طرز تهیه مرغ لا پلو
مواد لازم:
برنج ایرانی: سه پیمانه
مرغ: 300 گرم
پیاز: یک عدد
هویج: دو عدد
نمک،فلفل،زردچوبه: به مقدار لازم
زعفران: به مقدار لازم
فلفل قرمز: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
فلفل دلمه ای: دو عدد
کنجد: به مقدار لازم
روغن زیتون: به مقدار لازم
پونه: ه مقدار لازم
مرحله اول تهیه مرغ لاپلو:
مرغ لا پلو میتونه یه مرغ پلو فوری باشه که بسیار هم خوشمزه هست چون برنج با گوشت مرغ پخته میشه و عطر و طعم مرغ به خورد مواد برنجی میره.
ابتدا مرغ ها رو خوب پاک می کنیم و می شوریم و میذاریم تا آب اضافی اون ها به خوبی گرفته بشه. بعد از این که آب اضافی مرغ ها به خوبی گرفته شد حالا اون ها رو خورد می کنیم میذاریم کناری تا بمونه. می تونید هم از رون مرغ و هم از گوشت سینه مرغ استفاده کنید. می تونید از هر دوی اون ها هم استفاده کنید فرقی نمی کنه.
برنج رو خوب پاک می کنیم و می شوریم و می ذاریم تا نشاسته های اضافی برنج مون شسته بشه و بره. حالا برای رو برنج مون به چهار و نیم پیمانه آب نیاز داریم چون برنج رو به روش کته می پزیم. چهار و نیم پیمانه آب روی برنج می ریزیم و کمی نمک بهش می زنیم و می ذاریم تا بمونه و به مدت دو ساعت خیس بخوره. برای روش پخت کته برنج رو بیشتر از چهار ساعت خیس نکنید چون احتمال شفته شدن برنج بالا می ره. علت اینه که برنج بافتش حسابی نرم میشه و موقع پخت آب برنج برای اون زیاد میاد و شفته میشه. برنج اگه کهنه کشت باشه و بذر پارسال و بیشتر باشه برنج شفته نمیشه. ولی اگه برنج تازه باشه سریع شفته میشه.
هویج ها رو خوب می شوریم و پوست شون رو می کنیم. اون ها رو به خلال های متوسط برش می زنیم. هویج های برش خورده رو می ذاریم کناری تا بمونه. پیاز رو هم پوست می کنیم و اون ها رو خورد می کنیم و می ذاریم کناری تا بمونه. فلفل دلمه ای ها رو هم می شوریم و می ذاریم کناری تا آب اون ها بره. از فلفل دلمه ای های رنگی استفاده می کنیم.
مرحله دوم تهیه مرغ لاپلو:
ابتدا یه قابلمه مناسب رو انتخاب می کنیم و می ذاریم روی حرارت بمونه تا به خوبی داغ بشه. قابلمه که داغ شد حالا کمی روغن بهش اضافه می کنیم. روغن هم به خوبی داغ شد حالا پیاز ها رو بهش اضافه می کنیم و می ذاریم تا پیاز ها بمونه و به خوبی سرخ بشه. پیاز ها که کمی طلایی شدن حالا مرغ مون رو بهش اضافه می کنیم و کمی مرغ و پیاز رو با هم دیگه تفت می دیم تا مرغ مزه دار بشه و طعم بد مرغ از بین بره.
کمی که مرغ و پیاز ها با هم دیگه تفت خوردن حالا هویج های خلالی رو بهش اضافه می کنیم و کمی با هم دیگه تفت می دیم. حالا کمی نمک و فلفل سیاه و فلفل قرمز و زرد چوبه بهش اضافه می کنیم و می ذاریم تا کمی با هم دیگه تفت بخورن. زعفران مون رو بدون این که بسابیم و سالم بهش اضافه می کنیم. وقتی کمی که تفت خوردن حالا برنج مون رو با آبی که روش ریخته بودیم به قابلمه انتقال می دیم. کمی هم می زنیم تا مواد با هم دیگه ترکیب بشه. حالا اجازه می دیم تا به جوش بیاد و به خوبی بپزه. اجازه می دیم تا آب برنج مون به خوبی کشیده بشه . وقتی که به خوبی آب برنج مون کشیده شد حالا زیرش رو کم می کنیم و یه دم کنی می ذاریم و اجازه می دیم تا بمونه و به خوبی دم بکشه.
مرحله سوم تهیه مرغ لاپلو:
در کنار مرغ لا پلو یه سالاد بسیار ساده و خوش مزه می چسبه. فلفل دلمه ای ها رو به صورت خلالی نازک برش می زنیم. دون های فلفل دلمه ای رو در میاریم. فلفل دلمه ای های خلالی رو توی یه ظرف می ریزیم و کمی بهش روغن زیتون و کمی کنجد و کمی هم پونه اضافه می کنیم. خوب موادمون رو هم می زنیم. در آخر اون رو توی یه ظرف می ریزیم و کمی هم فلفل سیاه و کنجد روش می ریزیم و در کنار این غذای خوش مزه سرو می کنیم. برنج مون که دم کشید زیر حرارت رو خاموش می کنیم. غذا رو سرو می کنیم.