط شد، مخلوط سفیده را به آن اضافه کنید. در این مرحله نیازی به همزن نیست و تنها کافیست که مواد به نوبت با همان لیسک اضافه شوند. درنهایت مایه کیک شما آماده است.
6. در مرحله آخر باید فر را گرم کرده و همانند دستور پخت قبلی، سطح قالب را چرب نمایید. سپس مواد را داخل قالب بریزید و آن را داخل فر قرار دهید. همچنین فراموش نکنید که همانند روش قبلی، بعد از ریختن مایه کیک داخل قالب باید آن را چند مرتبه بکوبید تا هوا از کیک خارج شود. درغیر اینصورت، کیک ساده وانیلی شما ترک میخورد.
7. برای آنکه کیک داخل فر به خوبی پخته شود، به 35 تا 40 دقیقه زمان نیاز است. پس از گذشت این مدت میتوانید قالب را از فر خارج کرده و پس از اینکه کیک به دمای محیط رسید، آن را از قالب جدا نمایید. حالا کیک شما آماده تزئین است.
نکات مهم برای جلوگیری از خراب شدن کیک وانیلی
برخی از کیکها ممکن است با رعایت تمام دستورالعملها نیز خراب شوند؛ به همین دلیل در ادامه به رایجترین مواردی که در پخت این کیک برای افراد به وجود میآید، اشاره کردهایم.
چرا سطح کیک ساده وانیلی چروک شده است؟
درصورتیکه این مشکل برای کیک شما به وجود آمد، احتمالا قالب شما نسبت به مواد خیلی بزرگتر بوده است و یا اینکه مواد را بیش از اندازه هم زدهاید.
چرا وسط کیک وانیلی خمیر شده است؟
این حالت زمانی رخ میدهد که دمای فر زیاد بوده و سطح رویی آن قبل از مغز پخت شدن کیک، خشک شده است.
سخن آخر
کیکها یکی از پُرطرفدارترین دسرها در جهان محسوب میشوند و بسیاری از افراد تمایل دارند که آنها را داخل منزل تهیه کنند. در این مطلب شما را با طرز تهیه کیک ساده وانیلی آشنا کردیم؛ درنتیجه با توجه به موارد گفته شده در این مطلب میتوانید این کیک خوشمزه را برای خود و عزیزانتان آماده نمایید.
نویسنده: تیم نویسندگان نازلیکس
ما، تیم نویسندگان نازلیکس در اینجا کنار هم هستیم تا سعی کنیم، مطالب آموزشی متنوع در حوزههای پرطرفدار را برای مخاطبین عزیزمون به زبان ساده آماده کنیم تا در مسیر پیشرفت از اون استفاده کنند.
تاریخ انتشار: 19-02-1403
0%
109 نفر
برچسب ها:
دیدگاه کاربران
نظری ثبت نشده است.ثبت دیدگاه
وبلاگ های مشابه