طرز تهیه بامیه خانگی به روش قنادی + نکات پخت
بامیه یکی از شیرینیهای محبوب و خوشمزه ماه رمضان به شمار میرود که طرفداران زیادی در ایران دارد. این شیرینی عضوی جدانشدنی از سفرههای افطار محسوب میشود. طرز تهیه شیرینی بامیه نیز ساده بوده و بسیاری از بانوان تمایل دارند که آن را با مواد اولیه درجه یک در منزل تهیه نمایند. جالب است که بدانید، این شیرینی تنها متعلق به کشور ایران نیست، بلکه یکی از شیرینیهای منطقه خاورمیانه شناخته میشود. در این مطلب قصد داریم که شما را با طرز تهیه بامیه آشنا کنیم، پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
طرز تهیه بامیه خانگی
برای تهیه این شیرینی خوشمزه به مواد لازم زیر نیاز دارید:
آرد یک لیوان دسته دار
آب یک لیوان دسته دار
کره دو قاشق غذاخوری
تخممرغ درشت دو عدد
روغن برای سرخ کردن به مقدار لازم
مواد برای شربت بامیه
آب 2 لیوان
شکر 3 لیوان
گلاب سه چهارم لیوان
جوهر لیمو یک چهارم قاشق چایخوری
زعفران دمکرده به مقدار لازم
برای تهیه بامیه در ابتدا باید شربت درست کنید و بعد تهیه خمیر آن را شروع نمایید.
در ادامه این مطلب شما را با طرز تهیه این شیرینی محبوب آشنا میکنیم:
1. درست کردن شربت بار
درصورتیکه میخواهید در زمان سرخ کردن بامیهها، آنها فورا در شربت قرار دهید؛ بایستی شربت را در ابتدا آماده کنید. برای این منظور آب را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید و سپس به آن جوهر لیمو اضافه کنید. همچنین میتوانید یک قاشق غذاخوری آبلیمو را به جای جوهر لیمو داخل آب جوش بریزید تا از شکرک زدن شربت جلوگیری شود.
کمی بعد شکر را داخل آب جوش ریخته و اجازه دهید تا دانههای شکر داخل آب جوش حل شوند. همچنین حرارت آب باید به محض جوش آمدن کم شود تا حجم آب بیش از حد کم نشود. درنهایت نیز این شربت را تست کرده و میزان غلظت آن را بررسی کنید. در ادامه گلاب و زعفران دمکرده را به آن بیفزایید و اجازه دهید تا با حرارت کم برای مدت یک دقیقه بجوشد تا قوام یابد.
2. درست کردن خمیر بامیه
در این مرحله از طرز تهیه بامیه باید برای درست کردن خمیر آن دست بهکار شوید. برای این منظور در ابتدا کره و آب را داخل یک قابلمه نچسب روی حرارت ملایم قرار دهید تا کره ذوب شده و آب نیز به جوش بیاید. در ادامه آرد را به خوبی الک نمایید و داخل آب و کره بریزید و مدام هم بزنید تا گلوله نشود و یک مخلوط یکنواخت بدست بیاید. این کار نیز باید تا زمان تبخیر کامل آب انجام شود.
3. اضافه کردن شربت به خمیر
در مرحله سوم طرز تهیه بامیه کمی صبر کنید تا خمیر خنک شود و در ادامه یک قاشق از شربتی که آماده کردهاید را داخل خمیر بیفزایید و دوباره آن را هم بزنید. همچنین امکان استفاده از عسل نیز به جای شربت وجود دارد.
تخم مرغها را در دمای محیط قرار دهید و بعد آنها را در ظرفی بشکنید و هم بزنید. سپس تخم مرغها را داخل خمیر ریخته و مدام هم بزنید تا خمیرتان حالت چسبندگی پیدا کند.
در ادامه خمیر را حسابی ورز دهید و داخل قیف بریزید. این قیف باید پارچهای یا پلاستیکی و دو لایه باشد تا در زمان قالب زدن دچار پارگی نشود.
4. سرخ کردن بامیهها
در این مرحله از طرز تهیه بامیه خانگی بایستی خمیر را توسط قیف و ماسوره داخل روغن سرخ کنید. برای این منظور روغن را داغ کرده و قیف خمیر را داخل آن قالب بزنید تا بامیه سرخ شود.
5. قرار دادن بامیهها داخل شربت
در این مرحله شربت را از یخچال خارج کرده و بامیهها را به محض سرخ شدن، داخل آن بیندازید تا شربت را به خوبی جذب کنند. هر بامیه میبایست 2 تا 3 دقیقه داخل شربت بماند. در ادامه آبکشی را روی یک قابلمه قرار دهید و بامیهها را پس از خارج کردن از شربت داخل آبکش بگذارید.
بسته جامع آموزشی
صفر تا صد کیک پزی
نکات مهم طرز تهیه بامیه خانگی
برای تهیه بامیه لازم است که چند نکته زیر را رعایت کنید:
• برای جلوگیری از سفت شدن بامیهها، میتوانید از پودر خمیر مایه استفاده کنید.
• در صورت سفت شدن خمیر باید به آن آب اضافه کنید.
• برای تزیین این شیرینی میتوانید از پودر پسته و پودر بادام استفاده کنید.
سخن آخر
از آنجایی که بامیه یکی از اصلیترین و محبوبترین شیرینیهای ماه رمضان به حساب میآید، بسیاری از افراد تمایل دارند که آن را در منزل تهیه کنند. در این مطلب طرز تهیه بامیه و نکات مربوط به آن را به شما ارائه کردیم. با توجه به نکات گفته شده در این مطلب میتوانید بامیه را برای خود و مهمانان خود تهیه کرده و از طعم لذیذ آن لذت ببرید.
نویسنده: تیم نویسندگان نازلیکس
ما، تیم نویسندگان نازلیکس در اینجا کنار هم هستیم تا سعی کنیم، مطالب آموزشی متنوع در حوزههای پرطرفدار را برای مخاطبین عزیزمون به زبان ساده آماده کنیم تا در مسیر پیشرفت از اون استفاده کنند.
تاریخ انتشار: 19-03-1403
0%
115 نفر
برچسب ها:
دیدگاه کاربران
نظری ثبت نشده است.ثبت دیدگاه
وبلاگ های مشابه