5503

طرز تهیه نان هندی

مواد لازم:
آرد: 2 پیمانه
شکر: 2 قاشق غذا خوری
نمک: یک قاشق چایخوری
آب: یک پیمانه
تخم مرغ: یک عدد
روغن: یک پیمانه


به نام خدا
مرحله اول تهیه نان هندی:
ابتدا آرد را در داخل ظرف مناسبی دو الی سه بار الک می کنیم تا نا خالصی نداشته باشد بعد وسط آرد را گود می کنیم و تخم مرغ را شکسته و در داخل گود می ریزیم.
با چنگال تخم مرغ را در داخل آرد الک شده هم می زنیم تا با آرد مخلوط شده و آرد را مرطوب کند و آن را به صورت خرده نان در بیاورد.
به مقدار دو قاشق غذا خوری از روغن را اضافه می کنیم و هم می زنیم تا کاملا با آرد مخلوط شود.
نمک و شکر را اضافه کنید و مجددا هم بزنید تا با سایر مواد کاملا مخلوط شود.
آب را کم کم با یک دست اضافه کنید و با دست دیگر که تمیز شسته ایم آرد با آب مخلوط می کنیم و وز می دهیم تا کاملا آب به خورد آرد برود.

 

مرحله دوم تهیه نان هندی:
حال خمیر درست شده را با دستان تمیز 5 الی 7 دقیقه خوب وز دهید بعد در داخل ظرف مناسبی گذاشته و روی آن پارچه تمیزی بکشید و در جای نسبتا گرمی بگذارید.
باید 2 ساعت در این حالت بماند و استراحت کند.


مرحله سوم تهیه نان هندی:
بعد از زمان مقرر حجم خمیر تقریبا دو برابر می شود و البته نرم تر و لطیف تر هم می شود.
در ادامه خمیر را به 6 قسمت مساوی تقسیم کنید و آن ها را به شکل گرد در آورید و در بشقاب مناسبی بچینید.

 

مرحله چهارم تهیه نان هندی:
حال روی سطح تمیزی کمی آرد بپاشید و یکی از خمیر ها را روی سطح گذاشته و با کمک وردنه آن را باز کنید سپس با فرچه مخصوص قنادی روی سطح خمیر را روغن بمالید و بعد کمی آرد بپاشید سپس آن طرف خمیر را هم با فرچه روغن می مالیم.
در ادامه خمیر را به شکل باد بزنی تا می کنیم.

 

مرحله پنجم تهیه نان هندی:
حال خیلی آرام آرام خمیر را می کشیم تا قد آن تقریبا دو برابر و دراز شود.
بعد به صورت حلزونی خمیر دراز شده را به دور خود خیلی محکم و سفت می پیچیم سپس ته خمیر را روی ابتدای خمیر گذاشته و با انگشت فشار می دهیم تا باز نشود.
با باقی خمیر ها همین کار را تکرار می کنیم بعد در داخل ظرف مناسبی گذاشته و روی خمیر ها را با فویل پوشش می دهیم و 5 ساعت در یخچال می گذاریم تا استراحت کند. (اگر شب تا صبح در یخچال بماند و استراحت کند بهتر است)
بعد از زمان مقرر روی سطح تمیزی آرد پاشیده و خمیر ها را به نوبت با کمک وردنه باز کنید.

 

مرحله ششم تهیه نان هندی:
در داخل تابه مناسبی روغن ریخته و روی حرارت با شعله متوسط می گذاریم تا داغ شود بعد خمیر های باز شده را به نوبت در روغن داغ گذاشته تا سرخ شود هر طرف خمیر 2 الی 3 دقیقه سرخ شود کافی است بعد از روغن بیرون آورده و در روی کاغذ روغنی می چینیم تا روغن اضافی آن ها گرفته شود.

حال نان هندی ما آماده شد می توانید در وعده های غذایی همراه پنیر یا سبزیجات تازه و خوراک ها میل کنید.
نوش جان.

چند نکته:
می توانید به اندازه متناسب از سبزیجات معطر دلخواه پاک کرده و خیلی تمیز شسته و در داخل آبکشی ریخته تا آب اضافی آن ها گرفته شود بعد روی تخته آشپز خانه خیلی ریز خرد کرده و به خمیر نان هندی اضافه کنید.
به نان هندی نان پاراتا هم گفته می شود.
نان هندی را معمولا در وعده غذایی صبحانه همراه پنیر و خامه و مربا میل می کنند ولی این نان خوشمزه همراه غذا های گوشتی بسیار لذیذ می باشد.
نان هندی را می توان به صورت شکم پر نیز استفاده کرد بدین صورت که مخلوطی از سبزیجات معطر و دلخواه و هم چنین گوشت سفید یا قرمز پخته شده را لای خمیر نان هندی می گذارند و لبه های خمیر را روی هم محکم فشار می دهند و در روغن داغ سرخ و برشته می کنند.