طرز تهیه نان پنیری شیرمال
مواد لازم:
شیر ولرم: 2/3 پیمانه
خمیر مایه فوری: 2 قاشق چایخوری
شکر: یک لیوان
آرد: 2 پیمانه
نمک: یک پنس
روغن مایع: 3 قاشق غذاخوری
پنیر خامه ای: مقدار کافی
بکینگ پودر: 1/2 قاشق چایخوری
زرده تخم مرغ: 1 عدد
آبلیمو: نصف قاشق چایخوری
کنجد: مقدار کافی
یکی از نانهای خوشمزه که حالت نان شیرمال داشته و دارای شهد است و در وسط نان پنیر قرار دارد و طرز تهیه راحتی دارد نان شیرمال پنیری است . این نان خوشمزه بخاطر داشتن پنیر بیشتر برای صبحانه و همراه با چای و کره و مربا مناسب است.
در این مطلب طرز تهیه این نان را که شامل شیر ولرم و شکر و نمک و پنیر خامه ای و خمیر مایه فوری وآارد و روغن مایع و بکینگ پودر و زرده تخم مرغ و کنجد و آبلیمو است را برایتان می نویسم و امیدوارم در منزل درست کرده و از خوردن آن برای وعده غذایی صبحانه لذت ببرید.ضمنا توجه شود این نان نوعی نان شکم پر و دارای شهد است.
مرحله اول تهیه نان پنیری شیرمال:
ابتدا و برای شروع 2 قاشق چایخوری خمیر مایه و یک قاشق چایخوری شکر و2/3 پیمانه شیر ولرم را داخل یک ظرف ریخته و با هم مخلوط می کنیم و برای 10 دقیقه در یک کنار قرار می دهیم تا خمیر مایه عمل کند و حجم مواد زیاد شود.
مرحله دوم تهیه نان پنیری شیرمال:
در ادامه 2 پیمانه آرد و یک پنس نمک و 1/2 قاشق چایخوری بکینگ پودر و 2 قاشق غذاخوری شکر را داخل یک ظرف می ریزیم و آنها را با هم مخلوط می کنیم و سپس خمیر مایه عمل آمده در مرحله قبل را به مواد مان اضافه می کنیم و با آنها 5 دقیقه ورز می دهیم.سپس روغن مایع را به مواد نان اضافه می کنیم و خمیر را برای 5 دقیقه دیگر ورز می دهیم تا خمیر لطیفی حاصل شود.
مرحله سوم تهیه نان پنیری شیرمال:
در ادامه یک ظرف را با کمی روغن چرب می کنیم و خمیر آماده شده در مرحله قبل را داخل ظرف گذاشته و روی آن را سلفون می کشیم و به خمیر یک ساعت در محیط اتاق استراحت می دهیم تا حجمش دو برابر شود.
مرحله چهارم تهیه نان پنیری شیرمال:
در ادامه پس از یک ساعت استراحت خمیر را به 32 چونه تقسیم می کنیم و با دست گرد می کنیم و وسط هر کدام کمی پنیر خامه ای می گذاریم و سپس خمیر را مجددا گرد می کنیم (اول خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید و سپس هر دو قسمت را نصف کنید و به همین شکل ادامه دهید تا خمیر به 32 قسمت تقسیم شود).
مرحله پنجم تهیه نان پنیری شیرمال:
سپس خمیرها را در داخل یک قالب چرب شده با روغن مایع می گذاریم (در صورت تمایل می توان از کاغذ روغنی استفاده کرد) و به آنها استراحت دوم را برای مدت 20 دقیقه می دهیم تا حجم خمیر ها زیاد شود.سپس روی خمیرها را زرده تخم مرغ همزده برای رومال استفاده می کنیم و روی سطح نان را با قلمو از رومال تهیه شده می مالیم تا نان ما خوشرنگ شود و در انتها کمی کنجد برای تزیین روی نان می ریزیم.
مرحله ششم تهیه نان پنیری شیرمال:
در ادامه قالب را داخل فر با حرارت 180 درجه سانتی گراد که از قبل گرم شده بود و برای مدت 30 دقیقه قرار می دهیم تا نان بپزد و آماده شود.
سپس تا فاصله ای که نان بپزد سراغ تهیه شربت نان می رویم.
مرحله هفتم تهیه نان پنیری شیرمال:
در ادامه شربت و یا شهد این نان را تهیه می کنیم و برای این منظور ، مابقی شکر را همراه با یک لیوان آب داخل یک قابلمه می ریزیم و روی حرارت گاز می گذاریم و شکر را مدام هم می زنیم تا در آب حل شود و مواد ما غلیظ شود.سپس وقتی شربت غلیظ شد از روی گاز برداشته و نصف قاشق غذاخوری آبلیمو به ان اضافه می کنیم تا شربت بار ما شکرک نزند و منتظر می شویم تا شربت سرد شود.
مرحله هشتم تهیه نان پنیری شیرمال:
در ادامه وقتی نان پخت از فر بیرون آورده و وقتی کمی سرد شد از شربت خنک شده و تهیه شده در مرحله قبل روی آن می ریزیم.اکنون نان ما آماده است. در ظرف مناسب می گذاریم و برای وعده غذایی صبحانه همراه با چای و کره و مربا آن را میل می کنیم و یا برای عصرانه و یا میان وعده غذایی کودکان در مدرسه استفاده می کنیم.نوش جان
امیدوارم از دستور پخت این نان خوشمزه لذت برید و آن را تهیه نمایید.