5468

طرز تهیه نان محلی ترکی ایشلی کوکه مغزدار

مواد لازم:
آب ولرم: 1/4 پیمانه
شکر: 50 گرم+یک قاشق غذاخوری
خمیر مایه: یک قاشق غذاخوری
پودر زنجبیل: یک قاشق چایخوری
تخم مرغ: 3 عدد
ماست: نصف پیمانه
شیر: نصف پبمانه
آرد: تقریبا 7 پیمانه
نمک: یک پنس
روغن مایع: نصف پیمانه
کره: نصف پیمانه
زعفران: مقدار کافی
زردچوبه: 1/2 قاشق چایخوری
زرده تخم مرغ: یک عدد
خامه: مقدار کافی
کنجد: مقدار کافی
پودر قند: مقدار کافی


در این مطلب طرز تهیه یک نان خوشمزه ترکی را که بسیار برای افطار انتخاب مناسبی است برایتان می نویسم تا آن را در منزل درست کنید و میل کنید. این نان که نوعی نان شکم پر است نامش ایشلی کوکه بوده و متعلق به تبریز است و شامل مواد اولیه آب و پودر زنجبیل و ماست و آرد و روغن مایع و زعفران و زرده تخم مرغ و کنجد و پودر قند و خمیر مایه و تخم مرغ و شیر و نمک و کره و زردچوبه و خامه و شکر است و بسیار انتخاب مناسبی است.


مرحله اول تهیه نان محلی ترکی ایشلی کوکه مغزدار:
ابتدا و برای شروع کار خمیر مایه را عمل می آوریم و برای این منظور 1/4 پیمانه آب ولرم که دمای تقریبی آن بین 35 تا 40 درجه باشد و دست را نسوزاند را داخل یک ظرف می ریزیم و به آن یک قاشق غذاخوری شکر اضافه می کنیم و آن را هم می زنیم و سپس یک قاشق غذاخوری خمیر مایه را به مواد اضافه می کنیم و درب ظرف را می بندیم و ده دقیقه منتظر می شویم تا خمیر مایه عمل آمده و حجم مواد ما زیاد شود.


مرحله دوم تهیه نان محلی ترکی ایشلی کوکه مغزدار:
سپس داخل یک ظرف 3 عدد تخم مرغ هم دمای محیط را که از قبل از یخچال بیرون گذاشته بودیم را داخل یک ظرف می شکنیم و به آن 50 گرم شکر را اضافه می کنیم و آنها را خوب مخلوط می کنیم و سپس نصف پیمانه روغن مایع را اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم و سپس نصف پیمانه شیر و ماست را اضافه می کنیم و با مواد مخلوط می کنیم و در آخر نیز پودر زنجبیل را اضافه می کنیم و مواد را خوب مخلوط می کنیم.


مرحله سوم تهیه نان محلی ترکی ایشلی کوکه مغزدار:
سپس خمیر مایه عمل آمده را به مواد مرحله قبل اضافه می کنیم و سپس 6 پیمانه آرد و نمک را الک کرده و آن را کم کم در چند مرحله به مواد مرحله قبل اضافه می کنیم تا خمیر جمع شود. اگر خمیر چسبناک بود مقدار بیشتری آرد می ریزیم و خمیر را با دست خوب ورز می دهیم تا نرم و غیرچسبناک شود. سپس خمیر را داخل یک ظرف قرار می دهیم و روی آن را با نایلون می پوشانیم و به خمیر برای مدت یک ساعت و نیم داخل محیط آشپزخانه استراحت می دهیم تا حجم خمیر ما دو برابر شود.


مرحله چهارم تهیه نان محلی ترکی ایشلی کوکه مغزدار:
تا فاصله ای که خمیر استراحت می کند مواد میانی را درست می کنیم و برای این منظور نصف پیمانه کره را داخل یک ظرف می ریزیم و مابقی آرد را داخل تابه می ریزیم و آرد و کره را مخلوط می کنیم و 3 قاشق غذاخوری پودر قند و مقدار کافی زعفران و نصف قاشق چایخوری زردچوبه به آن اضافه می کنیم و مواد را خوب مخلوط می کنیم. اکنون مواد میانی نان ما آماده است.

 

مرحله پنجم تهیه نان محلی ترکی ایشلی کوکه مغزدار:
از خمیر نان بعد از استراحت و ورز مجدد چانه هایی اندازه نارنگی جدا می کنیم و کف دست آنها را گود می کنیم و از مواد میانی تهیه شده داخل خمیر می گذاریم و خمیر را می بندیم و روی آن را با طرح دلخواه کاتر می زنیم و روی خمیر را مجددا می پوشانیم تا برای 20 دقیقه خمیر استراحت کند.

 

مرحله ششم تهیه نان محلی ترکی ایشلی کوکه مغزدار:
سپس رومال نان را با کمک مخلوط زرده تخم مرغ و خامه درست می کنیم و با قلمو روی خمیر می مالیم و روی آن را کنجد می ریزیم و سپس کف سینی فر را کاغذ روغنی می گذاریم و نانها را با فاصله از هم کف سینی فر می چینیم و سینی را داخل فر از قبل گرم شده با حرارت 190 درجه سانتی گراد برای مدت 25 دقیقه قرار می دهیم تا نان بپزد و سپس گریل را نیز روشن می کنیم تا روی آن طلایی شود.


مرحله هفتم تهیه نان محلی ترکی ایشلی کوکه مغزدار:
سپس وقتی نان پخت آن را از فر در می آوریم و همراه با صبحانه و یا سحری و یا در ایام افطاری با پنیر و کره و مربا و چای آن را می خوریم. نوش جان