5254

طرز تهیه نان باگت فرانسوی

مواد لازم:
خمیر مایه: 2 قاشق غذاخوری
شکر: 3 قاشق غذاخوری
آب گرم: 2/5 پیمانه
نمک: یک قاشق غذاخوری
روغن: 5 قاشق غذاخوری
آرد: 6/5 پیمانه
کره: مقدار کافی


نانها انواع مختلفی دارند(لواش - تافتون - سنگک -شیرمال - ساندویچی و باگت و...) و همه انواع آنها نیز خوشمزه و پر طرفدار هستند و خواص آنها با هم متفاوت است.ماده اصلی تمام نانها و وجه مشترک بین آنها آرد است اما نوع آرد و افزودنی های دیگر آنها متفاوت است.
در این میان ، یکی از نانهای پر کاربرد که اصالت آن به شهر فرانسه بر می گردد و امروزه در ایران و دیگر کشورها خیلی رواج پیدا کرده است و در همه ساندویچ فروشی ها از آن استفاده می شود و واقعا خوشمزه و پر طرفدار است نان باگت است. تهیه این نان خوشمزه و لذیذ فرانسوی اگرچه زمان بر و کمی سخت است اما به علت تازه و خوشمزه بودن، ارزش درست کردن در منزل و به شکل خانگی را دارد.
در این مطلب طرز تهیه نان باگت خانگی را که شامل خمیر مایه و آرد و روغن و کره و نمک و شکر و آب گرم است را برایتان می نویسم و امیدوارم آن را در منزل تهیه کرده و با آن یک ساندویچ لذیذ تهیه کنید و میل کنید.


مرحله اول تهیه نان باگت فرانسوی:
ابتدا و برای شروع تهیه نان باگت، داخل یک ظرف 2 قاشق غذاخوری خمیر مایه را همراه با نصف پیمانه آب گرم و 3 قاشق غذاخوری شکر می ریزیم و آنها را برای 7 دقیقه کنار می گذاریم و منتظر می شویم تا خمیر مایه عمل کند و حبابدار شود.


مرحله دوم تهیه نان باگت فرانسوی:
سپس در ادامه در این مرحله ، داخل یک ظرف گود ، 3 پیمانه آرد را با 5 قاشق غذاخوری روغن مایع و یک قاشق غذاخوری نمک و 2 پیمانه اب گرم مخلوط می کنیم و با همزن برقی مواد را خوب قاطی می کنیم. سپس در ادامه 3 پیمانه آرد باقی مانده را نیز کم کم اضافه می کنیم و با همزن برقی مخلوط می کنیم و سپس خمیر را با دست ورز می دهیم.
در صورتی که خمیر شل و چسبناک بود می توانیم کمی بیشتر آرد به ان اضافه کنیم تا حدی که به دست نچسبد(یعنی نصف پیمانه آرد باقی مانده را در صورت شل بودن خمیر به آن اضافه می کنیم).اکنون خمیر نان باگت ما آماده است و فقط باید آن را ورز داد.


مرحله سوم تهیه نان باگت فرانسوی:
سپس در ادامه در این مرحله ، خمیر را روی یک سطح آرد پاشی شده قرار می دهیم و با دست آن را برای مدت 2 دقیقه ورز می دهیم .سپس 10 دقیقه به خمیر استراحت می دهیم و مجدد خمیر را 2 دقیقه ورز می دهیم و باز استراحت می دهیم . این کار را برای 5 دفعه تکرار می کنیم.


مرحله چهارم تهیه نان باگت فرانسوی:
سپس در ادامه در این مرحله، چون دو عدد نان باگت می خواهیم درست کنیم خمیر را به دوقسمت تقسیم می کنیم و یک قسمت آن را با کمک وردنه به شکل مستطیلی پهن می کنیم و سپس خمیر نان را لوله می کنیم و رول می کنیم. رول نان را از دو طرف در انتهای رول به سمت داخل و زیر فشار می دهیم .
در مورد خمیر دیگر نیز همین کار را انجام می دهیم. سپس هر دو تا خمیر را روی سینی فر که با روغن چرب کرده ایم با فاصله از هم قرار می دهیم.


مرحله پنجم تهیه نان باگت فرانسوی:
سپس در ادامه در این مرحله ، با کمک یک چاقو روی نانها چند خط کج را می اندازیم تا رد چاقو باقی بماند.


مرحله ششم تهیه نان باگت فرانسوی:
سپس در ادامه در این مرحله ، رولهای آماده شده را برای مدت نیم ساعت در جای گرم قرار می دهیم تا استراحت کنند و سپس آنها را در فر با حرارت 190 درجه سانتی گراد که 20 دقیقه گرم شده بود ، برای مدت 30 دقیقه ، همراه با یک کاسه آب داخل فر (آب کمک می کند تا نان باگت ما نرم تر شود) قرار می دهیم تا نان بپزد و آماده شود و روی نان خوب قهوه ای شود.
سپس وقتی نان آماده شد روی آن را کمی کره می مالیم تا خوشمزه تر و نرم تر شود.اکنون نان با گت ما آماده است و آن را بعنوان نوعی ساندویچ میل می کنیم و ساندویچهای خوشمزه با این نان درست کرده و برای وعده غذایی شام استفاده می کنیم.نوش جان.