5294

طرز تهیه نان تابه ایی پاراتا با سیب زمینی

مواد لازم:
آرد گندم: 2 فنجان برای خمیر
نمک: ½ قاشق چایخوری برای پوره
روغن: یک قاشق غذاخوری برای خمیر
آب: ¾ فنجان یا بیشتر برای خمیر
گرام ماسالا: ¾ قاشق چایخوری برای پوره
سیب زمینی: 350 گرم برای پوره
تخم گشنیز: ¾ تا یک قاشق چایخوری برای پوره
زنجبیل: ¼ قاشق چایخوری پودر شده برای پوره
فلفل: ½ قاشق چایخوری پودرچیلی قرمز برای پوره
انبه: ½ قاشق چایخوری پودر انبه برای پوره
پودر رازیانه: ½ قاشق چایخوری برای پوره
کاروم یا زنیان: ¼ قاشق چایخوری برای پوره
فلفل سبز تند: یک عدد خرد شده برای پوره اختیاری
گشنیز: 2 قاشق چایخوری خرد شده برای پوره
شنبلیله خشک: یک قاشق چایخوری برای پوره
روغن سرخ کردنی: 4 قاشق غذاخوری برای سرخ کردن خمیرها

 

مرحله اول تهیه نان هندی پاراتا با سیب زمینی
در ابتدا 2 فنجان آرد گندم کامل را با ¼ قاشق چایخوری نمک و یک قاشق غذاخوری روغن و 1/2 فنجان آب در یک کاسه بریزید و با هم مخلوط کنید. شروع به مخلوط کردن آب اضافه شده و در صورت لزوم برای ایجاد یک خمیر نرم و چسبناک خوب ورز دهید تا واقعا نرم و انعطاف پذیر شود. اگر خمیر را فشار دهید ، باید به راحتی جای انگشت فرو رفته و نرم باشد. روی آن را بپوشانید و کنار بگذارید تا آماده پر کردن مواد آماده شود. بعد حداقل 30 دقیقه به خمیر استراحت دهید. اگر عجله دارید از استراحت خمیر صرف نظر کنید، آن را کمی دیگر ورز دهید و فورا استفاده کنید. سیب زمینی ها را درست تا زمانی که پخته شود بجوشانید ولی مراقب باشید زیادی پخته و از هم نپاشد. اگر در زودپز قرار میدهید سیب زمینی را به همراه 1 فنجان روی حرارت گذاشته تا با حرارت متوسط برای 3 تا 4 سوت یا 5 تا 6 دقیقه گذاشته تا پخته شود.


مرحله دوم تهیه نان هندی پاراتا با سیب زمینی
وقتی که سیب زمینی ها خنک شدند ، پوست آن را بگیرید و رنده و یا آن را له کنید.هیچ تکه ای از سیب زمینی نباید باقی بماند زیرا آنها در زمان وردنه زدن خمیر را پاره میکند . اگر سیب زمینی چسبناک یا خمیری به نظر می رسند ، پس در له شدن زیاده روی نکنید . در عوض با استفاده از انگشتان یا چنگال خود کاملا آن را له کنید. این مرحله خیلی مهم است پس انجام دهید.سپس تمام نمک ، گرام ماسالا، پودر چیلی یا فلفل قرمز ، پودر تخم گشنیز ، پودر انبه ، گشنیز ریز خرد شده ، فلفل قرمز خرد شده ، ¾ قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده و یا ¼ قاشق چایخوری پودر زنجبیل ،شنبلیه خشک شده ، کاروم یا همان زنیان ،رازیانه پودر شده را روی پوره سیب زمینی بریزید و خوب با هم مخلوط کنید و از طعم آن بچشید تندی و نمک را بچشید اگر کم بود به سلیقه اضافه کنید و بعد ترکیب را به 8 قسمت مساوی تقسیم کنید.

 

مرحله سوم تهیه نان هندی پاراتا با سیب زمینی
در این مرحله خمیر را هم به 8 قسمت مساوی تقسیم کنید و روی یک سطحی را آرد پاشی کرده و یکی یکی خمیر را با کف دست خود بچرخانید تا صاف شود وکمی به آن آرد بپاشید.
روش اول غلت زدن:  با وردنه روی سطح آن را مانند یک دایره به ضخامت 12 سانتی متر یا 4 اینچی پهن کنید و بعد یکی از توپ های سیب زمینی را وسط خمیر قرار داده و اطراف خمیر را به آرامی مانند یک فنجان بالا بیاورید و بعد با انگشت شست مواد سیب زمینی را با فشار دادن به سمت بالا بیاورید . مراحل فشار دادن مواد را با انگشت خود و آوردن خمیر به سمت بالا تکرار کنید تا لبه ها از مواد پر شود . اگر سیب زمینی ها چسبناک است ، انگشتان خودرا به آرد آغشته کنید. لبه های را روی مواد پرشده جمع کرده و به آنها وصل کنید تا با دقت بسته شود. بعد این توپ را از دو طرف به آرد آغشته کرده و به آرامی با انگشتان آن را صاف کنید .این بسیار مهم است باید خمیر بطور یکسان پهن شود. بعد وردنه را به آرد آغشته و شروع به پهن کردن خمیر کنید قسمت بسته خمیر رو به پایین باشد و بدون فشار آوردن آن را به آرامی پهن کنید اگر احیانا خمیر سوراخ یا مواد از خمیر بیرون میزند کمی آرد روی آن نقطه بپاشید و روی آن را صاف کنید. میتوانید ضخامت و یا قطر آن را تا 24 تا 27 سانتی متر و یا 8 تا 9 اینچ در بیاورید وبعد لبه های خمیر را با کمی آب مرطوب کنید و خمیر آماده شده را روی آن قرار داده و به آرامی لبه های دو خمیر را بهم بچسبانید و با وردنه روی آن را صاف و پهن کنید.

روش دوم: خمیر را با وردنه یک دایره 5 اینچی یا 15 سانتی متر پهن کرده و یک توپ سیب زمینی را در مرکز آن قرار دهید ، لبه ها را بگیرید و چین های کوچک بزنید .همه آنها را از بالا بیاورید و به هم وصل کنید. تا مواد پر شده کاملا توی خمیر قرار بگیرد و بعد روی خمیر اضافی را بردارید. توپ پر شده را در آرد بغلتانید و به آرامی آن را با وردنه صاف و مانند یک دایره پهن و صاف کنید تا مواد به صورت یکنواخت پخش شود . این باعث میشود که مواد پر شده از خمیر بیرون نزند. آرد اضافی را از بین ببرید.

روش سوم: در این روش دو خمیر را به اندازه یکسان با وردنه پهن کنید و لبه های خمیر زیرین را با آب مرطوب و یک توپ سیب زمینی را در وسط خمیر به آرامی پهن کنید بطوری که از لبه های خمیر یک سانت فاصله داشته باشد و بعد خمیر دوم را روی آن پهن کرده و با انگشتان دو لبه خمیر را بهم بچسبانید. بعد آرد پاشی کرده و به همان اندازه که میخواهید آن را نازک کنید با این روش 6 پاراتای بزرگ دارید. پس خمیر را به 12 قسمت و ترکیب سیب زمینی را به 6 قسمت تقسیم کنید.


مرحله چهارم تهیه نان هندی پاراتا با سیب زمینی
یک ماهی تابه را روی حرارت گذاشته تا داغ شود و وقتیکه تابه بخوبی داغ شد یک خمیر آماده شده را به تابه اضافه کنید و بعد در عرض 2 تا 3 دقیقه حباب های روی آن را مشاهده خواهید کرد. سپس آن را برگردانده و حدود 1 قاشق چایخوری روغن روی خمیر بریزید و با کفگیر روی لبه های خمیر را فشار دهید تا خوب بپزند. وقتیکه روی نان لکه های طلایی و قهوه ایی بوجود آمد نان را از تابه برداشته و توی یک بشقاب قرار دهید. برای خمیر بعد مطمئن شوید که تابه به اندازه کافی گرم ولی زیاد داغ نیست و بعد به همین صورت باقی را آماده کرده و در کنار ماست آن را سرو کنید.میتوانید کمی کره ذوب کرده و روی نان ها را با کره چرب کنید.


نکته های غذایی
از آرد زیاد استفاده نکنید چون باعث خشکی خمیر میشود
مقدار ادویه و سبزیجات را متناسب با میل خود تنظیم کنید
خمیر ها را بطور مساوی و بدون فشار در یک مکان بچرخانید
برای تنوع از هویج رنده شده ، نخود سبز بخارپز شده و پوره شده هم می توانید استفاده کنید.
اگر از اسفناج استفاده کردید حتما ساقه ان را بگیرید و هیچ آب در بافت اسفناج نباشد.
حتما پاراتاها را روی حرارت ملایم سرخ نکنید و آنها را روی شعله متوسط تا زیاد سرخ کنید و مرتب دقت کنید که آنها نسوزد
می توانید قبل از اضافه کردن ادویه ها در یک تابه با یک قاشق چایخوری روغن به مدت 30 ثانیه زنجبیل و فلفل قرمز را تفت دهیدو سپس ادویه های دیگر و نمک را اضافه و از روی حرارت بردارید.بعد به سیب زمینی له شده اضافه کنید.
اگر بخواهید پیاز به ترکیب اضافه کنید حتما سرخ شده ان را استفاده کنید.
میتوانید ادویه ها را متناسب با سلیقه خود بکار ببرید.