763

طرز تهیه پلو استامبولی ماهی

مواد لازم:
برنج : 5 پیمانه
ماهی : 2 کیلو
لوبیا سبز : 3 پیمانه پخته شده
سیب زمینی : 3 عدد
پیاز : 3 عدد
رب گوجه : 3 قاشق سوپ‌خوری
زردچوبه : 2 قاشق مرباخوری
دارچین : 2 قاشق مرباخوری
نمک و فلفل : به میزان دلخواه
آب لیمو ترش : به میزان دلخواه
زعفران : به میزان دلخواه
آب : به میزان لازم
روغن : به میزان لازم
فلفل سبز تند : 3 عدد
سیر : 4 حبه


برنج را با مقداری نمک و آب خیسانده و سپس آن را آبکش نمایید. (در این غذا برنج را معمولاً کمی کال‌تر بر می‌دارند)یک تابه را بر روی اجاق گاز گذاشته و مقداری روغن در آن ریخته و دو عدد پیاز را درون آن خرد نمایید. نمک و زردچوبه را به همراه تکه‌های ماهی درون تابه بریزید. پس از اینکه کمی ماهی را تفت دادید یک فنجان آب به آن اضافه کنید و مدت 5 دقیقه صبر کنید تا فیله‌ها پخته شود.یک عدد پیاز دیگر را رنده کرده و آب آن را گرفته و با سیر رنده شده و ماهی‌های پخته‌شده هم زده و ورز می‌دهیم. سپس مواد به دست آمده را به شکل کله گنجشکی درآورده و درون روغن سرخ کنید.فلفل‌ سبزهای خرد شده را در تابه دیگری با روغن کمی تفت داده و دارچین و لوبیا سبز را هم اضافه کرده. سیب‌زمینی‌های خرد شده به همراه ماهی‌ها به آن بیافزایید و مواد را هم زده. کمی روغن در کنار آن ریخته و برای خوش رنگ شدن رب گوجه را هم نیز افزوده و با هم خوب هم زده و در آخر آبلیمو را به مقدار لازم اضافه کنید.در نهایت قابلمه را روی گاز گذاشته و ته آن را روغن و زعفران ریخته (برای خوش رنگ شدن ته دیگ) و سپس به ترتیب مقداری برنج آبکش شده را می‌ریزیم و روی آن مواد پخته شده را. به همین ترتیب عمل کرده تا مواد و برنج تمام شود سپس در قابلمه را همراه با دمکنی گذاشته و صبر می‌کنیم تا بخار آن بلند شود و دم بکشد.این غذای خوشمزه را می‌توانید همراه با فلفل سبز‌های شیرین میل نمایید.نوش جانتان.