طرز تهیه پشت زیک
مواد لازم:
کنجد: ۱ پیمانه
کره: ۱ قاشق غذا خوری
شکر: ۱ پیمانه
امیدوارم دستور آشپزی امروز نیز مانند سایر دستور آشپزی های قبلی مورد قبول و پسند شما دوستان واقع شده باشد و شما نیز در منزل بتوانید این شیرینی محلی خوشمزه را تهیه کرده و از خوردنش در کنار اعضای خانواده لذت ببرید و با دادن نظرات و پیشنهادات سازنده ی خود بنده را در ارائه هر چه بهتر دستورات آشپزی یاری بفرمائید.
مرحله اول تهیه پشت زیک:
برای تهیه ی این شیرینی باید ابتدا کنجدها را تست کنید برای این کار کنجدها را درون تابه مناسبی بریزید سپس تابه را بر روی شعله با حرارت ملایم قرار داده و به مدت هفت الی هست دقیقه به آرامی تفت دهید تا رنگ کنجدها کمی تغییر کرده و طلایی شوند بعد از این کار تابه را از روی شعله برداشته و اجازه دهید تا کنجدها کمی خنک شوند.
مرحله دوم تهیه پشت زیک:
تابه یا قابلمه ی مناسبی را انتخاب کرده و شکر را درون ظرف خود بریزید ظرف را بر روی شعله با حرارت ملایم قرار دهید شکر درون ظرف را به آرامی هم بزنید تا شکر کاملا ذوب و کاراملی شود هر چقدر شکر بیشتر بر روی حرارت بماند رنگ آن تیره تر می شود (البته دوستان به این نکته توجه کنند که همزمان با این که رنگ شکر قهوه ای تر می شود طعم آن نیز روبه تلخی می رود پس مراقب باشید که شکر شما زیاد قهوه ای نشود بنابراین بهتر زمان برای اضافه کردن کنجدها به شکر زمانی است که شکر کاملا ذوب می شود) بنابراین هنگامی که شکر شما کاراملی شد کره و کنجدهای تست شده را نیز اضافه کرده و همه ی مواد را با یکدیگر خوب مخلوط کنید و شعله ی زیر ظرف را خاموش کنید.
مرحله سوم تهیه پشت زیک:
در ابن مرحله بر روی سینی کاغذ روغنی پهن کرده و یا این که سینی خود را با کره و یا روغن کاملا چرب کنید شیرینی خود را درون سینی ریخته و با استفاده از وردنه ای که کاملا آن را چرب کرده اید شیرینی را درون سینی پهن کنید در این مرحله شما باید کمی با سرعت انجام دهید چون شکر کاراملی سریع خود را می گیرد و سفت می شود بنابراین باید شما سینی خود را از قبل آماده کنید و بلافاصله بعد از این که شعله ی زیر شیرینی را خاموش کردید آن را درون سینی ریخته و آن را پهن کنید بعد از این کار کمی صبر کنید تا شیرینی کمی سرد شده و خود را بگیرید به طوری که بتوان با چاقو آن را برش زد بنابراین زمانی که شیرینی هنوز کمی نرم است و کاملا سفت نشده آن را با چاقو به اندازه و شکل های دلخواه برش زده و درون ظرف مناسبی بچینید. در این مرحله پشت زیک شیرینی محلی مازندرانی شما کاملا آماده است می توانید آن را سرو کرده و میل کنید، نوش جان
نکته: این شیرینی را می توانید درون ظرف درب بسته تا به مدت یک ماه نیز نگه داری کرد و مورد استفاده قرار داد.