810

طرز تهیه پلو مرغ و ترخون

مواد لازم:
سینه مرغ : یک عدد
سیب زمینی : یک عدد
برنج : دوپیمانه
زرشک : 1/2پیمانه
پیاز داغ : دو قاشق غذاخوری
ترخون خشک : یک قاشق مرباخوری
شکر : یک قاشق غذاخوری
کره : 30 گرم
زعفران دمکرده : به مقدارلازم
نمک،فلفل،زردچوبه : به مقدارلازم


به نام خداوند بخشنده مهربان
سلام صبح بخیر، روزتون سرشار از عشق و مهربانی.


مرحله اول تهیه پلو مرغ و ترخون:
در ابتدایه کار باید یک ماهیتابه تهیه کنید سپس سینه مرغ را خوب بشویید و صبر کنید تا خشک شود بعد از خشک شدن سینه مرغ آن را درون ماهیتابه بگذارید و مقداری روغن درون ماهیتابه بریزید سپس شعله گاز روشن کنید اجازه دهید تا سینه مرغ به مدت یک ربع بپزد حالا درون ماهیتابه مقداری اب بریزید سپس پیاز داغ، نمک، زردچوبه، فلفل را به مرغ افزوده و درب ماهیتابه را بگذارید. اجازه دهید تا مرغ کاملا پخته شود و به اصطلاح تنگ اب شود.
یک ماهیتابه دیگر تهیه کنید و درون ان را روغن بریزید و ان را رویه شعله گاز با حرارت متوسط قرار دهید. بعد از اینکه روغن داغ شد، سیب زمینی هایی که از قبل شسته بودیم و به صورتی نگینی خرد کرده بودیم را داخل روغن سرخ میکنیم.

 

مرحله دوم تهیه پلو مرغ و ترخون:
وقتی مرغ ما کاملا آبش کشیده شد و تنگ آب شد. مرغ را از ماهیتابه خارج کنید صبر کنید تا خنک شود سپس آن را ریش ریش کنید. بعد از اینکه مرغ را با دستتان ریش ریش کردید. آن را درون ماهیتابه بریزید و مقداری آب درون ماهیتابه بریزید. حالا دوقاشق غذاخوری زعفران دم کرده را نیز به آن اضافه میکنیم و مرغ و زعفران را مخلوط کنید و انها را باهم تفت میدهیم تا آب حاصل از ان تبخیر بشود و مرغ ما طعم و بویه زعفران را به خود بگیرد. حالا سیب زمینی هایی که از قبل سرخ کردیم به همراه ترخون به ان اضافه کنید و همه مواد را باهم ترکیب میکنیم. به به دوستایه عزیزم مایه این پلویه ما حاضر شده است.

 

مرحله سوم تهیه پلو مرغ و ترخون:
برنج را آبکش کنید سپس چند قاشق از آن را نگه دارید و مابقی مواد را با مایه مرغ و ترخون ترکیب میکنیم. چند قاشق برنجی که نگه داشتیم را با مقداری زعفران مخلوط کرده و ان را رنگ میدهیم و ان را کف قابلمه میریزیم . البته قبل از ریختن برنج زعفرانی کف قابلمه را روغن بریزید و بعد برنج را در کف قابلمه پخش کنید.نوبت این است که برنج مخلوط شده را رویه لایه اول بریزید و تقریبا به اندازه یک چهارم اب دور تا دور قابلمه بریزید و اجازه دهید تا برنج به مدت نیم ساعت دم بخورد.

 

مرحله چهارم تهیه پلو مرغ و ترخون:
در اواخر دم کشیدن برنج، شکر، کره و زرشک را درون ماهیتابه دیگر بریزید و یک قاشق غذاخوری زعفران نیز به مواد اضافه کنید و همه مواد را با قاشق هم بزنید، تا مواد به خوبی تفت بگیرد بیشتر از سه دقیقه مواد را تفت ندهید چون زرشک سفت میشود.
حالا پلو خوشمزه و لذیذ ما حاضر شده است. روز خوب و خوشی رو داشته باشید.

خواص ترخون: ترخون برایه دندان درد بسیار مفید است. همچنین ثابت شده است که ترخون می تواند به کاهش لثه درد که اغلب به همراه دندان درد اتفاق می افتد، کمک کند. ترخون می تواند به عنوان یک آرام بخش، برای رفع اضطراب و استرس استفاده شود. همچنین ترخون میتواند به عنوان یک خواب اور عمل کند. خوردن ترخون به سلامت قلب کمک میکند. ترخون می تواند به سلامت کلی و عملکرد چشم ها کمک کند.