طرز تهیه شیرینی قرابیه اصیل ایرانی
تبریز جزو شهرهایی است که شیرینیهای مخصوص به خود را دارد که از معروفترین این شیرینیها میتوان به قرابیه اشاره کرد. این شیرینی از مهمترین و لذیذترین شیرینیهای شهر تبریز به حساب میآید که در بین گردشگران نیز محبوب بوده و از زیر مجموعه کوکیهای اصیل آذربایجانی به شمار میرود. کوکیها به عنوان شیرینی خشک شناخته میشوند و جزو پُرمصرفترین شیرینیهای جهان هستند. جالب است که بدانید، کوکیها از قرن هفتم در کشور ما کشف و پس از شروع مصرف شکر، رواج پیدا کردند. در هر شهر کشور ایران میتوان انواع مختلفی از این کوکیهای خوشمزه را تهیه کرد. البته یکی از ویژهترین کوکیهای موجود در ایران، قرابیه نام دارد. درصورتیکه میخواهید بدانید قرابیه چیست، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
شیرینی قرابیه چیست؟
در این قسمت میخواهیم بدانیم که شیرینی قرابیه چیست و چه ویژگیهایی دارد. این شیرینی که ظاهری شبیه به کلوچه داشته، در انواع نارگیلی، پستهای و بادامی تهیه میشود و برای پختن آن از سفیده تخم مرغ، پسته خرد شده، شکر و بادام استفاده میکنند.
مردم ایران قرابیه را در عروسیها، اعیاد و مناسبتها مصرف میکنند. همچنین خیلی از گردشگران این شیرینی را به عنوان سوغات خریداری مینمایند. با وجود اینکه شیرینی قرابیه در میان مردم شناخته شده است، اما اتحادیه قنادان تبریز قصد برگزاری نمایشگاههای متعددی را در زمینه معرفی این شیرینی و ثبت ملی آن دارد تا آوازه قرابیه را گسترش دهد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی این استان در زمینه معرفی سوغات آذربایجان با محوریت ثبت ملی این شیرینی گفته است: تبریز نگین کشور بوده و در دانش، فرهنگ، هنر و اقتصاد یکهتاز است. همچنین وی بیان کرد که شیرینیپزی در تبریز تنها به عنوان یک شغل برای کسب درآمد محسوب نمیشود، بلکه این صنعت با هنر و عشق آمیخته است و به نوعی سفیر انتقال فرهنگ ما در کل کشور به شمار میرود. وی اضافه کرد: قرابیه از سلیقه، فرهنگ و ظرافت استان شکل گرفته است و نشانه سلیقه ما و ترکیب هنر آذربایجان است.
بسته جامع آموزشی
صفر تا صد کیک پزی
طرز تهیه شیرینی قرابیه
شاید برای اولین بار که نام قرابیه را شنیدید، این سوال برای شما ایجاد شد که قرابیه چیست و چگونه درست میشود. در این بخش میخواهیم شما را با طرز تهیه این شیرینی پُرطرفدار آشنا کنیم. در ابتدا مواد لازم زیر را تهیه نمایید:
سفیده تخم مرغ: 6 عدد
خلال بادام: 300 گرم
شکر: 400 گرم
وانیل: نصف قاشق چایخوری
بادام: به مقدار کافی
پسته: به مقدار کافی
شکر: به مقدار کافی
پس از تهیه مواد لازم نوبت به شروع آمادهسازی مواد این شیرینی میرسد. برای این منظور مراحل زیر را دنبال کنید.
1. بادامها را در آب ولرم خیس کرده و پوست آنها را جدا نمایید.
2. فر را با دمای 150 درجه سانتیگراد روشن کرده و برای گرم شدن آن 20 تا 30 دقیقه منتظر بمانید.
3. بادامها را با استفاده از غذاساز یا مخلوطکن خرد کنید. البته انجام این کار به صورت دستی نیز امکانپذیر است. بدینترتیب باید بادامها را درون کیسه پارچهای ریخته و با یک گوشتکوب بکوبید.
4. پودر بادام را با سایر مواد به خوبی مخلوط کرده و با استفاده از دستگاه چرخگوشت دنده ریز چرخ نمایید. در ادامه مواد را کم کم داخل چرخگوشت ریخته و از فشار دادن زیاد آنها خودداری کنید.
5. در ادامه باید چرخ کردن را چندین بار تکرار کنید تا ترکیب خمیری به دست آید. چنانچه احساس کردید خمیر شما کمی سفت شده است، میتوانید یک عدد سفیده تخم مرغ را به آن اضافه کرده و مجددا چرخ کنید.
6. زمانی که رنگ خمیر رو به سفیدی رفت، آن را ورز دهید.
7. با کاغذ روغنی، سینی فر را بپوشانید و به اندازه یک اسکوپ از خمیر برداشته و روی سینی قرار دهید. تمام خمیر را با فاصله و به همین شکل روی سینی بچینید.
8. برای تزیین این شیرینی نیز میتوانید از شکر و خردههای بادام استفاده کنید.
9. درنهایت سینی را داخل فر قرار داده و 20 دقیقه تا پخت کامل آن منتظر بمانید.
سخن آخر
در این مطلب دانستیم که شیرینی قرابیه چیست و چگونه تهیه میشود. با توجه به موارد گفته شده در این بخش میتوانید این شیرینی خوشمزه را برای مهمانانتان تهیه کرده و با چای یا قهوه آن را نوش جان کنید.
نویسنده: تیم نویسندگان نازلیکس
ما، تیم نویسندگان نازلیکس در اینجا کنار هم هستیم تا سعی کنیم، مطالب آموزشی متنوع در حوزههای پرطرفدار را برای مخاطبین عزیزمون به زبان ساده آماده کنیم تا در مسیر پیشرفت از اون استفاده کنند.
تاریخ انتشار: 30-02-1403
0%
131 نفر
برچسب ها:
دیدگاه کاربران
نظری ثبت نشده است.ثبت دیدگاه
وبلاگ های مشابه