طرز تهیه نان نارگیلی خانگی
مواد لازم:
پودر خمیر مایه: یک قاشق چای خوری
آب: ۱/۲ پیمانه
شکر: ۱/۶ پیمانه
نمک: ۱/۲ قاشق چای خوری
روغن مایع: ۱/۴ پیمانه
تخم مرغ: ۲ عدد
آرد: ۲ پیمانه
پودر نارگیل: یک پیمانه
کره ذوب شده: ۳ قاشق سوپ خوری
عسل: ۵ قاشق سوپ خوری
مرحله اول تهیه نان نارگیلی خانگی:
برای درست کردن این نان ما باید حتما از خمیر مایه استفاده کنیم. برای همین اول یه کاسه برمیداریم و یک قاشق چای خوری شکری که داشتیم رو میریزیم داخلش و بعد آب ولرمی که داشتیم رو اضافه میکنیم و در آخر هم خمیر مایه رو میریزیم. سپس با هم مخلوطشون میکنیم. بعد از اینکه خوب مخلوط کردیم میذاریم یه ۱۰ دقیقه بمونه تا خوب عمل بیاد. حالا در ادامه یه ظرف دیگه برمیداریم و مابقی شکری که داشتیم رو میریزیم داخلش و بعد از آن نمک و روغن مایع رو اضافه کرده و موادمون رو خوب با هم مخلوط میکنیم.
سپس ۲ تا تخم مرغی که داشتیم رو داخل یه ظرف میشکنیم و با هم خوب مخلوط میکنیم تا کامل از اون حالت لختگی در بیاد. سپس ۳/۴ از مخلوط تخم مرغیمون رو به مخلوط شکر و نمک و روغنمون اضافه میکنیم و شروع میکنیم به زدن موادمون با هم. و بقیه مخلوط تخم مرغ ها رو میذاریم برای رومال نان هامون. در ادامه میریم سراغ خمیر مایه مون که تا الان دیگه عمل اومده. پس خمیر مایه رو به مخلوط موادمون اضافه میکنیم و مجدد همه مواد رو با هم میزنیم تا قشنگ یکدست بشن با هم.
مرحله دوم تهیه نان نارگیلی خانگی:
حالا تو این مرحله اول یه کاسه برمیداریم و آردی که داشتیم رو داخلش الک میکنیم تا ناخالصی هاش از بین بره. سپس آردمون رو کم کم به مخلوطمون شروع میکنیم به اضافه کردن و بعد از هر بار اضافه کردن آرد مواد رو هم میزنیم تا آرد خوب به خورد مواد بره. بعد از اینکه تمام آرد رو اضافه کردیم مجدد تمام مواد رو هم میزنیم تا دیگه اثری از آرد توی مواد نباشه. حالا دیگه خمیر نانمون درست شده. روی خمیر رو میپوشونیم و میذاریم ۲ ساعتی بمونه تا خوب پف کنه و حجمش دو برابر بشه. بعد از اینکه خمیر رو گذاشتیم برای استراحت کردن میریم سراغ تهیه مواد میانی داخل نانمون.
من برای درست کردن مواد میانی داخل نان از غذا ساز استفاده میکنم که بتونم یه خمیر خوب و چسبناکی به دست بیارم. پس اول یه قابلمه کوچیک برمیداریم و کره ای که داشتیم رو میریزیم داخلش تا ذوب بشه بعد از اینکه کره مون ذوب شد اون رو میریزیم داخل غذا ساز. سپس پودر نارگیل رو همراه با عسل و نمکی که داشتیم به کره ذوب شدمون اضافه میکنیم و غذا ساز رو روشن میکنیم تا موادمون خوب مخلوط بشه و تقریبا یه خمیر چسبناک و خوبی به دست بیاریم. سپس مخلوطمون رو از غذاساز در میاریم و میذاریم کنار. سپس میریم سراغ خمیرمون که دیگه الان حجمش دو برابر شده.
مرحله سوم تهیه نان نارگیلی خانگی:
حالا تو این مرحله اول میریم سراغ فر. فر رو روشن میکنیم و میذاریم رو دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد تا گرم شه و برای پخت کیکمون آماده باشه. سپس خمیرمون رو میاریم و میذاریم رو تخته آشپزخانه و کمی ورز میدیم و بعد خمیر مون رو به قسمتهای مساوی شبیه چانه های نان تقسیم میکنیم. سپس هر قسمت از خمیر هایی که جدا کردیم رو برمیداریم و با وردنه صافش میکنیم و بعد موادی که برای داخل نان درست کردیم رو میذاریم وسط خمیرمون و بعد مجدد خمیرمون رو هم میذاریم لبه هاشو و تو دستمون گردش میکنیم.
در ادامه همه خمیرها رو به این صورت درست میکنیم. سپس سینی فر رو میاریم و کف آن رو کمی چرب میکنیم و بعد خمیرهایی که آماده کرده بودیم رو میذاریم تو سینی و با دستمون یه کوچولو فشار میدیم تا از اون حالت گردی در بیاد و مجدد میذاریم یه نیم ساعت استراحت کنن. سپس بعد از ۳۰ دقیقه سینی فر رو میاریم و روی نان هامون رو با بقیه زرده تخم مرغی که مونده بود با برس میمالیم و بعد سینی رو میذاریم تو فر تا ۳۰ دقیقه با همون درجه بمونه و بپزه. بعد از ۳۰ دقیقه نان های ما آماده شده اونها رو از فر درمیاریم و بعد از اینکه خنک شدن تو ظرف چینده و سرو میکنیم. نوش جان.