890
طرز تهیه پودر گارام ماسالا خانگی
مواد لازم:
چوب دارچین: 3 تکه
هل: 6 تا 8 عدد سبز رنگ
تخم گشنیز: 3/4 فنجان
جاویتری یا ماس: 5 تکه
برگ بو: 7-8 قطعه
زیره: 1/2 فنجان سبز
فلفل سیاه: 2 قاشق غذاخوری حدود 20تا 25 دانه
بادیان ستاره ای: 4 قطعه
میخک: 20 دانه
زیره سیاه: 1/2 فنجان
جوز هندی: 1 قاشق چایخوری پودر شده
مرحله اول تهیه پودر گارام ماسالا خانگی
ادویه ها را در یک تابه بریزید و روی حرارت متوسط رو به پایین تفت دهید و مرتب هم بزنید تا بوی تست معطر و کمی تیره شود. این حدود 8-10 دقیقه روی حرارت متوسط طول می کشد. آن را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شوند.ادویه های تفت داده شده را که کاملا خنک شده اند به مخلوط کن منتقل کنید.آنقدر هم بزنید تا کل ادویه ها به پودر نرم و صاف تبدیل شوند. پودر جوز هندی را با مخلوط ادویه کامل پودر شده ترکیب کرده و خوب مخلوط کنید. حالا این مخلوط گارام ماسالا را از یک صافی خوب منتقل کنید. مخلوط گارام ماسالا را از صافی ریز الک کنید و آنچه را که در صافی باقی مانده است دور بریزید. پودر گارام ماسالا خانگی می تواند غذاهای هندی منحصر به فرد مختلفی از سبزیجات، پنیر، توفو و غیر گیاهی را آماده کند. آن را در ظرف دربسته نگهداری کنید و در صورت نیاز از آن استفاده کنید.
مرحله دوم تهیه پودر گارام ماسالا خانگی
فقط کمی گارام ماسالا روی سوپ، کاری ، یا حتی غذای بو داده شده با سبزیجات یا غیرگیاهی خود، و می توانید به سرعت تشخیص دهید که با چه طعم های الهی آشنا شدید! بهترین بخش این است که می توان آن را با توجه به سلیقه و ترجیح فرد با ایجاد تنوع در ترکیب و مقدار ادویه ها سفارشی کرد.
گارام ماسالا شامل ادویه های کامل مانند دانه گشنیز، زیره، هل سیاه و سبز و سایر ادویه ها است. این ادویه ها به صورت خشک برشته شده و با هم آسیاب می شوند تا پودر ریز به دست آید.
دانه های گشنیز (سوخا دانیا) - این ادویه ماده اصلی مخلوط گارام ماسالا را تشکیل می دهد و به غذاهایی که به آن اضافه می شود حجم می دهد. طعم ظریف چوبی و مرکباتی آن به تعادل تندی سایر ادویه های قوی در مخلوط کمک می کند. تخم گشنیز به هضم غذا کمک می کند و در شرایطی مانند اسیدیته، نفخ و نفخ کمک می کند.
دانههای زیره سبز (Jeera) - دانههای زیره با عطری منحصربهفرد خاکی و مشکدار و طعمی گرمکننده، به هضم غذا کمک کرده و به سمزدایی بدن کمک میکنند.
دارچین (Dalchini) – دارچین دارای طعمی کاملاً شیرین و عطری منحصر به فرد است که به طعم و مزه خورش ها و کاری کمک می کند.
هل سیاه کامل (Moti elaichi) - دارای عطر بسیار شدید و دودی و طعمی قوی که طعم کلی ماسالا را تقویت می کند.
دانه های فلفل سیاه (سبوت کالی میرچ) - دانه های فلفل سیاه طعم دودی و شدیدی به ماسالا می دهند و در عین حال حرارت و عمق بیشتری به ظروف می دهند.
هل سبز (Hari elaichi) - هل سبز با عطر تازه گل و طعم شیرین و طراوت خود، به هضم غذا کمک می کند و طعم آن را بهبود می بخشد.
پودر جوز هندی (جایفول) - این ادویه که به دلیل طعم آجیلی و عطر لطیف آن شناخته شده است، به دلیل زینگ جادویی آن اضافه می شود. شناخته شده است که به بهبود گردش خون و سیستم عصبی کمک می کند.
ماس (جاویتری) - ادویه گلی است که طعمی شیرین و چوبی و عطر قوی می دهد.
برگ بو (تج پاتا) - این ادویه با توجه به نامش، تِج پاتا، به معنای برگ خوش طعم است، عطر خاصی به غذاها می دهد.
بادیان ستاره ای - همچنین به عنوان گل بریانی شناخته می شود، بادیان ستاره ای در گارام ماسالا به دلیل طعم شیرین منحصر به فرد خود استفاده می شود که تند بودن مخلوط گارام ماسالا را افزایش می دهد.
میخک (Laung) - میخک یک ادویه گرم کننده با طعم بسیار تند و قوی است. اگرچه برای بهبود متابولیسم مناسب است، اما همیشه باید در مقدار متوسط استفاده شود.
دانه های زیره سیاه (Kala jeera) - که به عنوان ادویه باستانی شناخته می شود، زیره سیاه دارای طعمی آجیلی و غنی است. فواید سلامتی زیادی دارد و طعمی منحصر به فرد دارد.
مرحله سوم تهیه پودر گارام ماسالا
نکات و تغییرات تخصصی ادویههای دیگر را میتوان اضافه کرد - میتوانید فلفل قرمز خشک و گلهای سنگ سیاه (داغاد که فوول) را به مخلوط گارام ماسالا خود اضافه کنید تا طعم آن را افزایش دهید. تست کردن برای آزاد کردن اسانس و عطر ضروری است. اما این کار باید روی شعله ملایم و متوسط انجام شود تا ادویه ها نسوزند. در حین برشته کردن خشک ، مطمئن شوید که مدام هم بزنید تا ادویه ها به طور یکنواخت و درست برشته شوند. تفت دادن بیش از حد باعث خشک شدن اسانس های معطری می شود که از ادویه ها آزاد می شوند و حتی ممکن است ادویه ها را بسوزانند. ادویه های سوخته تلخ می شوند و کل دستور غذا را خراب می کنند.
مرحله چهارم تهیه پودر گارام ماسالا
وقتی ادویهها کاملاً برشته و خنک شوند، ادویهها تردتر و راحتتر آسیاب میشوند. ادویه جاترا در آفتاب خشک کنید. خشک کردن در آفتاب همچنین عطر دوست داشتنی روغن های پنهان (روغن های ضروری) را به ارمغان می آورد، که وقتی ادویه ها به صورت پالس می شوند، طعم را افزایش می دهد. ادویه های استفاده شده در پودر گارام ماسالا خانگی ادویه های گرم کننده هستند، بنابراین باید در حد اعتدال مصرف شوند. مصرف بیشتر ممکن است اثرات نامطلوبی بر سلامت و بدن داشته باشد (اسیدیت و نفخ). حتما قبل از استفاده ادویه ها را باید تمیز شوند. دارچین و برگ بو را که ممکن است رسوبات گلی یا قارچی روی آنها داشته باشد، تمیز کنید. همیشه از ادویه های تازه برای معطرترین و خوش طعم ترین پودر گارام ماسالا استفاده کنید. همچنین اطمینان حاصل کنید که ادویه های مورد استفاده عاری از کپک و حشرات هستند.
چوب دارچین: 3 تکه
هل: 6 تا 8 عدد سبز رنگ
تخم گشنیز: 3/4 فنجان
جاویتری یا ماس: 5 تکه
برگ بو: 7-8 قطعه
زیره: 1/2 فنجان سبز
فلفل سیاه: 2 قاشق غذاخوری حدود 20تا 25 دانه
بادیان ستاره ای: 4 قطعه
میخک: 20 دانه
زیره سیاه: 1/2 فنجان
جوز هندی: 1 قاشق چایخوری پودر شده
مرحله اول تهیه پودر گارام ماسالا خانگی
ادویه ها را در یک تابه بریزید و روی حرارت متوسط رو به پایین تفت دهید و مرتب هم بزنید تا بوی تست معطر و کمی تیره شود. این حدود 8-10 دقیقه روی حرارت متوسط طول می کشد. آن را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شوند.ادویه های تفت داده شده را که کاملا خنک شده اند به مخلوط کن منتقل کنید.آنقدر هم بزنید تا کل ادویه ها به پودر نرم و صاف تبدیل شوند. پودر جوز هندی را با مخلوط ادویه کامل پودر شده ترکیب کرده و خوب مخلوط کنید. حالا این مخلوط گارام ماسالا را از یک صافی خوب منتقل کنید. مخلوط گارام ماسالا را از صافی ریز الک کنید و آنچه را که در صافی باقی مانده است دور بریزید. پودر گارام ماسالا خانگی می تواند غذاهای هندی منحصر به فرد مختلفی از سبزیجات، پنیر، توفو و غیر گیاهی را آماده کند. آن را در ظرف دربسته نگهداری کنید و در صورت نیاز از آن استفاده کنید.
مرحله دوم تهیه پودر گارام ماسالا خانگی
فقط کمی گارام ماسالا روی سوپ، کاری ، یا حتی غذای بو داده شده با سبزیجات یا غیرگیاهی خود، و می توانید به سرعت تشخیص دهید که با چه طعم های الهی آشنا شدید! بهترین بخش این است که می توان آن را با توجه به سلیقه و ترجیح فرد با ایجاد تنوع در ترکیب و مقدار ادویه ها سفارشی کرد.
گارام ماسالا شامل ادویه های کامل مانند دانه گشنیز، زیره، هل سیاه و سبز و سایر ادویه ها است. این ادویه ها به صورت خشک برشته شده و با هم آسیاب می شوند تا پودر ریز به دست آید.
دانه های گشنیز (سوخا دانیا) - این ادویه ماده اصلی مخلوط گارام ماسالا را تشکیل می دهد و به غذاهایی که به آن اضافه می شود حجم می دهد. طعم ظریف چوبی و مرکباتی آن به تعادل تندی سایر ادویه های قوی در مخلوط کمک می کند. تخم گشنیز به هضم غذا کمک می کند و در شرایطی مانند اسیدیته، نفخ و نفخ کمک می کند.
دانههای زیره سبز (Jeera) - دانههای زیره با عطری منحصربهفرد خاکی و مشکدار و طعمی گرمکننده، به هضم غذا کمک کرده و به سمزدایی بدن کمک میکنند.
دارچین (Dalchini) – دارچین دارای طعمی کاملاً شیرین و عطری منحصر به فرد است که به طعم و مزه خورش ها و کاری کمک می کند.
هل سیاه کامل (Moti elaichi) - دارای عطر بسیار شدید و دودی و طعمی قوی که طعم کلی ماسالا را تقویت می کند.
دانه های فلفل سیاه (سبوت کالی میرچ) - دانه های فلفل سیاه طعم دودی و شدیدی به ماسالا می دهند و در عین حال حرارت و عمق بیشتری به ظروف می دهند.
هل سبز (Hari elaichi) - هل سبز با عطر تازه گل و طعم شیرین و طراوت خود، به هضم غذا کمک می کند و طعم آن را بهبود می بخشد.
پودر جوز هندی (جایفول) - این ادویه که به دلیل طعم آجیلی و عطر لطیف آن شناخته شده است، به دلیل زینگ جادویی آن اضافه می شود. شناخته شده است که به بهبود گردش خون و سیستم عصبی کمک می کند.
ماس (جاویتری) - ادویه گلی است که طعمی شیرین و چوبی و عطر قوی می دهد.
برگ بو (تج پاتا) - این ادویه با توجه به نامش، تِج پاتا، به معنای برگ خوش طعم است، عطر خاصی به غذاها می دهد.
بادیان ستاره ای - همچنین به عنوان گل بریانی شناخته می شود، بادیان ستاره ای در گارام ماسالا به دلیل طعم شیرین منحصر به فرد خود استفاده می شود که تند بودن مخلوط گارام ماسالا را افزایش می دهد.
میخک (Laung) - میخک یک ادویه گرم کننده با طعم بسیار تند و قوی است. اگرچه برای بهبود متابولیسم مناسب است، اما همیشه باید در مقدار متوسط استفاده شود.
دانه های زیره سیاه (Kala jeera) - که به عنوان ادویه باستانی شناخته می شود، زیره سیاه دارای طعمی آجیلی و غنی است. فواید سلامتی زیادی دارد و طعمی منحصر به فرد دارد.
مرحله سوم تهیه پودر گارام ماسالا
نکات و تغییرات تخصصی ادویههای دیگر را میتوان اضافه کرد - میتوانید فلفل قرمز خشک و گلهای سنگ سیاه (داغاد که فوول) را به مخلوط گارام ماسالا خود اضافه کنید تا طعم آن را افزایش دهید. تست کردن برای آزاد کردن اسانس و عطر ضروری است. اما این کار باید روی شعله ملایم و متوسط انجام شود تا ادویه ها نسوزند. در حین برشته کردن خشک ، مطمئن شوید که مدام هم بزنید تا ادویه ها به طور یکنواخت و درست برشته شوند. تفت دادن بیش از حد باعث خشک شدن اسانس های معطری می شود که از ادویه ها آزاد می شوند و حتی ممکن است ادویه ها را بسوزانند. ادویه های سوخته تلخ می شوند و کل دستور غذا را خراب می کنند.
مرحله چهارم تهیه پودر گارام ماسالا
وقتی ادویهها کاملاً برشته و خنک شوند، ادویهها تردتر و راحتتر آسیاب میشوند. ادویه جاترا در آفتاب خشک کنید. خشک کردن در آفتاب همچنین عطر دوست داشتنی روغن های پنهان (روغن های ضروری) را به ارمغان می آورد، که وقتی ادویه ها به صورت پالس می شوند، طعم را افزایش می دهد. ادویه های استفاده شده در پودر گارام ماسالا خانگی ادویه های گرم کننده هستند، بنابراین باید در حد اعتدال مصرف شوند. مصرف بیشتر ممکن است اثرات نامطلوبی بر سلامت و بدن داشته باشد (اسیدیت و نفخ). حتما قبل از استفاده ادویه ها را باید تمیز شوند. دارچین و برگ بو را که ممکن است رسوبات گلی یا قارچی روی آنها داشته باشد، تمیز کنید. همیشه از ادویه های تازه برای معطرترین و خوش طعم ترین پودر گارام ماسالا استفاده کنید. همچنین اطمینان حاصل کنید که ادویه های مورد استفاده عاری از کپک و حشرات هستند.