طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون فر
چگونه شیرینی نخودچی را بدون فر بپزیم
شیرینی نخودچی یکی از محبوبترین و پرطرفدارترین شیرینیهایی است که اغلب در عید نوروز مصرف میشود. این شیرینی به دلیل خوشطعم بودن و دوام بالای خود پای ثابت تمام مهمانیهای عید به شمار میرود.
البته نخودچی جزو شیرینیهای اصلی اصفهانیها، گیلانیها و قزوینیها نیز به حساب میآید و اصالتی قزوینی دارد. محبوبیت این شیرینی و افزایش مصرف آن باعث شده است که بسیاری از افراد بپرسند، چگونه شیرینی نخودچی را بدون فر بپزیم. ازاینرو تصمیم گرفتیم که در این مطلب طرز تهیه این شیرینی خوشمزه را به شما ارائه دهیم تا بتوانید بدون نیاز به فر آن را تهیه نمایید.
طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون فر
چنانچه سوال شما این است که چگونه شیرینی نخودچی را بدون فر بپزیم، باید بگوییم که این شیرینی به چند روش پخته میشود که در این قسمت ما روش پخت بدون فر آن را به شما ارائه میکنیم.
مواد لازم برای پخت شیرینی نخودچی عبارتنداز:
روغن: یک فنجان
شکر: 2/1 فنجان
هل آسیاب شده: دو تا سه قاشق چایخوری
نمک دریایی: 4/1 قاشق چایخوری
گلاب: یک قاشق غذاخوری
آرد نخودچی الکشده: 2/1 فنجان
پسته خردشده: 4/1 فنجان
1. در مرحله اول تهیه نخودچی باید روغن، شکر، نمک، هل و گلاب را با استفاده از همزن برقی یا دستی به خوبی مخلوط کرده و به تدریج سرعت همزدن خود را افزایش دهید تا مواد سبک و کرمیرنگ شود. در ادامه آرد نخودچی را به آن اضافه کنید و با سرعت کم به مدت یک دقیقه آن را هم بزنید. البته در این مرحله دقت کنید که خمیر حالت چسبنده پیدا نکند. همچنین قبل از افزودن آرد، آن را چند بار الک نمایید.
2. در دومین مرحله از پخت این شیرینی محبوب، خمیر را کاملا ورز دهید تا نرم و انعطافپذیر شود. سپس خمیر را با استفاده از وردنه صاف کرده و آن را با یک پلاستیک بپوشانید و به مدت 24 ساعت داخل یخچال قرار دهید. اگر شما نیز میخواهید بدانید چگونه شیرینی نخودچی را بدون فر بپزیم، در ادامه با ما همراه باشید.
3. بعد از گذشت مدت زمان گفته شده، خمیر را باز کرده و با استفاده از یک قالب آن را برش بزنید. بر روی هر یک از شیرینیها، یک عدد خلال پسته را به صورت عمودی قرار دهید.
4. در آخرین مرحله از پخت شیرینی نخودچی بدون فر لازم است تا قابلمه بزرگی را روی حرارت قرار دهید. داخل قابلمه سه پایه فلزی قرار دهید و قابلمه کوچکتری را روی این سه پایه بگذارید. حال شیرینیها را داخل قابلمه کوچک بچینید و درب آن را بگذارید تا پس از گذشت 20 دقیقه نخودچیهای شما آماده شوند. پس از آماده شدن شیرینیها، آنها را در ظرف دلخواه خود سرو کنید و روی آنها را با پودر پسته تزئین نمایید.
بسته جامع آموزشی
صفر تا صد کیک پزی
نکات مهم برای پخت شیرینی نخودچی بدون فر
درصورتیکه میخواهید بدانید چگونه شیرینی نخودچی را بدون فر بپزیم، باید به نکات مهمی توجه فرمایید. با وجود اینکه نخودچی از شیرینیهایی است که دستور پخت راحتی دارد و در سریعترین زمان ممکن آماده میشود، اما برای افزایش کیفیت آن نیاز به رعایت کردن چند نکته میباشد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
• برای پخت شیرینی نخودچی بدون فر میتوانید آن را در تابههای رژیمی نیز آماده نمایید. برای این کار کافیست تا مراحل آماده سازی را با روش گفته شده پیش ببرید و در ادامه تابه را با روغن چرب کرده و شیرینیها را داخل آن بگذارید. در نهایت درب تابه را بسته و به مدت 15 دقیقه منتظر بمانید تا شیرینی پخته شود.
• برای جلوگیری از سفت شدن شیرینی نخودچی میتوانید کف دستان خود را چرب کرده و خمیر شیرینی را به آرامی ورز دهید تا روغن به خورد خمیر برود.
• چنانچه قصد دارید شیرینی نخودچی را در فر آماده کنید، باید فر را روی دمای 170 درجه سانتیگراد تنظیم نمایید. در ادامه کاغذ روغنی را روی سینی فر قرار داده و خمیرهای قالبزده را در سینی بچینید. سپس سینی را وسط فر قرار داده و 20 دقیقه برای آماده شدن آن منتظر بمانید.
• برای جلوگیری از ترک خوردن این شیرینی باید به دمای گاز، الک کردن آرد و همینطور ورز دادن خمیر توجه فرمایید. همچنین استفاده بیش از حد از کره یا روغن منجر به شل شدن و چسبندگی خمیر میشود که روی کیفیت نتیجه کار نیز تاثیر منفی میگذارد.
• در مراحل آماده شدن خمیر میتوانید یک تکه کوچک از آن را بردارید و به آن فرم بدهید، در صورت ترک خوردن خمیر لازم است تا آن را بیشتر ورز دهید.
نکات لازم برای ترد شدن شیرینی نخودچی
یکیدیگر از مواردی که در مطلب چگونه شیرینی نخودچی را بدون فر بپزیم باید مورد بررسی قرار بگیرد، توجه به ترد شدن این شیرینی است. برای این منظور میتوانید نکات زیر را رعایت کنید:
• اگر تمایل دارید که بافت شیرینی شما ترد شود؛ بههیچعنوان از شکر استفاده نکنید و از پودر قند و پودر شکر برای ایجاد بافت ترد در این خمیر استفاده نمایید.
• نکته دیگری که در رابطه با ترد شدن این شیرینی وجود دارد، استفاده از روغن جامد و عدم استفاده از کره و روغن مایع است.
• هر چقدر خمیر شیرینی نخودچی شما بیشتر استراحت کند، بافت آن تردتر میشود.
• در صورت استفاده از روغن نیمه جامد لازم است تا ابتدا روغن را صاف نمایید. برای این کار روغن را با حرارت غیرمستقیم بر روی بخار کتری آب کرده و سپس آن را در یخچال بگذارید تا به طور کامل سفت شود. سپس میتوانید آن را هم بزنید و از آن برای تهیه شیرینی نخودچی استفاده کنید.
نکات تزئین شیرینی نخودچی
از آنجایی که شیرینی نخودچی را برای عید آماده میکنند، لازم است تا نکاتی در رابطه با تزئین آن نیز در نظر بگیرید:
• برای تزئین این شیرینی میتوانید از دانههای کنجد، شکلات آب شده، خلال بادام، خلال پسته و همینطور گلبرگهای خرد شده گل محمدی استفاده نمایید.
• با برس آشپزی مقداری زعفران را روی شیرینی بمالید و بعد آنها را بپزید.
چگونه شیرینی نخودچی را بدون فر بپزیم، یکی از سوالاتی است که برای خیلی از بانوان به وجود میآید. همانطور که میدانید، نخودچی در دسته شیرینیهای محبوب قرار دارد و از دستور پخت آسانی برخوردار است؛ ازاینرو میتوانید با توجه به موارد گفته شده در این مطلب برای پخت آن اقدام نمایید.
نویسنده: تیم نویسندگان نازلیکس
ما، تیم نویسندگان نازلیکس در اینجا کنار هم هستیم تا سعی کنیم، مطالب آموزشی متنوع در حوزههای پرطرفدار را برای مخاطبین عزیزمون به زبان ساده آماده کنیم تا در مسیر پیشرفت از اون استفاده کنند.
تاریخ انتشار: 04-02-1403
0%
48 نفر
برچسب ها:
دیدگاه کاربران
نظری ثبت نشده است.ثبت دیدگاه
وبلاگ های مشابه