طرز تهیه نان کدو حلوایی
مواد لازم:
آرد گندم: 300 گرم
شیر: 70 گرم
شکر: 30 گرم
کشمش: 30 گرم
خمیر مایه: 3 گرم
کدو حلوایی: 200 گرم
کره: 50 گرم
دارچین: نصف قاشق چای خوری
نمک: به میزان لازم
تخم مرغ: 2عدد
مرحله اول تهیه نان کدو حلوائی:
نان ها جزء مهم ترین قوت غالب مردم دنیا به خصوص ایرانیان محسوب می شوند. بنابراین در ایران انواع نان های مختلف تهیه و در اختیار مردم قرار می گیرد. خانم های خانه دار نیز می توانند با کمی هنر و سلیقه و البته حوصله نان مورد علاقه خود را که در بازار یافت نمی شود با حداقل امکانات تهیه و در کنار خانواده میل کنند یکی از نان هایی که ممکن است در بازار یافت نشود ولی شما تمایل به چشیدن مزه آن داشته باشید نان کدو حلوائی است این نان خوشمزه و شیرین را می توان به راحتی و با کمترین امکانات در خانه تهیه کرد و در وعده صبحانه یا میان وعده میل کرد و از طعم آن لذت برد.
برای تهیه این نان ابتدا باید یک کدو حلوایی تهیه کنید و آن را بشویید سپس پوست آن را جدا کنید و آن را برش داده و داخل قابلمه بریزید سپس مقداری آب اضافه کرده و بعد از جوش آمدن با دمای ملایم اجازه دهید تا پخته شود. وقتی کدو حلوائی پخته شد و آبش هم تمام شد زیر شعله را خاموش کرده و کدوها را با کوشت کوب کاملا له کرده و در کناری قرار دهید تا خنک شود.
حالا داخل ظرفی دیگر مقداری شیر ولرم که دست را نسوزاند ریخته و به آن کمی شکر و خمیر مایه اضافه می کنیم و آن را داخل جایی گرم و تاریک به مدت 10 دقیقه قرار دهید تا خمیر مایه به همراه شیر و شکر عمل بیاید. حالا مابقی شیر را در ظرفی فلزی گرم می کنیم و به آن کره را اضافه می کنیم تا آب شود سپس شکر و کدو حلوایی را که به صورت پوره در آورده بودیم را به شیر اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا یک دست شود. حال مواد را به کاسه شیشه ای بزرگ منتقل می کنیم و به آن مخلوط شیر و خمیر مایه ای را که حالا عمل آمده اضافه می کنیم بعد تخم مرغ را در ظرفی جدا شکسته و با چنگال حسابی هم می زنیم و به مخلوط موادمان اضافه می کنیم.
حالا نوبت به اضافه کردن آرد و دارچین و مقداری نمک است. آرد را با الک و کم کم به موادمان اضافه می کنیم و هم می زنیم و وقتی مواد سفت شد کار را با ورز دادن خمیر ادامه می دهیم. خمیر را آنقدر ورز می دهیم تا یک دست و سفت شود و به دست نچسبد سپس آن را به مدت نیم تا یک ساعت در خارج از یخچال و در کناری قرار می دهیم تا خمیر به اصطلاح ور بیاید و پف کند.
نکته: در صورت تمایل می توانید کمی کشمش برای خوش طعم تر شدن نان به خمیر اضافه کنید و ورز دهید.
مرحله دوم تهیه نان کدو حلوائی:
در ادامه وقتی خمیر ور آمد کف یک سطح صاف را آرد بپاشید و خمیر را به دو قسمت تقسیم کرده و هر قسمت را به شکل استوانه در آورید سپس دوباره هر استوانه را به 10 قسمت تقسیم کنید و خمیرها را گرد کرده و به شکل چانه در آورید. در این صورت شما 20 چانه خمیر خواهید داشت. حالا هر چانه را با دست کمی فشار دهید تا باز شود و سپس با چاقو اطراف آن را به 8 قسمت برش دهید و سوراخی در وسط آن ایجاد کنید.
حالا داخل سینی فر را چرب کنید یا کاغذ روغنی داخل آن پهن کنید و چانه های نان برش خورده را داخل آن قرار دهید. تخم مرغی را داخل کاسه بشکنید و با چنگال هم بزنید تا یک دست شود سپس روی چانه های داخل سینی را به وسیله قلمو مخصوص تخم مرغ می مالیم تا هنگام پخت سطح آن طلایی شود و بعد از انجام این کار برای تمام چانه های داخل سینی، سینی را داخل فری که از قبل گرم کرده ایم و با دمای 170 درجه و به مدت 15 دقیقه قرار دهید تا نان ها پخته شوند و روی آن ها طلایی شود. بعد از 10 الی 15 دقیقه نان کدو حلوایی خوش طعم شما آماده می شود و می توانید آن را از داخل فر در آورده و اجازه دهید تا کمی خنک شود و سپس در کنار خانواده و همراه با صبحانه یا به عنوان میان وعده میل کنید و از طعم آن لذت ببرید.