طرز تهیه نان بوختلن با مغزی مربا
مواد لازم:
مخمر: 1.5 قاشق چایخوری
کره: 77 گرم
آرد: 325 گرم
روغن مایع: 3 قاشق غذا خوری
پودرقند: 3 قاشق غذا خوری
مربای زردآلو: 5 قاشق غذا خوری
شکر: 80 گرم
خامه: 200 گر
نمک: 1/2 قاشق چایخوری
شیر: یک پیمانه
وانیل: 2 قاشق چایخوری
نشاسته ذرت: 2 قاشق چایخوری
تخم مرغ: 2 عدد
به نام خدا
مرحله اول تهیه نان بوختلن با مغزی مربا:
ابتدا آرد را دو الی سه بار الک می کنیم تا نا خالصی نداشته باشد سپس آن را در داخل ظرفی ریخته و آماده کنار می گذاریم.
یکی از تخم مرغ ها را در داخل ظرف مناسبی شکسته و با هم زن دستی خوب هم می زنیم تا سفیده و زرده آن کاملا با هم مخلوط شده و با هم ترکیب شود و مایه روان یک دستی درست شود بعد آن را آماده کنار می گذاریم.
مرحله دوم تهیه نان بوختلن با مغزی مربا:
کره را در داخل ظرفی در دمای اتاق 30 دقیقه می گذاریم تا نرم و ذوب شود.
در داخل ظرف دیگری نصف شیر را ریخته و روی حرارت با شعله متوسط می گذاریم تا یه جوش بزند بعد حرارت را خاموش می کنیم تا ولرم شود.
وقتی که شیر ولرم شد نصف شکر را اضافه می کنیم و هم می زنیم تا کاملا شکر در شیر حل شود بعد مخمر را اضافه نموده و مجددا مواد را هم می زنیم تا مواد با هم کاملا مخلوط شده و 10 دقیقه درب ظرف را می گذاریم تا مخمر فعال شود.
مرحله سوم تهیه نان بوختلن با مغزی مربا:
بعد از زمان مقرر وقتی که مخمر فعال شد نصف وانیل و نصف نمک و کره ذوب شده را اضافه می کنیم و مواد را با هم می زنیم و زیر و رو کرده تا کاملا با هم ترکیب شوند.
بعد یک سوم آرد الک شده را اضافه می کنیم و مواد را زیر و رو کرده و هم می زنیم تا با هم مخلوط شود.
بعد تخم مرغ دوم را اضافه می کنیم و باقی مانده آرد را نیز اضافه کرده و مواد را با دستان تمیز و البته کمی چرب کنید بعد به مدت 5 دقیقه وز می دهیم (بهترین روش ورز دادن خمیر این است که خمیر را به طرف داخل تا کرده و دوباره باز کنید) تا خمیری نرم و لطیف درست شود.
مرحله چهارم تهیه نان بوختلن با مغزی مربا:
بعد روی خمیر را با نایلون و یا پارچه تمیزی پوشش می دهیم و در دمای اتاق و نسبتا گرم به مدت یک ساعت می گذاریم بماند تا استراحت کرده و حجم آن دوباره شود.
بعد از زمان مقرر خمیر را روی سطح تمیزی گذاشته و به قسمت های کوچک تر یعنی چانه تقسیم می کنیم.
چانه ها را با دست باز کرده و در وسط آن یک قاشق مربا خوری مربای زرد آلو ریخته و لبه های خمیر را به طرف داخل روی هم می خوابانیم تا مربا به بیرون درز نکند.
مرحله پنجم تهیه نان بوختلن با مغزی مربا:
بعد ظرف سینی فر را با روغن مایع چرب می کنیم و چانه های مغز دار را می چینیم و روی آن ها را مجددا با نایلون پوشش داده و 40 دقیقه استراحت می دهیم.
مرحله ششم تهیه نان بوختلن با مغزی مربا:
حال در این فاصله سس وانیلی را درست می کنیم ...
نشاسته ذرت را به شیر باقی مانده را اضافه می کنیم و هم می زنیم تا کاملا با هم مخلوط شوند بعد خامه زده شده را اضافه می کنیم و هم می زنیم سپس ظرف را روی حرارت با شعله متوسط گذاشته تا کم کم داغ شود.
حال در ادامه تخم مرغ زده شده و باقی مانده وانیل و نمک را اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا مواد کاملا با هم ترکیب شده و سس وانیلی حاصل شود بعد از 5 دقیقه قل زدن حرارت را خاموش می کنیم.
مرحله هفتم تهیه نان بوختلن با مغزی مربا:
فر را روشن کرده و دمای آن را روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم نموده تا گرم شود.
بعد از زمان مقرر روی چانه های مغز دار کره باقی مانده را با فرچه می مالیم و سینی را به مدت 25 الی 30 دقیقه در فر گرم شده می گذاریم.
حال نان بوختلن با مغزی مربا آماده شد روی نان ها مقداری پودر قند پاشیده و همراه سس وانیلی میل کنید.
نوش جان!