5062

طرز تهیه مرغ سیر دار با سالاد یونانی خانگی

مواد لازم:
ران مرغ: 900 گرم
سیب زمینی: 455 گرم
هویج: 455 گرم
پیاز: یک فنجان
لوبیا سبز: 455 گرم
جعفری: به میزان لازم
نمک و فلفل: به میزان لازم
نشاسته ذرت: ۲ قاشق چایخوری
آب: 3 قاشق چایخوری
عسل: 1/3 فنجان
سس سویا: 1/2 فنجان
سیر: یک قاشق غذاخوری
سس کچاپ: 1/4 فنجان
پونه: یک قاشق چایخوری

 

مرحله اول تهیه مرغ سیر دار با سالاد یونانی خانگی
در این غذا شما به لوبیا سبز ، سیب زمینی، هویج، پیاز و ران مرغ با جعفری ، سیر، آب و نشاسته ذرت نیاز دارید که اول پوست سیب زمینی ها را بگیرید و اگر از سیب زمینی کوچک استفاده کردید فقط کافی است آن را بشوریید و پوست بگیرید و یا با پوست در غذا بریزید و اگر سیب زمینی ها بزرگ هستند آنها را چهار قاچ کنید. بعد لوبیا سبزها را تمیز کنید فقط کافیه سرو ته آن را بگیرید از لوبیا سبزهای ریز و قلمی استفاده کرده و بعد هویج را به همین ترتیب پوست بگیرید و هویج های درشت را اسلایس کرده و اگر هویج نازک و ریز بود میتوانید درسته در غذا بریزید. جعفری را هم پاک و بعد از شستن آن را ریز خرد کنید و بعد سیر را هم پوست بگیرید وبعد کاملا ریز خرد کنید.


مرحله دوم تهیه مرغ سیر دار با سالاد یونانی خانگی
سپس تکه های ران مرغ را با کمی نمک و پودر فلفل مزه دار کرده و کنار گذاشته تا کمی مزه دار شود.برای طعم بهتره مرغ با سبزیجات در زمان پخت از سس سیر عسلی استفاده کنید . این سس را در یک کاسه کوچک 1/3 فنجان عسل و یک قاشق غذاخوری سیر ، خرد شده ، 1/2 فنجان سس سویا کم نمک ،1/4 فنجان سس کچاپ ،یک قاشق چایخوری پونه کوهی خشک را بریزید و کاملا با هم ترکیب کنید. اگر بخواهید سس توی مرغ غلیظ تر شود می توانید از دوغاب استفاده کنید مثلا در یک کاسه کوچک 2 قاشق چایخوری نشاسته ذرت را با 3 قاشق چای خوری آب در یک فنجان مخلوط کرده و هنگام اضافه کردن لوبیا سبز داخل سس بریزید. در حین پختن لوبیا سبز، سس غلیظ می شود، بنابراین همه چیز به یکباره آماده است.


مرحله سوم تهیه مرغ سیر دار با سالاد یونانی خانگی
مرغ و سبزیجات: ران مرغ، سیب زمینی، هویج و پیاز را توی آرام پز 4-6 لیتری به ترتیب کنار هم بریزید، همانطور که گفته شد هم میتوانید سبزیجات را خرد و هم میتوانید درسته بریزید و بعد مخلوط سس سیر عسلی را به طور یکنواخت روی آن بریزید. درب آرام پز را بگذارید و با درجه کم به مدت 6 تا 8 ساعت یا در دمای بالا به مدت 3 تا 3 و نیم ساعت بپزید (6 تا 8 ساعت روی LOW (ترجیحا) یا 3 ساعت روی HIGH بپزید). حدود 20 دقیقه قبل از سرو، لوبیا سبز را به آرام پز و دوغاب نشاسته ذرت اختیاری را به سس اضافه کنید. دوباره درب را ببندید و 15 تا 20 دقیقه دیگر بپزید تا لوبیا سبز نرم شود و سس شروع به غلیظ شدن کند. مرغ و سبزیجات را با کفگیر در بشقاب های سرو بریزید. وقتی مرغ و سبزیجات را از قابلمه خارج کردید، مقدار زیادی سس سیر عسلی باقی می ماند. قبل از سرو، آن را در الک بریزید تا صاف شود.سس را روی مرغ و سبزیجات بریزید. با جعفری خرد شده یا کمی برگ تازه آویشن روی آن را تزیین کنید. با نان یا در کنار پلو بلغور یا برنج بسیار عالی برای سرو است.


مرحله چهارم تهیه مرغ سیر دار با سالاد یونانی خانگی
برای یک گزینه سالم تر، سس را قبل از اضافه کردن نشاسته ذرت در الک یا صافی بریزید . چربی را جدا کرده و فقط از مایع باقی مانده برای مرحله غلیظ شدن استفاده کنید. باقیمانده غذا را در ظرف در بسته در یخچال تا 3 روز نگهداری کنید. دوباره روی اجاق گاز یا مایکروویو با قدرت متوسط گرم کنید و تا حد امکان از ران مرغ استخوانی استفاده کنید. آنها در طول پختن شکل خود را حفظ میکنند، در حالیکه ران مرغ بدون استخوان می تواند به خورش تبدیل شود! یک قابلمه 6 لیتری برای این دستور غذا ایده آل است، اما یک قابلمه 4 لیتری نیز کارساز خواهد بود.

 

مرحله پنجم تهیه مرغ سیر دار با سالاد یونانی خانگی
برای سالاد یونانی: این سالاد یونانی پالئو و Whole30 با سبزیجات تازه، کیپر و زیتون درست میشود. روی آن یک سس تزازیکی مبتنی بر بادام هندی خام، خامه ای و برای 6 قسمت کافی است.
برای سس تزاتزیکی: 1-1/2 فنجان بادام هندی خام را به مدت 2 ساعت در یک کاسه اضافه کنید و آب داغ در حال جوش روی آن بریزید و به مدت 2 ساعت بدون درپوش بماند. بعد آب سرد بشوریید و کاملا آبکش کنید. در یک مخلوط کن یک فنجان آب ،2 قاشق غذا خوری آب لیموی تازه ، 3/4 قاشق چایخوری نمک ، ۵ حبه سیر ،3 قاشق چایخوری سرکه سفید ، نمک با پودر فلفل سیاه به میزان لازم را با هم بریزید و با سرعت بالا مخلوط کنید و در صورت لزوم کناره ها مخلوط کن را تمیز کرده و این سس باید غلیظ و کرمی شود. 1-1/2 فنجان خیار رنده شده را اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً یکدست شود. ۲ قاشق غذا خوری شوید تازه خرد شده و کمی نمک و فلفل را هم به ترکیب اضافه کرده و بعد از مخلوط شدن آن را دریخچال گذاشته تا کمی مزه ها در هم ادغام و سس غلیظ شود.


مرحله ششم تهیه مرغ سیر دار با سالاد یونانی خانگی
برای شروع 3 عدد گوجه فرنگی خرد شده ، 2 عدد فلفل دلمه ای سبز خرد شده ، یک پیاز سفید نازک ورقه شده ، 6 عدد خیار ایرانی ورقه شده ، 2 قاشق غذاخوری پونه کوهی خشک ، 2-1/2 قاشق غذاخوری کیپر ، یک فنجان زیتون خرد شده بدون هسته ، فلفل سیاه به میزان لازم ، یک تکه پنیر فتا اختیاری ، تمام مواد سالاد را در یک کاسه بزرگ با هم ترکیب کنید. سس را به سلیقه اضافه کنید. بلافاصله سرو کنید و در صورت تمایل با کیپر اضافی و شوید تازه تزئین کنید و باقیمانده سس را در ظرف در بسته در یخچال تا یک هفته نگهداری کنید.