32
کیک و شیرینی
|مدت زمان مطالعه: 6 دقیقه

طرز تهیه نان زنجبیلی و فواید بینظیر آن

نان زنجبیلی یکی از نان‌های سنتی شهر تبریز است و همانطور که از نام آن مشخص است، در پخت این نان خوشمزه و محبوب از زنجبیل استفاده می‌شود. نان زنجبیلی فواید بسیاری برای سلامتی و سیستم ایمنی بدن دارد. درصورتی‌که این نان را برای وعده صبحانه خود استفاده کنید، از اثرات ارزشمند آن برای تقویت سیستم ایمنی خود بهره‌مند خواهید شد.

به علاوه، این نان می‌تواند میان وعده کاملی برای کودکان شما به شمار رود. در این مطلب قصد داریم تا شما را با طرز تهیه نان زنجبیلی و فواید بی نظیر آن آشنا کنیم، پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید

فواید بینظیر نان زنجبیلی

فواید زنجبیل

پیش از آنکه طرز تهیه این نام محبوب را به شما ارائه دهیم، لازم است تا شما را با خواص شگفت‌انگیز نان زنجبیلی آشنا کنیم:

1.کاهش علائم سرماخوردگی

چنانچه می‌خواهید علائم سرماخوردگی شما کاهش پیدا کند، نان زنجبیلی یک گزینه عالی برایتان خواهد بود. از آنجایی که زنجبیل باعث تعریق می‌شود؛ در درمان بیماری‌هایی که با تب همراه است، عالی عمل می‌کند.

2. کاهش تهوع صبحگاهی

برخی از افراد در شروع صبح اشتهایی برای خوردن صبحانه نداشته و حتی احساس تهوع دارند، در این موارد نان زنجبیلی می‌تواند تهوع را درمان کند. همچنین این نان برای وعده صبحانه کودکان نیز انتخاب مطلوبی محسوب می‌شود و می‌تواند آن‌ها را برای شروع یک روز عالی در مدرسه آماده نماید.

3. کاهش درد

یکی‌دیگر از خواص شگفت‌انگیز زنجبیل، خاصیت ضدالتهابی آن است که می‌تواند سطح درد را کاهش دهد. ازاین‌رو خوردن نان زنجبیلی می‌تواند برای کاهش درد به شما کمک کند و همچنین منجر به تسکین دستگاه گوارش شما شود.

4. حفظ سلامت قلب

زنجبیل کلسترول را کنترل کرده و فشار خون را پایین می‌آورد؛ به همین دلیل برای قلب و سیستم قلبی عروقی فواید بسیاری دارد.

5. کاهش نفخ

نان زنجبیلی برای افرادی که مشکل نفخ دارند، مانند معجزه عمل می‌کند. برای جلوگیری از نفخ خود می‌توانید مقداری از این نان را بعد از غذا، میل کنید تا نفخ شما به طور قابل توجهی کاهش بیابد.

6. جلوگیری از سرطان

از آنجایی که زنجبیل خواص ضد سرطانی دارد، خوردن نان زنجبیلی از ابتلا به سرطان جلوگیری می‌کند.

کیک پزی

بسته جامع آموزشی

صفر تا صد کیک پزی

طرز تهیه نان زنجبیلی

نان زنجبیلی

در این قسمت از مقاله طرز تهیه نان زنجبیلی و فواید بی نظیر آن، می‌خواهیم دستور پخت این نان محبوب را به شما عزیزان ارائه دهیم.

مواد لازم برای تهیه نان زنجبیلی به شرح زیر است:

آرد

حدود 500 گرم

شیر

1/4 پیمانه

ماست

1/4 پیمانه

آب ولرم

1/4 پیمانه

تخم مرغ

1 عدد

کره آب شده

70 گرم

خمیر مایه

1 قاشق سوپ خوری

شکر

1 قاشق چای خوری

بکینگ پودر

1 قاشق چای خوری

زنجبیل

2 قاشق غذاخوری

نمک

نوک قاشق چای خوری

شیر

2 قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده

به مقدار لازم

1. برای تهیه این نان باید در ابتدا شیر ولرم را به همراه شکر و خمیر مایه مخلوط کنیم و ده دقیقه منتظر بمانیم تا این مواد پف کند. درصورتی‌که بعد از گذشت ده دقیقه این مخلوط پف نکرد، به این معنی است که کیفیت خمیر مایه پایین می‌باشد.

همچنین برای سرعت بخشیدن به این روند می‌توانید از خمیر مایه فوری استفاده نمایید؛ زیرا این مدل از خمیر مایه به عمل آوردن نیازی ندارد.

2. در مرحله دوم از طرز تهیه نان زنجبیلی باید تخم مرغ، ماست، کره آب شده و زنجبیل را با یک‌دیگر مخلوط نمایید. البته درصورتی‌که این مواد سرد باشند، مخلوط کردن آن‌ها به سختی انجام خواهد شد. در ادامه خمیر مایه عمل آمده را به این مخلوط اضافه کنید.

3. در مرحله سوم پخت این نان، بیکینگ پودر و آرد را با کمی نمک الک کرده و کم‌کم به مواد فوق اضافه نمایید. نکته‌ای که در مقاله طرز تهیه نان زنجبیلی و فواید بی نظیر آن باید مورد توجه قرار بگیرد، ورز دادن مخلوط است؛ زیرا اگر این مخلوط را به خوبی ورز ندهید، نتیجه کار راضی‌کننده نخواهد بود و کیفیت نان کاهش پیدا می‌کند.

4. برای ورز دادن خمیر لازم است تا کناره‌های خمیر را به وسط آورده و بعد خمیر را بچرخانید و این کار را تکرار کنید. درصورتی‌که خمیر در حین ورز دادن به دست شما چسبید، باید مقداری آرد روی آن بپاشید. همچنین دقت کنید که آرد را به اندازه به خمیر اضافه کنید؛ چرا که افزودن بیش از اندازه آرد به خمیر منجر به سفت شدن نان خواهد شد. در ادامه خمیر را گرد کنید و داخل کاسه قرار دهید، سپس برای پوشاندن روی کاسه از یک دستمال نم‌دار استفاده کنید تا حجم خمیر دو برابر شود. توصیه می‌شود که در فصل زمستان از پتو برای پوشاندن کاسه استفاده کنید.

5. در ادامه مقاله طرز تهیه نان زنجبیلی و فواید بی نظیر آن باید بگوییم که برای پف کردن خمیر باید یک ساعت منتظر بمانید. همچنین توجه کنید که اگر خمیر بیش از اندازه بماند، طعم آن ترش می‌شود که در این حالت بر روی پخت نان اثر منفی خواهد گذاشت و نان شما طعم ناخوشایندی می‌گیرد.

6. در این مرحله خمیر را برای خارج شدن حباب‌ها کمی ورز دهید. سپس ده الی دوازده چانه از خمیر درست کنید و در سینی چرب شده، نان‌ها را به صورت دایره پهن نمایید.

7. برای شکل دادن نان زنجبیلی می‌توانید از یک کاتر و یا سر فلزی شیشه شربت استفاده نمایید. در ادامه چانه‌های خمیر را بپوشانید و بیست دقیقه دیگر منتظر بمانید.

8. پس از گذشت بیست دقیقه، زعفران، زرده تخم مرغ و شیر را با هم مخلوط نمایید و آن را با قلم مو بر روی چانه‌های خمیری بمالید.

9. در این مرحله از مطلب طرز تهیه نان زنجبیلی و فواید بی نظیر آن می‌توانید فر را روی حرارت 180 درجه سانتیگراد تنظیم کرده و سینی را در طبقه وسط آن قرار دهید. البته می‌توانید قبل از قرار دادن سینی داخل فر، بر روی خمیرها کمی کنجد بپاشید.

جمع بندی

در این مطلب، طرز تهیه نان زنجبیلی و فواید بی نظیر آن را به شما ارائه کردیم. زنجبیل خواص و فواید زیادی برای سلامتی بدن دارد؛ ازاین‌رو نان زنجبیلی یکی از نان‌های محبوب شناخته می‌شود. علاوه بر این‌ها، نان زنجبیلی از طعم خوب و دلپذیری نیز برخوردار می‌باشد. با توجه به موارد گفته شده، شما نیز می‌توانید این نان را برای خود پخته و از خوردن آن در کنار خانواده و دوستانتان لذت ببرید.


تیم نویسندگان نازلیکس

نویسنده: تیم نویسندگان نازلیکس

ما، تیم نویسندگان نازلیکس در اینجا کنار هم هستیم تا سعی کنیم، مطالب آموزشی متنوع در حوزه‌های پرطرف‌دار را برای مخاطبین عزیزمون به زبان ساده آماده کنیم تا در مسیر پیشرفت از اون استفاده کنند.

تاریخ انتشار: 26-01-1403


0%

377 نفر


برچسب ها:


دیدگاه کاربران

نظری ثبت نشده است.

ثبت دیدگاه