865

طرز تهیه پنیر پیتزا خانگی

مواد لازم:
شیر پاستوریزه: ۲ لیتر
سرکه یا جوهر لیمو: ۱ الی ۲ قاشق غذا خوری
نمک: به میزان لازم


پنیر پیتزا میشه گفت غذایی هستش که همه چه بزرگ چه کوچیک همه دوستش دارن. علاوه بر اینها پنیر پیتزا یه غذای کامل به حساب میاد و خیلی سریع باعث سیری میشه پس چه بهتر که این پنیر خوشمزه رو خودمون تهیه کنیم تو خونه که باهاش غذاهای مورد علاقه مخصوصا پیتزا رو درست کنیم.

مرحله اول تهیه پنیر پیتزا خانگی:
ابتدا برای درست کردن پنیر پیتزامون باید برین سراغ شیری که داریم. یه نکته هست که باید بهتون بگم و این هستش که ما احتیاج به یه شیر کامل داریم. منظورم از شیر کامل این هستش که لاکتوز نداشته باشه و لاکتوزش کامل از اش جدا شده باشه. همچنین شیرمون نباید استریلیزه و هموژنیزه باشه. شیرمون فقط باید پاستوریزه باشه. برای درست کردن پنیر پیتزا خانگی ما فقط به یه شیر پاستوریزه احتیاج داریم. حالا شیر پاستوریزه ای که داریم رو میریزیم داخل یه قابلمه و میذاریم رو حرارت.
شیرمون رو که گذاشتیم رو حرارت میذاریم شروع کنه به جوشیدن. یه چیزی که باید بهتون بگم این هستش که جوشوندن شیر تاثیری تو کیفیت پنیرمون نداره و این به غلط جا افتاده که اگر شیر رو بجوشونیم و بذاریم غلیظ شه پنیر خوبتری به دست میاریم. پس اینو به یاد داشته باشین جوشوندن شیر هیچ تاثیری تو کیفیت پنیرمون نداره. حالا زمانی که شیرمون شروع کرد به جوشیدن نوبت اضافه کردن سرکه یا جوهر لیمو هستش.

 

مرحله دوم تهیه پنیر پیتزا خانگی:
حالا تو این مرحله وقتی شیرمون جوشید سرکه یا جوهر لیمویی که داشتیم رو کم کم به شیر در حال جوشمون اضافه میکنیم و یه هم میزنیم و میذاریم شیرمون با سرکه یا جوهر لیمویی که داخلش ریختیم بجوشه باز هم. همینطور که مخلوط شیرمون میجوشه، شروع میکنه به سفت شدن. زمانی که شیرمون شروع کرد به سفت شدن دیگه احتیاجی نیست بقیه سرکه رو بهش اضافه میکنیم. سپس مجدد میذاریم شیرمون که سفت شده باز هم حدود ۴ دقیقه ای بجوشه روی حرارت. سپس بعد از اینکه ۴ دقیقه جوشید باید آب پنیرمون رو بگیریم.
پس یه ظرف برمیداریم و توری روش میذاریم و آب اضافی پنیرمون رو بوسیله این این توری میگیریم و خودمون با دست همون طوری یا پارچه رو فشار میدیم که آب پنیرمون کامل گرفته بشه. سپس میذاریمش کنار. حالا تو یه ظرف دیگه آب نمک درست میکنیم و پارچه یا همون توری مون که پنیرمون داخلش هست رو میذاریم داخل آب نمک یه چند دقیقه ای بمونه تا طعم آب نمک رو به خودش بگیره.

 

مرحله سوم تهیه پنیر پیتزا خانگی:
حالا تو این مرحله پنیرمون رو که چند دقیقه گذاشتیم تو آب نمک موند اون رو از آب نمک در میاریم و از پارچه جداش میکنیم و مجدد تو قابلمه میذاریمش و قابلمه رو هم میذاریم رو حرارت ولی حرارت رو نباید زیاد کنیم باید متوسط رو به کم باشه. میذاریم پنیرمون حدود ۹ الی ۱۰ دقیقه رو حرارت بمونه تا بپزه. هرچه قدر پنیر پیتزامون رو بیشتر بپزیم مقدار کش دارشدن پنیرمون بیشتر میشه. البته باید حواستون باشه اگر زیاد از حد هم بذاریم پنیرمون بپزه پنیرمون میسوزه و از بین میره.
در ادامه بعد از اینکه ۱۰ دقیقه گذاشتیم پنیرمون پخت از رو حرارت برمیداریمش و میذاریم پنیرمون سرد شه تا قشنگ خودش بگیره. بعد از اینکه گذاشتیم پنیرمون سرد شد میتونیم اون رو رنده کنیم یا درسته اون رو بذاریم فریزر تا بعد هر موقع خواستیم از فریزر در بیاریم و بعد از اینکه کمی نرم شد اگر درسته بسته بندی کرد بودیم رنده اش میکنیم و اگر رنده شده بود بعد از اینکه کمی خودشو ول کرد توی غذا از اش استفاده میکنیم. نوش جان.