طرز تهیه بورك گوشت
مواد لازم:
پیاز : 1عدد متوسط
قارچ : 350گرم
فلفل دلمه ای : 1عدد كوچك
پنیر پیتزا ورقه ای : 100 گرم
نمک و زردچوبه : به مقدار لازم
ادویه : 1قاشق چايخوري
زردچوبه : 1قاشق چايخوري
پودرآویشن : 1قاشق چايخوري
فلفل سیاه : نصف قاشق چايخوري
خمیر یوفکا : 6برش مستطيلي متوسط
گوشت چرخ کرده : 200گرم
رب گوجه فرنگی : نصف قاشق غذاخوري
تخم مرغ : 1عدد
روغن : کم
بورك از غذاهاي استانبولي است كه طرفداران زيادي در ايران پيدا كرده است. مواد داخلي آن تقريباً شبيه پيتزاست و طرز پختن آن بسيار ساده است. ابتدا پياز را نگيني خرد كرده در كمي روغن يا كره سرخ مي كنيم. قبل از آن كه طلايي شود گوشت چرخ كرده رو اضافه و كمي كه سرخ شد قارچ ها (از قبل حلقه اي خرد كرده ايم) و فلفل دلمه اي خردشده را اضافه مي كنيم و خوب آنها را سرخ مي كنيم تا جايي كه هم آب قارچ خشك شود و هم گوشت ها خوب سرخ شده باشند. سپس زردچوبه و ادويه و فلفل سياه را به موادمان اضافه مي كنيم و پس از تفتي كوچك نمك و رب گوجه را نيز به آن ها مي افزاييم و همه مواد را با هم تفت مي دهيم.
تخم مرغ را در ظرفي كوچك كاملاً به هم مي زنيم. روي سطحي خشك و صاف ورقه خمير يوفكا را پهن كرده روي آن را با فرچه مخصوص لايه اي نازك از مايع تخم مرغ مي ماليم و مقدار كافي از مواد را موازي با ضلع كوچك روي آن ريخته و كمي آويشن روي مواد مي پاشيم و همچنين مقداري پنير پيتزا نيز روي موادمان ميريزيم و سپس خمير را بصورت رولي مي پيچيم. توجه كنيد كه چون سر و ته رول باز مي ماند نبايد خيلي سر و ته آن پر باشد تا موقع سرخ شدن در تابه نريزد.
وقتي رول ها آماده شدند، در تابه اي مقدار كمي روغن ميريزيم و كف تابه را كاملاً با روغن چرب مي كنيم. (روغن بايد به قدري باشد كه درون رول ها نرود. حال وقتي كمي روغن داغ شد رول ها را كنار هم درون تابه مي گذاريم و درب تابه را مي بنديم تا به آرامي سرخ شوند. هرگاه زير بورك ها قرمز شد آنها را برمي گردانيم و سمت ديگر آنها را نيز آرام سرخ ميكنيم. بورك را مي توان با سس كچاب سرو نمود.