5142

طرز تهیه ملا قرمه

مواد لازم:
بادمجان: 5 عدد
گوجه فرنگی: 5 عدد
نمک فلفل زردچوبه: مقدار کافی
روغن مایع: مقدار کافی
سیر: 4 حبه
آبغوره: مقدار کافی
جعفری: 150 گرم
نعنا: 100 گرم
گشنیز: 50 گرم
پیاز: یک عدد
تخم مرغ: یک عدد


از خورشت های خوشمزه شمالی که مانند برخی دیگر از خورشتهای معروف شمالی (باقلا قاتق- میرزا قاسمی - نرگسی - سیر قاتق و...) بدون گوشت و مرغ درست می شود و بسیار لذیذ و خوشمزه می باشد و گزینه بسیار مناسبی برای وعده غذایی ناهار و همراه با برنج کته و سبزی خوردن و سیر ترشی و... و یا برای شام همراه با نان است، خورشت ملا قورمه می باشد.
در اینجا طرز تهیه این خورشت خوشمزه را که دارای گوجه فرنگی و بادمجان و سیر و سبزی است را برایتان می نویسم و امیدوارم این غذا را تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید. ضمنا در تهیه این خورشت توجه داشته باشید این خورشت برخلاف بقیه خورشتها به آب نیازی ندارد و آبغوره و آب گوجه رنده شده کافی است و کلا خورشت آبکی نیست.


مرحله اول تهیه خورشت ملا قورمه:
ابتدا 5 عدد بادمجان را با آب می شوریم و آنها را پوست می کنیم و سپس بادمجانها را برای چند ساعت در آب و نمک قرار می دهیم تا تلخی آنها گرفته شود. سپس بادمجانها را آبکش می کنیم تا شوری آن از بین رود و سپس با چاقو و یا پوست کن، پوست می کنیم و به صورت مکعبی و اندازه دلخواه خرد می کنیم. سپس داخل یک تابه روغن مایع می ریزیم و بادمجانها را در روغن سرخ می کنیم وقتی بادمجانها سرخ شدند زیر گاز را خاموش می کنیم و بادمجانها را کنار می گذاریم.


مرحله دوم تهیه خورشت ملا قورمه:
سپس در این مرحله یک عدد پیاز را با آب می شوریم و آن را به صورت نگینی و ریز خرد می کنیم و داخل یک تابه روغن مایع می ریزیم و وقتی روغن خوب داغ شد پیازها را در تابه تفت می دهیم تا سبک و شیشه ای شود و سپس کمی زردچوبه به پیازهای در حال تفت دادن اضافه می کنیم و با آن خوب مخلوط می کنیم . سپس در ادامه 2 حبه سیر را پوست می کنیم و آنها را با چاقو خرد می کنیم و یا رنده می کنیم و به تابه پیازها اضافه می کنیم و همراه پیازها تفت می دهیم تا بوی سیر بلند شود.


مرحله سوم تهیه خورشت ملا قورمه:
سپس در این مرحله بادمجانهای خرد شده را به تابه پیازداغ و سیر داغ اضافه می کنیم و آنها را مخلوط می کنیم.


مرحله چهارم تهیه خورشت ملا قورمه:
سپس در این مرحله سبزیها را که شامل 150 گرم جعفری و100 گرم نعنا و 50 گرم گشنیز می باشد را برای مدت چند ساعت در آب و نمک قرار می دهیم و چند بار آب آنها را عوض می کنیم تا ضد عفونی شوند و گل های آن جدا شود. سپس آبکش می کنیم و با چاقو روی تخته آشپزخانه آنها را به صورت خورشتی و ریز خرد می کنیم. سپس داخل یک تابه روغن می ریزیم و زیر تابه را روشن می کنیم و وقتی روغن داغ شد 2 حبه سیر را ریز می کنیم و در تابه همراه با کمی زردچوبه تفت می دهیم و سپس سبزیهای خرد شده را همراه سیر در تابه سرخ می کنیم البته سبزی نباید زیاد سرخ شود چون تلخ می شود و یک تفت کوچک کافی است.

 

مرحله پنجم تهیه خورشت ملا قورمه:
سپس در این مرحله سبزیهای سرخ شده در مرحله قبل را به تابه بادمجانها و پیازداغها اضافه می کنیم و با آنها مخلوط می کنیم.


مرحله ششم تهیه خورشت ملا قورمه:
سپس در این مرحله 5 عدد گوجه فرنگی را با آب می شوریم و با چاقو آنها را پوست می کنیم و سپس آنها را رنده می کنیم و به تابه بادمجان و سبزی اضافه می کنیم و با آنها مخلوط می کنیم.

 

مرحله هفتم تهیه خورشت ملا قورمه:
سپس در این مرحله نمک و فلفل غذا را اضافه می کنیم و مزه آن را می چشیم. سپس آبغوره را به مقدار کافی به خورشت اضافه می کنیم و با آنها مخلوط می کنیم و در آخر یک عدد تخم مرغ را روی غذا می شکنیم و آن را هم نمی زنیم. سپس وقتی تخم مرغ بست، زیر گاز را خاموش می کنیم و غذای ما آماده است. آن را در ظرف مناسب می ریزیم و در صورت تمایل با سبزی خوردن و چند بادمجان سرخ شده کامل آن را تزیین می کنیم . نوش جان.