طرز تهیه نان نازک خانگی
مواد لازم:
آب: یک لیوان
خمیر مایه: قاشق غذاخوری
شکر: یک قاشق غذاخوری
آرد: مقدار کافی
نمک: یک قاشق چایخوری
آب: تقریبا دو لیوان
مرحله اول تهیه نان نازک خانگی:
ابتدا و برای شروع کار یک لیوان آب ولرم را با دمای تقریبی 40 درجه سانتی گراد را داخل یک ظرف می ریزیم و به آن یک قاشق غذاخوری شکر و یک قاشق غذاخوری خمیر مایه را اضافه می کنیم و منتظر می شویم تا خمیر مایه عمل آید و حبابدار شود و حجم مواد ما بیشتر شود.
مرحله دوم تهیه نان نازک خانگی:
سپس در ادامه تقریبا حدود یک کیلو آرد را الک می کنیم و آن را داخل یک ظرف بزرگ می ریزیم و وسط آرد را با دست کمی گود می کنیم و خمیر مایه عمل آمده مرحله قبل را وسط آرد و در قسمت گود شده می ریزیم و سپس به آن یک قاشق غذاخوری نمک و مقداری تقریبا حدود یک لیوان آب اضافه می کنیم و آب را با احتیاط به خمیر اضافه می کنیم و مقدار آن را در حدی می ریزیم که خمیر به دست نچسبد و اگر دیدیم که مقدار آب زیاد شده مقداری آرد به خمیر اضافه می کنیم و در واقع میزان آب و آرد باید در حدی باشد که خمیر به دست آمده بسیار نرم و غیر چسبنده باشد. سپس خمیر را برای مدت تقریبا 10 دقیقه تا 15 دقیقه با دست خوب ورز می دهیم تا کاملا چسبندگی خمیر از بین برود و سپس خمیر را داخل یک ظرف چرب شده می گذاریم و روی خمیر نان را با نایلون می پوشانیم و به خمیر تهیه شده برای مدت زمان یک ساعت داخل محیط آشپزخانه استراحت می دهیم تا حجم مواد ما زیاد شود.
مرحله سوم تهیه نان نازک خانگی:
سپس خمیر نان تهیه شده را بعد از استراحت از ظرف در می آوریم و از خمیر چونه هایی اندازه نارنگی بر می داریم و همه خمیرها را که چونه کردیم مجددا روی خمیرهای چونه شده را پوشانیده و به آنها برای مدت 15 دقیقه داخل محیط آشپزخانه استراحت می دهیم و سپس خمیر را روی یک سطح آرد پاشی با وردنه به صورت دایره ای باز می کنیم تا خمیر بسیار نازک باشد.
مرحله چهارم تهیه نان نازک خانگی:
سپس نان را با کمک چوب برداشته و آن را روی کف قابلمه و یا داخل یک قابلمه بزرگ که آن را روی شعله گاز گرم کرده بودیم قرار می دهیم و منتظر می شویم تا نان ما بپزد و البته چون این نان خیلی نازک است در زمانی کم می پزد و وقتی یک طرف نان پخت آن را زیر و رو می کنیم تا سمت دیگر نان نیز بپزد و آماده شود.
مرحله پنجم تهیه نان نازک خانگی:
سپس وقتی نانها پختند آنها را داخل یک پارچه می پیچیم تا خشک نشود و بعد از سرد شدن می توان آنها را داخل کیسه نایلونی قرار داده و داخل فریزر گذاشت تا برای مواقع ضروری استفاده کرد. این نان را می توان برای صبحانه همراه با کره و پنیر و مربا و عسل و یا برای شام همراه با غذاهای مختلف استفاده کرد. نوش جان
امیدوارم از دستور تهیه این نان خوشمزه خوشتان آمده باشد و آن را در منزل درست کرده و میل کنید.