5597

طرز تهیه یتیمچه گیلانی

مواد لازم:
بادمجان: یک کیلوگرم
گوجه فرنگی: نیم کیلو
پیاز: دوعدد
سیر: سه حبه
تخم مرغ: 4 عدد
نمک و فلفل: به مقدار لازم


مرحله اول تهیه یتیمچه گیلانی :
در ابتدای کار ابتدا بادمجان ها را بشویید و سپس بعد از شستن بادمجان ها پوست آنها را به آرامی بکنید و آن ها را به شکل گوشت قیمه، تکه تکه کنید .بهتر است ابعاد بادمجان به صورت نگینی باشد. تقریباً به اندازه قند .یک قابلمه تهیه کنید به اندازه یک لیوان آب بریزید و پس از شستن بادنجان ها آنها را درون قابلمه بریزید و اجازه دهید تا آب داخل قابلمه بخار شود بدین ترتیب بادمجان‌ها حسابی تفت داده شدند و آماده اند.

 

مرحله دوم تهیه یتیمچه گیلانی:
در این فاصله یک ماهیتابه تهیه کنید . درون ان را مقداری روغن مایع بریزید. روی حرارت شعله گاز قرار دهید .صبر کنید تا روغن داغ شود.سپس پیازهایی که از قبل خرد کردیم .داخل روغن میریزیم .صبر کنید تا پیاز ها کاملا طلایی شود و تغییر رنگ دهد. برای طعم دادن به غذا دو الی سه عدد سیر را خرد کرده و به پیاز ها اضافه می کنیم.

 

مرحله سوم تهیه یتیمچه گیلانی:
در این مرحله گوجه ها را که از قبل شستیم به اندازه لیمو عمانی خرد کنید .مراقب باشید تا دستتان را هنگام برش گوجه ها نبرید.بعضی از دوستان اعتقاد دارند که پوست گوجه را باید در بیاورید اما من می‌گویم که بیخیال پوست کردن شوید.
بعد از اینکه پیاز ها سرخ شد آن را از تابه خارج کنید و بادمجان‌ها را داخل آن بیندازید و بگذارید به مدت سه الی چهار دقیقه به خوبی تفت بخورد و کمی سرخ شود .سپس می رویم سراغ گوجه ها.  حالا موقعی است که گوجه ها را باید به آن اضافه کنید و حدود پانزده دقیقه آن را روی شعله متوسط قرار دهید.

 

مرحله چهارم تهیه یتیمچه گیلانی:
خوب پیاز هایه طلایی که یادتون هست؟ بریزید داخل تابه و مخلوط کنید و نمک فلفل و ادویه را به آن اضافه کنید. چند دقیقه وقت بدهید تا تمام مواد و مزه های داخل تابه با همدیگر آشنا بشوند. خوب حالا نوبت تخم‌مرغ‌ها است وسط تابه را خالی کنید و مواد را به سمت خارج سطح تابه هدایت کنید بدین ترتیب سوراخ درست می شود و روغن وسط تابع جمع می شود. تخم مرغ ها را داخلش بریزید و هم بزنید تا پخته شود. سپس همه مواد را با هم هم بزنید. بدین ترتیب یک یتیمچه توپ در انتظار شماست که خیلی هم خوشمزه است. امیدوارم از تهیه این غذا لذت کافی را برده باشید و آن را در کنار خانواده و دوستانتان امتحان کنید . این وعده غذایی بهتر است برای شام سرو بشود.نوش جان

نکته: بادمجان و پس از پوست گرفتن برش دهید و مقداری نمک روی آن بپاشید به مدت یک ساعت در آبکش قرار دهید و تا تلخی آن گرفته شود. سپس آن را شسته و خشک کنید. در صورتی که بخواهید بادمجان با پوست باشد .فقط آن را از وسط به دو نیم کرده نمک زده و تلخیه آن را بگیرید. پس از این عمل بادمجان ها را با روغن مخصوص سرخ کردنی سرخ کنید. تا طلایی رنگ شود. سپس دستمال کاغذی حوله ای قرار دهید تا روغن آن گرفته شود. برای اینکه بادمجان تغییر رنگ ندهد. بادمجان را داخل کیسه پلاستیکی بگذارید این عمل باعث می شود تا بادمجان‌ها را چند روز تازه بماند و خواص آن محفوظ بماند.
بادمجان خواص زیادی دارد ازجمله :سرشار از ویتامین ABCو اسید فولیک است.مصرف ان بروز سکته قلبی را کاهش میدهد.سرشار از منگنز،گوگرد ،مس،پتاسیم ،کلسیم ،فسفر و اهن، است.بادمجان خاصیت ضد میکروب و ضد سرطان دارد و باعث تقویت معده و دستگاه گوارش میشود.امیدوارم از این نکات مفید بهره کافی رو برده باشید.