59
کیک و شیرینی
|مدت زمان مطالعه: 7 دقیقه

طرز تهیه سوهان کنجدی + نکات پخت

یکی از متفاوت‌ترین و مفیدترین شیرینی‌های سنتی موجود در بازار، سوهان کنجدی است. این شیرینی طرز تهیه ساده‌ای دارد و متفاوت از سوهان‌هایی است که با آرد گندم پخته می‌شوند. این نوع از سوهان از شکر، کره و کنجد درست شده و به دلیل برخورداری از کنجد، ارزش غذایی بسیار بالایی دارد؛ به همین دلیل بسیاری از بانوان به دنبال طرز تهیه این شیرینی برای فرزندان خود هستند. درصورتی‌که شما نیز قصد پخت این شیرینی خوشمزه را دارید، در این مطلب با ما همراه باشید.

دستور پخت سوهان کنجدی

سوهان کنجدی

با وجود اینکه سوهان کنجدی جزو شیرینی‌هایی است که در اغلب شیرینی‌ فروشی‌ها به فروش می‌رسد، اما بسیاری از بانوان تمایل دارند که این شیرینی را در منزل تهیه نمایند تا از کیفیت مواد اولیه آن خاطرجمع باشند.
برای تهیه این سوهان به مواد زیر نیاز دارید:

کنجد سفید: دو لیوان
شکر: دو لیوان
کره: 50 گرم
روغن: دو قاشق غذاخوری

برای پخت سوهان در ابتدا کنجد را تفت دهید، البته امکان استفاده از کنجد به صورت معمولی نیز وجود دارد.
یک سینی چرب‌شده را کنار دست خود بگذارید. شکر، کره و روغن را در یک قابلمه ریخته و روی شعله کم هم بزنید تا شکر شروع به آب شدن کند. برای اینکه از سوختن شکرهای آب‌شده جلوگیری شود، با لیسک شکر را هم بزنید. سپس درب قابلمه را بگذارید تا شکر رنگ کاراملی روشنی در عین آب شدن، پیدا کند. چنانچه شکر رنگ قهوه‌ای تیره داشته باشد، به معنای سوختن آن است و مزه این شیرینی را تلخ خواهد کرد.
زمانی که شکر به رنگ کاراملی درآمد، کنجد سفید را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا شکر آب‌شده به خوبی با کنجد مخلوط شود. در ادامه، مواد را روی سینی چرب‌شده ریخته و با لیسک شروع به صاف کردن آن نمایید و بعد با یک وردنه مواد را کاملا پهن کنید. در این مرحله باید سرعت عمل خود را بالا ببرید؛ زیرا سوهان خیل سریع می‌بندد.
درنهایت با تیغه‌های چاقو به سرعت بر روی آن خط‌های برش ایجاد کنید و بعد از خنک شدن، آن را از سینی جدا نمایید.

کیک پزی

بسته جامع آموزشی

صفر تا صد کیک پزی

طرز تفت دادن دانه‌ های کنجد به چه صورت است؟

یکی از پرمصرف‌ترین دانه‌های روغنی، کنجد است که به صورت خام و برشته قابل مصرف می‌باشد. در این بخش قصد داریم که شما را با دو روش تفت دادن این دانه‌ها برای تهیه سوهان کنجدی آشنا کنیم.

1. برشته کردن کنجد در فر
• در ابتدا دانه‌های کنجد را داخل آبکش بریزید و آن‌ها را با آب سرد بشویید تا خاک آن گرفته شود.
• دمای فر را روی 180 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید.
• یک کاغذ شیرینی بر روی سینی فر قرار داده و دانه‌ها را روی آن بریزید و سینی را در فر بگذارید.
• سینی را هر 5 دقیقه یکبار از فر درآورده و دانه‌های آن را جابه‌جا کنید.
• وقتی که دانه‌ها طلایی شد، کنجد شما برشته شده است.
2. برشته کردن کنجد با استفاده از گاز
• دانه‌ها را در آبکش ریخته و با آب شستشو دهید تا گرد و غبار آن‌ها گرفته شود.
• یک تابه را بر روی اجاق با حرارت ملایم قرار دهید.
• دانه‌های کنجد را بعد از خشک شدن، در تابه بریزید و ده دقیقه منتظر بمانید تا حرارت به همه آن‌ها برسد.
• دانه‌های طلایی شده را از تابه بردارید و در ظرفی بریزید تا سرد شوند.

خواص سوهان کنجدی

سوهان کنجدی

از آنجایی که کنجد یک دانه روغنی با ارزش غذایی بالایی است، شیرینی سوهان کنجدی نیز از خواص بی شماری برخوردار می‌باشد که در ادامه به مهمترین آن‌ها اشاره کرده‌ایم:
• کنجد سرشار از فیبر است.
• کنجد منبع مس است؛ به همین دلیل خوردن این شیرینی به بیماران مبتلا به آرتریت توصیه می‌شود.
• حاوی مقداری زیادی روی، آهن، کلسیم، منیزیم و منگنز است.
• این شیرینی سطح کلسترول خون را کاهش می‌دهد.
• احتمال دیابت را کاهش می‌دهد.
• باعث تولید کلاژن می‌شود که برای پوست بسیار مفید است.
• فشار خود را کاهش می‌دهد.
• برای کم‌خونی عالی است.
• کلسیم زیاد در دانه‌های کنجد آن را به گزینه ایده‌آل برای افزایش سلامت استخوان‌ها تبدیل می‌کند.
• گردش خون را تقویت می‌کند.

سخن آخر

سوهان کنجدی یکی از شیرینی‌های خوش‌طعم و مفیدی است که می‌توانید آن را تهیه کرده و در کنار خانواده و عزیزانتان صرف کنید. استفاده از دانه‌های کنجد این شیرینی را به یک خوراکی مقوی تبدیل کرده است. در این مطلب طرز تهیه این سوهان خوشمزه را به شما ارائه کردیم تا بتوانید به راحتی آن را در منزل تهیه نمایید و از خوردن آن لذت ببرید.


تیم نویسندگان نازلیکس

نویسنده: تیم نویسندگان نازلیکس

ما، تیم نویسندگان نازلیکس در اینجا کنار هم هستیم تا سعی کنیم، مطالب آموزشی متنوع در حوزه‌های پرطرف‌دار را برای مخاطبین عزیزمون به زبان ساده آماده کنیم تا در مسیر پیشرفت از اون استفاده کنند.

تاریخ انتشار: 12-03-1403


0%

360 نفر



دیدگاه کاربران

نظری ثبت نشده است.

ثبت دیدگاه