طرز تهیه نان سوروک یزدی خانگی
مواد لازم:
آرد نان سنگک: یک کیلو و صد گرم
آب: ۲ لیوان
شکر: یک قاشق غذا خوری
نمک: یک قاشق چای خوری
تخم گشنیز: ۳ قاشق غذا خوری
گل رنگ: یک قاشق غذا خوری
مایه خمیر: ۲۰ گرم
روغن کنجد: به میزان لازم
مرحله اول تهیه نان سوروک یزدی خانگی:
ابتدا برای درست کردن این نان خوشمزه میریم سراغ مایه خمیر ی که داریم. پس یه کاسه برمیداریم و مایه خمیرمون رو میریزیم داخلش و بعد شکرمون رو بهش اضافه میکنیم و میذاریم کنار. سپس یه ظرف برمیداریم و آردی که داریم رو داخلش الک میکنیم تا ناخالصی هاش از بین بره تا بتونیم یه خمیر یکدست و لطیف به دست بیاریم. بعد از اینکه آردمون رو الک کردیم، یکمی ازش برمیداریم و به ظرفی که شکر و مایه خمیرمون بود اضافه میکنیم و بقیه اش رو میذاریم کنار.
سپس نصف استکان از آب ولرمی که داشتیم رو به کاسه مواد خمیر مایه مون اضافه کرده وبعد همه مواد رو با هم خوب مخلوط میکنیم و روی ظرفمون رو میبندیم و میذاریم یه کناری یه ۱۵ دقیقه ای بمونه تا خوب عمل بیاد و حجمش دو برابر بشه. سپس تا مایه خمیرمون داره عمل میاد ما میریم سراغ تخم گشنیز و گل رنگی که داریم. شروع میکنیم به آسیاب کردن تخم گشنیز و گل رنگی که داریم البته یادتون باشه به حدی آسیاب کنید که پودر نشن. بعد از اینکه آنها رو آسیاب کردیم میریزیم تو یه ظرف و مذزاریمشون کنار.
مرحله دوم تهیه نان سوروک یزدی خانگی:
حالا تو این مرحله یه کاسه برمیداریم و مابقی آردی که الک کرده بودیم رو میریزیم داخلش سپس تخم گشنیز و گل رنگی رو که آسیاب کرده بودیم رو بهش اضافه کرده و بعد از اون نمک رو هم به مواد اضافه میکنیم در آخر هم آب رو اضافه میکنیم و شروع میکنیم به مخلوط کردن موادمون با هم. بعد از اینکه کمی مواد رو مخلوط کردیم شروع میکنیم به ورز دادن. حواستون باشه باید مواد رو خوب ورز بدین. سپس بعد از اینکه مخلوطمون رو خوب ورز دادیم، مایه خمیرمون رو که دیگه عمل آمده رو بهش اضافه میکنیم و مجدد شروع میکنیم همه مواد رو با هم به ورز دادن.
حالا زمانی که ورز میدیم خمیرمون رو اگر دیدیم به دستمون میچسبه، باز کمی آرد بهش اضافه میکنیم. زمانی که خمیر دیگه به دستمون نچسبید اون موقع خمیر ما آماده هستش. سپس اون رو تو یه ظرف میذاریم و روشو میپوشونیم و میذاریم یه یک ساعتی بمونه تا خوب آماده بشه و به قول عامیانه ور بیاد و خوب پف کنه و حجم بگیره. بعد از اینکه یک ساعت گذشت میریم سراغ خمیرمون که ببینیم اون طوری که میخواهیم عمل آمده یا نه. اگر خمیرمون رو با انگشت تست کنیم به طوری که اگه انگشت رو داخل خمیر فرو کنیم و بعد جای انگشتمون پر نشه یعنی خمیر ما عمل آمده و دیگه آماده پخت هستش.
مرحله سوم تهیه نان سوروک یزدی خانگی:
حالا تو این مرحله بعد از اینکه خمیرمون رو تست کردیم و مطمئن شدیم عمل آمده اون رو شروع میکنیم به چند قسمت تقسیم کردن و اگر هنوز اونجوری که میخواستیم عمل نیامده بود میذاریم باز هم کمی بمونه تا اونطوری که میخواهیم بشه. حالا خمیرهای که تقسیم کرده بودیم رو برمیداریم و کمی رو تخته آشپزخانه آرد میریزیم و میذاریم روش و با وردنه شروع میکنیم به باز کردنشون که به ضخامتی که مد نظرمون هست برسه.
سپس بعد از اینکه خمیرهامون رو آماده کردیم میذاریمشون کنار. در ادامه یه تابه برمیداریم و روغن میریزیم داخلش و میذاریم رو حرارت متوسط تا روغنمون گرم بشه و بعد خمیرهای آماده شده مون رو میندازیم تو تابه و شروع میکنیم به سرخ کردنشون. زمانی که یه طرف نانمون طلایی رنگ شد از اون طرف میکنیم و میذاریم اونطرفش هم سرخ و طلایی بشه. سپس از روغن در میاریم و میذاریم رو حوله کاغذی تا روغن اضافیش بره. سپس نان ها رو تو ظرف چینده و سرو میکنیمشون. نوش جان.