826

طرز تهیه پلوی سبزیجات

مواد لازم:
سیب زمینی : 3عددبزرگ
گل کلم : 2 فنجان
هویج : 2 عددمتوسط
لوبیا سبز : 12-14 عدد
نخود فرنگی : 2/1 فنجان
روغن زیتون : 3 قاشق غذاخوری
پیاز : 2 عددمتوسط
گوجه فرنگی : 3 عددمتوسط
سیر له شده : 5 حبه
زنجبیل رنده شده : 1 قاشق غذاخوری
نعنا : 1 قاشق غذاخوری
گشنیز : 3 قاشق غذاخوری
فلفل سبز تند : 3 عدد
پودر فلفل قرمز : 1 قاشق چایخوری
پودر گشنیز : 1 قاشق چایخوری
زردچوبه : 2/1 قاشق چایخوری
برنج : 300 گرم
آبلیمو : 2/1 قاشق غذاخوری
نمک : به میزان دلخواه
برگ بو : 1 عدد
هل : 4 عدد
چوب دارچین : 2 عددکوچک
میخک : 4 عدد
این یک پلوی کاملا گیاهی است که فاقد گوشت است و به دلیل وجود سبزیجات و ادویه فراوانی که دارد غذایی بسیار خوشمزه و خوش عطری است. این پلو رژیمی محسوب شده و برای کسانی که می‌خواهند کالری کمی دریافت کنند بسیار مناسب است. طعم این غذای اصیل هندی را با سبزیجات حتما امتحان کنید.
طرز تهیه: برنج را شسته و نیم ساعت در مقداری آب بگذارید تا خیسانده شود. سپس آبکشی کرده و گل کلم‌های خرد شده را می شوییم و آبکشی می‌کنیم. برای مطمئن شدن از این که هیچ حشره‌ای در گل کلم نمانده می‌توانید گل کلم‌ها را در آب جوش ریخته و به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید.

روغن را از قبل داخل تابه ریخته و اکنون ۳ دقیقه است که روغن ما داغ شده سپس برگ بو، دانه هل، میخک و چوب دارچین را داخل آن می‌ریزیم و تفت می‌دهیم بعد از چند دقیقه بوی خوش ادویه‌ها به مشامتان خواهد رسید.

پیازهای خرد شده را به تابه اضافه کرده و خوب سرخ می‌کنیم می‌توانید کمی نمک اضافه کنید تا سریع‌تر طلایی شوند. اکنون زمان آن رسیده که زنجبیل رنده شده و سیر را که قبلا له کرده‌ایم به داخل تابه ریخته و تفت می‌دهیم. گوجه خرد شده را اضافه و به مدت ۱ دقیقه تفت می‌دهیم. سپس سیب زمینی که به صورت نگینی خرد شده را اضافه و به مدت ۵ دقیقه تفت می‌دهیم هویج و لوبیا سبز خرد شده و نخود فرنگی و گل کلم‌ها را به آن اضافه می‌کنیم مخلوط سبزیجات را درون تابه تفت می‌دهیم.

حالا باید برگ نعنا و گشنیز خرد شده، فلفل سبز و پودر فلفل قرمز، پودر گشنیز و زردچوبه را مقدار مناسب داخل مخلوط سبزیجاتمان بریزیم و در آخر آب لیمو را اضافه می‌کنیم.

برنج را داخل قابلمه ریخته و با سبزیجات مخلوط می‌کنیم سعی کنید برنج را خوب هم بزنید تا به همه‌ی مواد برسد. ۳ فنجان آب داخل مواد ریخته و با کمی نمک که غذای ما را مزه دار می‌کند اضافه می‌کنیم در قابلمه را گذاشته و حرارت را کم می‌کنیم تا این پلو به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه به آرامی بپزد و دم بکشد. نکته مهمی که وجود دارد این است که برای پخت بهتر برنج می‌توانید از دم کنی استفاده شود. این یک غذای اصیل هندی است پس از وجود این همه ادویه تعجب نکنید اگر فکر می‌کنید که نمی‌توانید این ادویه‌های تند را استفاده کنید می‌توانید میزان آن‌ها را تغییر دهید.

زمان پخت این غذا بستگی به نوع برنج شما و این که چه مقدار برنج را گذاشته‌اید تا خیس بخورد و نوع ظرف شما در هنگام پخت و .... بستگی دارد. پس از این مدت پلو را از روی حرارت برداشته و اجازه می‌دهیم به مدت ۵ دقیقه خنک شود. سپس داخل ظرف سرو ریخته و در کنار این پلو می‌توانید با کمی ماست نوش جان کنید.