طرز تهیه مرغ طعمدار
مواد لازم:
مرغ: یک کیلو
نعناع خرد شده: یک قاشق غذاخوری
رزماری خرد شده: یک قاشق غذاخوری
شنبلیله خشک: یک قاشق غذاخوری
گشنیز خرد شده: یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم
پیاز: 2 عدد
سیر: 6 حبه
زعفران دمکرده: به مقدار لازم
کره: در صورت تمایل
روغن زیتون: به مقدار لازم
رب انار: به مقدار لازم
گوجه گیلاسی: به مقدار لازم
کاهو فرانسوی: به مقدار لازم
این دستور غذای هم خوشمزه و هم میتونید رژیمی درستش کنید برای درست کردن این مرغ از چند سبزی معطر استفاده میشه که هم عطر خوبی داره و هم داری خواص زیادی، هم میشه از سبزیجات تازه استفاده کرد و هم از خشک شده این سبزیجات اما سبزی تازه عطر بیشتری داره.سبزیجاتی که در این غذا استفاده میشه نعناع، رزماری، گشنیز و شنبلیله هست. رزماری یکی از خواص ویژه ای که داره اینه که باعث تقویت حافظه و مغز میشه، نعناع و گشنیز هم جز سبزیجاتی هستن که برای تقویت سیستم گوارش خوبن و همچنین نعناع به درمان بیماریهای مثال آسم و مشکلات تنفسی کمک میکنه(دوست دارم از مواد غذایی که استفاده میکنید بدونید چه خواصی دارن ) بریم سراغ دستور پختمون.
مرحله اول تهیه مرغ طعمدار:
من برای این غذا از بال و کتف مرغ استفاده کردم شما میتونید هر قسمتی از مرغ رو که دوست دارید استفاده کنید ابتدا چربی ها و پوست مرغ رو جدا میکنم چون نمیخوام خیلی چرب بشه و به قسمتهای کوچیک برش میزنم.
مرحله دوم تهیه مرغ طعمدار:
نعناع،رزماری و گشنیز رو خوب خرد میکنیم، من شنبلیله تازه نداشتم و از خشک شدش استفاده کردم سپس همگی سبزیجات رو به مرغ اضافه میکنیم.
مرحله سوم تهیه مرغ طعمدار:
دو تا پیاز و سیرها رو روی موادمون رنده میکنیم و روغن زیتون و نمک و فلفل رو به مقدار دلخواه به انها اضافه میکنیم و خوب قاطی میکنیم تا کاملا با هم مخلوط بشن.
مرحله چهارم تهیه مرغ طعمدار:
در این مرحله موادمون رو دو قسمت مساوی تقسیم میکنیم و داخل دو تا ظرف جدا میریزیم به یکی از ظرفها رب انار اضافه میکنیم و به ظرف دیگه زعفران یا کره، و به خوبی مواد هر دو ظرف رو قاطی میکنیم تا مزه دار بشن و نیم ساعت در اون وضعیت قرارشون میدیم تا طعم مواد به خوبی به خرد مرغها بره سپس میتونید آنها رو کباب کنید یا داخل فر قرار بدید یا مثل من بپزید.
من مرغی که بهش زعفران اضافه کردم رو داخل ماهیتابه رژیمی قرار دادم و مرغ ترش رو داخل یک قابلمه، باید به مرغ ترشمون مقداری آب اضافه کنید و شعله رو زیاد کنیم وقتی اب به جوش اومد زیر شعله رو کم کنید تا مرغها بخوبی بپزه اگه اب مرغ کم بود و دیدید داره ته میگیره فقط مقداری آب اضافه کنیدن. یاز به اضافه کردن روغن نیست. بعد از 40 دقیقه غذا آمادست.برای تزیین غذا من از کاهو فرانسوی و گوجه گیلاسی استفاده کردم.نوش جان.