طرز تهیه مقلوبه پلو ترکی
مواد لازم:
بادمجان: 2عدد
برنج: 3پیمانه
گوشت چرخ کرده: 200 گرم
پیاز: یک عدد
عصاره گوشت: یک عدد
نمک فلفل زردچوبه: مقدار کافی
زعفران دمکرده: یک قاشق غذاخوری
روغن مایع: مقدار کافی
غذاهای ترکی ( کباب ترکی - اسکندر کباب و ...) و دسرهای ترکی ( باقلوا ترکی - شیرینی های ترکی و ...) بسیار با ذائقه و سلیقه ما ایرانی ها هم خوانی دارد و همه آنها بسیار خوشمزه هستند. یکی از غذاهای خوشمزه ترکی، مقلوبه پلو است که به صورت یک پلو مخلوط است و به آسانی قابل تهیه است. این غذا هم با گوشت قل قلی و هم با گوشت مرغ و هم با گوشت چرخ کرده قابل تهیه است و در واقع به شکل های مختلف قابل تهیه است .
در این مطلب طرز تهیه مقلوبه پلو را که شامل گوشت چرخ کرده و بادمجان و ادویه و پیاز و برنج و زعفران دمکرده و عصاره گوشت است را برایتان می نویسم و امیدوارم ان را برای وعده غذایی ناهار تهیه کرده و خود و خانواده خود را با طعم یک غذای خوشمزه ترکی و جدید آشنا کنید و از یکنواختی و روزمرگی پخت غذا های تکراری خانگی ایرانی رهایی یابید و در غذاهای خود تنوع ایجاد نمایید.
مرحله اول تهیه مقلوبه پلو ترکی :
ابتدا و برای شروع تهیه این غذا، 3 پیمانه برنج را که از شب قبل در آب و نمک خیس کرده بودیم را آبکش کرده و برنج آبکش شده را همراه با کمی آب و نمک و روغن مایع داخل یک قابلمه می ریزیم و قابلمه را روی گاز قرار می دهیم و زیر گاز را روشن می کنیم و اجازه می دهیم تا برنج در آب بجوشد و مغزش نرم شود. سپس به قابلمه برنج 2 لیوان آب سرد اضافه می کنیم و بعد از جوش آمدن مجدد برنج ان را از روی گاز بر می داریم و برنج را آبکش می کنیم.
مرحله دوم تهیه مقلوبه پلو ترکی :
سپس در ادامه در این مرحله، بادمجانها را با آب شسته و آنها را در اب و نمک قرار می دهیم تا تلخی بادمجان گرفته شود. سپس بعد از 2 ساعت بادمجان ها را آبکش می کنیم و آنها را با چاقو به صورت حلقه ای می بریم و در یک تابه روغن مایع ریخته و بادمجانها را در روغن خوب سرخ می کنیم و نمک و فلفل می زنیم (می توان بادمجان ها را پوست کند و در روغن سرخ کرد و یا اینکه بدون پوست کندن آن ها را در روغن سرخ کرد).
مرحله سوم تهیه مقلوبه پلو ترکی :
سپس در ادامه در این مرحله، یک عدد پیاز را شسته و آن را با چاقو پوست کنده و به صورت ریز و نگینی خرد می کنیم. سپس داخل یک تابه روغن مایع ریخته و پیاز نگینی خرد شده را در روغن مایع تفت می دهیم تا سبک و طلایی و کم حجم شود.
مرحله چهارم مقلوبه پلو ترکی :
سپس در ادامه در این مرحله، 200 گرم گوشت چرخ کرده را به تابه پیاز ها اضافه کرده و در تابه تفت می دهیم تا رنگش تغییر کند و بپزد و سپس نمک و فلفل و زردچوبه و زعفران دم کرده و نصف استکان آب را به تابه اضافه می کنیم تا گوشت مزه دار شود و بعد از تبخیر شدن آب، گوشت ما بپزد.
مرحله پنجم تهیه مقلوبه پلو ترکی :
سپس در ادامه در این مرحله، یک قالب نچسب و یا یک قابلمه نچسب بر می داریم و کف ان را کمی روغن مایع می ریزیم و خلال بادام را ته قابلمه می ریزیم و سپس بادمجان حلقه ای سرخ شده را کف قابلمه می ریزیم و و روی آن را گوشت چرخ کرده می ریزیم و روی آن را برنج ابکش شده می ریزیم و برنج را خوب به کف ظرف فشار می دهیم تا فشرده و منسجم شود.
مرحله ششم تهیه مقلوبه پلو ترکی :
سپس در ادامه در این مرحله، یک عدد عصاره گوشت حل شده در آب و کمی زعفران دم کرده را روی کل برنج می ریزیم و قابلمه را کاغذ آلومینومی کشیده و آن را در داخل فر با حرارت 180 درجه سانتی گراد که آن را از 20 دقیقه قبل گرم کرده بودیم برای مدت 25 دقیقه قرار می دهیم تا برنج دم بکشد و بپزد.
مرحله هفتم تهیه مقلوبه پلو ترکی :
سپس در ادامه در این مرحله، وقتی برنج آماده شد، آن را در یک ظرف مناسب بر می گردانیم و برای وعده غذایی ناهار همراه با سالاد شیرازی و سبزی خورد و زیتون پرورده و ... میل می کنیم. نوش جان.