62
کیک و شیرینی
|مدت زمان مطالعه: 6 دقیقه

طرز تهیه کاک خانگی اصیل + نکات پخت

کاک، یکی از اصیل‌ترین و محبوب‌ترین شیرینی‌های ایرانی است که معمولا در ایام عید توسط خانواده‌ها در منزل پخته می‌شود. شیرینی کاک که به نام نان یوخا نیز شناخته می‌شود، ماندگاری بالایی دارد و از سوی دیگر طرز تهیه آن نیز آسان است. درصورتی‌که در پخت نان ماهر هستید، تهیه این شیرینی نیز برای شما بسیار ساده خواهد بود. کاک، از یک قسمت خمیر لایه‌لایه تشکیل شده است که با هل، پودر قند و پودر بادام پر می‌شود و عطر و طعم دل‌پذیری دارد. اگر شما هم به این شیرینی سنتی علاقمند هستید، با ما همراه باشید که در این قسمت می‌خواهیم طرز تهیه کاک را به شما ارائه دهیم.

طرز تهیه کاک به چه صورت است؟

طرز تهیه کاک

برای تهیه کاک در ابتدا باید مواد اولیه زیر را آماده کنید:
• آرد: 250 گرم
• روغن حیوانی یا روغن جامد: 60 گرم
• نمک: نصف قاشق چای‌خوری
• مایه خمیر فوری: یک قاشق چای‌خوری
• آب ولرم: 50 میلی‌لیتر
• تخم مرغ: یک عدد متوسط
• شکر: یک قاشق غذاخوری
• پودر پسته: برای تزیین شیرینی

در ادامه این مطلب طرز تهیه کاک را مرور می‌کنیم:

1. در مرحله اول تهیه این شیرینی باید مایه خمیر را عمل بیاورید. برای این منظور یک قاشق سوپ‌خوری از پودر قند را به پنجاه میلی‌لیتر آب ولرم اضافه می‌کنید. سپس باید به آب و شکر، مایه خمیر فوری را بیفزایید.
2. مواد را به خوبی با یکدیگر مخلوط کرده و درب ظرف را بپوشانید. سپس ده دقیقه با مایه خمیر استراحت دهید تا به خوبی عمل بیاید و پف کند.
3. در این مرحله روغن حیوانی یا روغن جامد را ذوب کرده و در ظرف دیگری بریزید. در ادامه چند دقیقه منتظر بمانید تا روغن کمی سرد شود و بعد تخم مرغ‌ها را به روغن اضافه کنید و نمک را نیز به آن بیفزایید.
4. اکنون مایه خمیر حجیم‌شده را به آرامی به مخلوط خود اضافه کرده و هم بزنید. سپس آرد را به مخلوط بیفزایید. مواد را به خوبی هم بزنید تا یکدست شود. خمیر بدست آمده در این مرحله باید لطیف باشد.
5. حالا خمیر را به مدت 10 دقیقه ورز دهید و سپس آن را داخل کاسه‌ای چرب‌شده از روغن قرار دهید. روی کاسه را بپوشانید و به مدت دو ساعت منتظر بمانید تا خمیر استراحت کند.
6. پس از گذشت این زمان خمیر شما باید حجیم شود. در این فاصله می‌توانید مواد داخلی خمیر را آماده نمایید.

کیک پزی

بسته جامع آموزشی

صفر تا صد کیک پزی

طرز تهیه مواد میانی کاک

• پودر قند: 3/4 پیمانه
• پودر بادام: حدودا نصف پیمانه
• پودر هل: یک قاشق چای‌خوری
7. در این مرحله از طرز تهیه کاک، پودر بادام را داخل ظرفی ریخته و پودر قند و بعد پودر هل را نیز به آن اضافه کنید. سپس مواد را با همزن دستی یا قاشق مخلوط نمایید.
8. سطح کار را آردپاشی کرده و خمیر را روی آن کمی ورز دهید و بعد به شش یا هشت قسمت تقسیم کنید. سپس هر قسمت از خمیر را به چانه‌های کوچک‌تر تبدیل کنید. در ادامه هر چانه از خمیر را روی سطح آردپاشی‌شده قرار داده و با استفاده از وردنه آن‌ها را باز و پهن کنید.
9. در این مرحله از طرز تهیه کاک خمیر را تا حد امکان نازک کرده و آن‌ را روی سینی که از قبل داغ کرده‌اید، قرار دهید. پس از اینکه زیر خمیر پخته شد، آن را برگردانید و سمت دیگر خمیر را بپزید.
10. پس از پخته شدن خمیر، روی آن مخلوط موادی که از قبل آماده کرده‌اید را بریزید. سپس لایه‌های خمیر را با سایز تقریبا دو سانتی روی هم قرار دهید. حالا شیرینی کاک شما آماده است و فقط باید آن را در اندازه‌های سه سانتی‌متری برش دهید و روی آن را با پودر پسته یا پودر قند تزیین کنید.

سخن آخر

کاک جزو شیرینی‌های اصیل ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. از سوی دیگر تهیه کاک بسیار آسان است و بسیاری از بانوان تمایل دارند که این شیرینی محبوب را در منزل درست کنند. در این مطلب طرز تهیه کاک را به شما آموزش دادیم تا با توجه به موارد گفته شده، بتوانید این شیرینی خوشمزه را در منزل آماده کنید.


تیم نویسندگان نازلیکس

نویسنده: تیم نویسندگان نازلیکس

ما، تیم نویسندگان نازلیکس در اینجا کنار هم هستیم تا سعی کنیم، مطالب آموزشی متنوع در حوزه‌های پرطرف‌دار را برای مخاطبین عزیزمون به زبان ساده آماده کنیم تا در مسیر پیشرفت از اون استفاده کنند.

تاریخ انتشار: 17-03-1403


0%

79 نفر



دیدگاه کاربران

نظری ثبت نشده است.

ثبت دیدگاه