61
کیک و شیرینی
|مدت زمان مطالعه: 10 دقیقه

طرز تهیه کلمپه + نکات پخت و شرایط نگهداری

کلمپه یکی از شیرینی‌های خوشمزه سنتی است که طرفداران زیادی در سراسر ایران دارد؛ به همین دلیل بسیاری از افراد می‌خواهند بدانند که کلمپه سوغات کجاست. در این رابطه باید بگوییم که این شیرینی سنتی یکی از معروف‌ترین سوغات کرمان است که تاریخچه‌ای طولانی دارد و از خواص درمانی متعددی برخوردار است. کلمپه در گذشته با خرمای نخلستان‌های کرمان و روغن‌های حیوانی پخته می‌شد، اما امروزه این شیرینی را با انواع قالب‌های صنعتی و با اشکال مختلف تولید می‌کنند.

ظاهر کلمپه شبیه به کلوچه است و درون آن را با مخلوطی از خرمای چرخ‌‌شده و گردو پُر می‌کنند. این شیرینی علاوه بر خوش‌طعم بودن، بسیار مقوی است. اگر شما نیز به کلمپه علاقه دارید، تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید تا اطلاعات بیشتری در رابطه با آن در اختیارتان قرار دهیم.

خواص کلمپه

کلمپه

یکی از مواردی که در بحث کلمپه سوغات کجاست، حائز اهمیت بوده، خواص این شیرینی است. با وجود اینکه اغلب مواد غذایی دارای مواد سودمندی هستند که برای بدن انسان مفید می‌باشند، اما برخی از این محصولات از ارزش غذایی بیشتری برخوردار هستند. بدون‌شک، کلمپه نیز یکی از مقوی‌ترین و مفید‌ترین خوراکی‌هایی است که در کرمان تولید می‌شود. از سوی دیگر متخصصین علوم تغذیه به مادران توصیه می‌کنند که از این خوراکی برای تغذیه کودکان خود بهره ببرند؛ چراکه کودکان در طول روز فعالیت زیادی دارند و انرژی بدنشان به سرعت از بین می‌رود. بنابراین، کلمپه بهترین انتخاب برای تامین سریع مواد قندی کودکان و سوخت‌رسانی به مولکول‌های بدن آن‌ها محسوب می‌شود.

از خواص این شیرینی خوشمزه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

• اشتها‌آور
• تقویت عمومی بدن
• رفع ضعف و بی‌حالی
• سرشار از ویتامین D
• انرژی‌زا

کیک پزی

بسته جامع آموزشی

صفر تا صد کیک پزی

طرز تهیه کلمپه

حالا که دانستید، کلمپه سوغات کجاست و با خواص این شیرینی سنتی نیز آشنا شدید، می‌خواهیم طرز تهیه آن را نیز در اختیار شما قرار دهیم.
همانطور که اشاره شد، کلمپه جزو شیرینی‌های سنتی کرمان است و بافتی لطیف و مغزی بسیار خوشمزه دارد. این شیرینی به همراه ادویه‌جات مخصوص تهیه می‌شود و برای تزیین روی آن نیز از پسته یا کنجد استفاده می‌کنند.

مواد لازم برای تهیه شیرینی کلمپه

کلمپه

آرد سفید ۵۰۰ گرم
روغن جامد ۲۵۰ گرم
ماست‏ ۱۸۰ گرم
زعفران دم کرده ⅓ قاشق چایخوری
زرده تخم مرغ ۲ عدد
بکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری

مواد لازم برای قسمت میانی کلمپه

پودر دارچین ⅓ قاشق چایخوری
خرما ۱۵۰ گرم
مغز گردو ۵۰ گرم
پودر هل ½ قاشق چایخوری

برای تهیه این شیرینی مراحل زیر را دنبال کنید:

1. پس از پی بردن به اینکه کلمپه سوغات کجاست، حالا نوبت به تهیه این شیرینی محبوب می‌رسد. برای این منظور، ابتدا آرد را درون الک ریخته و 3 مرتبه الک می‌کنیم. روغن جامد را به آن اضافه کرده و به خوبی آن‌ها را مخلوط می‌کنیم.
2. ماست را به همراه بکینگ پودر درون کاسه ریخته و مخلوط می‌کنیم. زرده تخم‌مرغ را از سفیده تخم‌مرغ جدا کرده و قسمت زرده تخم‌مرغ را با زعفران دم‌کرده به ماست اضافه می‌نماییم.
3. در مرحله سوم از تهیه کلمپه، مخلوط ماست و بکینگ پودر را با همزن برقی هم می‌زنیم تا مواد به خوبی ترکیب شوند. سپس مخلوط ماست را به مخلوط روغن و آرد اضافه می‌کنیم و خمیر را بدون ورز دادن، مخلوط خواهیم کرد.
4. در این مرحله، سطح کار را آرد پاشی کرده و خمیر را روی سطح کار قرار می‌دهیم و روی آن مقداری آرد می‌پاشیم. در ادامه خمیر را زیر و رو می‌کنیم تا منسجم شود. خمیر را درون کیسه فریزر قرار می‌دهیم.
5. خمیر باید به مدت 2 ساعت در یخچال استراحت کند تا چسبندگی آن از بین برود. پس از گذشت این زمان خمیر را از یخچال خارج کرده و مجددا روی سطح کار را آردپاشی می‌کنیم.
6. خمیر را روی سطح کار قرار داده و با وردنه باز می‌کنیم. در ادامه آن را با قالب گرد کاتر می‌زنیم. البته برای این کار می‌توانید از لیوان نیز استفاده کنید.
7. در این مرحله باید مواد میانی شیرینی را آماده کنیم. برای این منظور در ابتدا خرما را درون آب جوش ریخته و به مدت 5 تا 10 دقیقه اجازه می‌دهیم درون آب جوش بماند تا پوست آن کاملا جدا شود.
8. پوست و هسته خرما را جدا کرده و آن‌ها را درون یک کاسه مناسب می‌ریزیم. خرما را با پشت قاشق له می‌کنیم و پودر هل و پودر دارچین را به آن اضافه می‌کنیم.
9. مغز گردو را خرد کرده و درون غذاساز می‌ریزیم تا کاملا پودر شود. مغز گردوی پودر شده را به مخلوط خرما افزوده و خوب هم می‌زنیم تا مواد ترکیب شوند.
10. در این بخش از مقاله کلمپه سوغات کجاست، فر را رو حرارت 160 درجه سانتی‌گراد قرار می‌دهیم. سپس مقداری از مواد میانی را روی خمیر می‌گذاریم و یک لایه خمیر روی آن قرار می‌دهیم.
11. مُهر چوبی را آغشته به آرد کرده و روی خمیر فشار می‌دهیم تا طرح‌دار شود. سپس اطراف خمیر را می‌پیچانیم و سینی فر را با کاغذ روغنی می‌پوشانیم تا شیرینی‌ها درون آن قرار بگیرند.
12. در این مرحله سینی را داخل فر قرار می‌دهیم و منتظر می‌مانیم تا شیرینی‌ها به مدت 15 تا 20 دقیقه داخل فر بمانند تا کاملا پخته شوند. درنهایت سینی را از فر خارج کرده و اجازه می‌دهیم تا شیرینی‌ها کاملا خشک شوند. شیرینی‌های کلمپه را داخل ظرف مورد نظرمان قرار می‌دهیم و به همراه چای سرو می‌کنیم.

نکات طرز تهیه شیرینی کلمپه

در این قسمت از مبحث کلمپه سوغات کجاست قصد داریم که شما را با نکات مهم طرز تهیه آن آشنا کنیم.
• برای تزیین کلمپه می‌توانید از مقداری کنجد یا پودر پسته استفاده کنید.
• برای طرح انداختن روی کلمپه می‌توان از مُهرهای مخصوص استفاده کرد. درصورتی‌که به این نوع مُهرها دسترسی ندارید، می‌توانید با نوک چاقو طرح‌های مورد نظرتان را روی خمیر اجرا کنید.
• برای تهیه کلمپه بهتر است از روغن محلی استفاده کنید.
• برای شیرین‌تر کردن کلمپه می‌توانید مقدار پودر قند را به آن اضافه کنید.

سخن آخر

کلمپه یکی از شیرینی‌های سنتی و پُرطرفدار در ایران محسوب می‌شود؛ به همین دلیل بسیاری از افراد می‌خواهند بدانند، کلمپه سوغات کجاست. این شیرینی که به عنوان یکی از معروف‌ترین سوغات کرمان به شمار می‌رود، طرز تهیه آسانی دارد. با توجه به نکات گفته شده در این مطلب می‌توانید این شیرینی خوشمزه را برای خود و عزیزانتان تهیه کرده و از خواص بی‌نظیر آن بهره‌مند شوید.


تیم نویسندگان نازلیکس

نویسنده: تیم نویسندگان نازلیکس

ما، تیم نویسندگان نازلیکس در اینجا کنار هم هستیم تا سعی کنیم، مطالب آموزشی متنوع در حوزه‌های پرطرف‌دار را برای مخاطبین عزیزمون به زبان ساده آماده کنیم تا در مسیر پیشرفت از اون استفاده کنند.

تاریخ انتشار: 16-03-1403


0%

621 نفر



دیدگاه کاربران

نظری ثبت نشده است.

ثبت دیدگاه