طرز تهیه نان مغزدار بدون ورز
مواد لازم:
شیر: 200 میلی لیتر +یک قاشق غذاخوری
مخمر: یک قاشق چایخوری
شکر: 3 قاشق غذاخوری
آرد: 312 گرم (2 و نیم فنجان)
شیر خشک: 2 قاشق غذاخوری
تخم مرغ: یک عدد
نمک: یک قاشق چایخوری
کره: 50 گرم
کنجد: 2 قاشق غذاخوری
تخم کدو: 2 قاشق غذاخوری
جو پرک: 2 قاشق غذاخوری
تخمه آفتابگردان: 2 قاشق غذاخوری
جو دوسر: 2 قاشق غذاخوری
دانه کتان پودر شده: 2 قاشق غذاخوری
مرحله اول تهیه نان مغزدار بدون ورز
در اینجا دستور تهیه یک نان سالم و چند لایه آورده شده است.نیاز به ورز دادن ندارد. از هیچ تجهیزات یا تکنیک خاصی استفاده نمی کند. و تلاش بسیار کمی می طلبد. شما برای مواد اولیه به مخمر خشک فعال ،شکر؛ در اینجا من از شکر طبیعی و ارگانیک تصفیه نشده استفاده کرده ام و آرد همه منظوره. در اینجا من از آرد ارگانیک و سفید نشده استفاده کردم. شما همچنین می توانید آرد گندم کامل را در این دستور اضافه کنید. نان آرد سبوس دار 100 درصد خیلی نرم نخواهد بود زیرا گلوتن کمتری دارد. من با 1/3 قسمت آرد با آرد سبوس دار امتحان کردم و آنها به همان اندازه خوشمزه شدند. این نان، اما بافت نان کمی متراکم تر از این نان خواهد بود. در اینجا از پودر شیر (اختیاری.. اما این می تواند عطر و بافت خوبی به نان ما بدهد) و یک تخم مرغ می توانید آن را با 1/4 فنجان ماست یا 45 میلی لیتر آب یا شیر جایگزین کنید، نمک و کره ،شما در می توانید از انواع مغزهای تکی یا مخلوط شده ، مانند دانه کنجد، تخمه کدو تنبل، تخمه آفتاب گردان و جو دو سر و دانه کتان بکار ببرید. دانه کتان پودر شده یک قاشق غذاخوری دانه کتان را آسیاب کنید که تقریباً 2 قاشق غذا خوری دانه کتان پودر شده است.
مرحله دوم تهیه نان مغزدار بدون ورز
در مرحله اول 200 میلی لیتر شیر گرم را در ظرفی بریزید و بعد روی شیر را شکر بپاشید و خوب هم بزنید تا شکر در شیر گرم حل شود و در آخر مخمر خشک را اضافه کنید و کمی هم زده و روی کاسه را با یک حوله بپوشانید و کنار بگذارید تا مخمر عمل کند. سپس تخم مرغ را به مخلوط مخمر فعال شده اضافه کنیدو هم بزنید.
مواد خشک شامل آرد، پودر شیر و نمک را اندازه کنید. بعد توی یک کاسه بریزید و بعد مواد مرطوب و خشک را با هم ترکیب کرده و خوب با هم مخلوط کنید. در این مرحله کره خرد شده و به دمای اتاق رسیده را هم اضافه کنید. خوب با هم مخلوط کنید تا تمام مواد بخوبی با هم ادغام شوند و یک خمیر یکدست بشما بدهد و بعد از آنجایی که این یک نان بدون ورز است، باید خمیر ما بیشتر چسبناک و مرطوب باشد. بنابراین می توانید 1 یا 2 قاشق غذاخوری شیر به آن اضافه کنید. سپس اگر از همه مغزها و یا دانه استفاده میکنید خوب با هم مخلوط کرده و بعد توی خمیر بریزید و هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب کنید تا به طور مساوی در خمیر نان پخش شوند.سپس روی کاسه خمیر را با یک نایلون بپوشانید و بگذارید تا در محیط گرم (به مدت 8-6 ساعت) یا یک شب بماند تا حجم خمیر دو برابر شود.
مرحله سوم تهیه نان مغزدار بدون ورز
خمیر تخمیر شده را کمی هم بزنید تا هوا و گاز توی آن جمع شده خارج شود و سپس خمیر را از کناره های کاسه بکشید و خمیر را فرم دهید. سپس خمیر را توی قالب نان آماده شده بریزید و روی قالب را با یک نایلون بپوشانید و برای بار دوم به مدت 60 دقیقه گذاشته تا حجم خمیر دو برابر شود. سپس با یک تخم مرغ زده شده روی خمیر را پوشش داده و قالب نان را در فر از قبل گرم شده با حرارت 400 درجه فارنهایت و یا 220 درجه سانتیگراد 35-40 دقیقه خمیر را گذاشته و بپزید یک نان با رویه قهوهای طلایی و کاراملی زیبا و اگر رویه نرم دوست دارید، میتوانید روی آن را با مقداری کره آغشته کنید تا نان نرمتر شود. بعد از خارج کردن از فر نان را روی توری سیمی برگردانید و بگذارید 10 تا 15 دقیقه قبل از برش دادن خنک شود. داخل نان بسیار نرم، مطبوع و بسیار مرطوب خواهد بود.
مرحله چهارم تهیه نان مغزدار بدون ورز
بعد از سرد شدن نان را بدلخواه برش زده و از این نان مغز دار و چند دانه ای سالم و بدون خمیر خانگی خوشمزه لذت ببرید. نان خانگی سریعتر از نان های فروشگاهی بیات یا کهنه می شود زیرا حاوی مواد نگهدارنده نیست. بنابراین بهتر است آن را به صورت تازه یا روز بعد مصرف کنید یا می توانید آن را تا یک ماه در فریزر قرار دهید.از پخت نان بدون خمیر در آشپزخانه خود لذت ببرید. پس بیایید یک نان خوشمزه درست کنیم که می تواند شامل تمام مواد عالی شامل دانه ها (دانه کنجد، دانه کدو تنبل، تخم کتان، تخمه آفتابگردان) و همچنین جو باشد.