5045

طرز تهیه مرغ تندوری با برنج

مواد لازم:
ران مرغ: ۶ عدد
ماست: یک لیوان
پیاز: یک عدد
سیر: ۲ حبه
فلفل سبز تند: ۲ عدد
زنجبیل: یک قاشق چای خوری
آبلیمو: ۲ قاشق غذا خوری
پودر زیره: یک قاشق چای خوری
تخم گشنیز سابیده شده: یک قاشق چای خوری
رنگ خوراکی قرمز: ۵ قطره
روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
زعفران دمکرده: به مقدار لازم
برنج: ۴ پیمانه
سیب زمینی: یک عدد


مرحله اول تهیه تندوری مرغ با برنج:
اول از همه باید براتون توضیح بدم این غذا، غذای مخصوص کشور هند هستش و بسیار خوشمزه و لذیذه مخصوصا با موادی که بهش میزنیم و طعمی که مرغ ما میگیره بسیار دلچسبه و فقط کمی تنده که به نظر من تندیش باعث خوشمزگیش میشه. البته کسانی که مشکل گوارش دارن میتونن فلفلی که استفاده میشه رو خیلی کم استفاده کنن.
در این مرحله ابتدا میریم سراغ رون مرغ اول خوب میشوریم و میذاریم خشک شه. وقتی خشک شد روی سطح مرغها با چاقو برشهایی ایجاد میکنیم چون میخواهیم از طریق این برشها سسی که درست میکنیم به خورد مرغها بره و طعم بگیرن پس شیارهامون نباید زیاد سطحی باشه کمی باید عمیق باشه وقتی برش ها رو ایجاد کردیم مرغها رو میذاریم کنار. حالا یه ظرف برمیداریم آب سرد رو پر میکنیم تو ظرف و نمک هم اضافه میکنیم به آب و خوب هم میزنیم و یه ظرف آب نمک درست میکنیم.
در ادامه مرغهایی که سطحشو برش داده بودیم رو میریزیم داخل آب نمکمون و میذاریم تو یخچال یه نیم ساعت تو آب نمک خیس بخورن.

 

مرحله دوم تهیه تندوری مرغ با برنج:
حالا تو این مرحله میخوایم سس مرغ تندوری رو درست کنیم. اول پیازمون رو میشوریم و پوست میکنیم و بعد چهار قسمت تقسیم میکنیم و میذاریم کنار سپس سیرها رو پوست میکنیم و میشوریم و میذاریم کنار تا استفاده کنیم. بعد فلفل سبزها رو میشوریم و به دو قسمت تقسیم میکنیم و میذاریم کنار و بعد از اون زنجبیلمون رو میشوریم و پوستشو میگیریم و بعد با دنده ریز رنده، رندش میکنیم و میزاریم کنار.
در ادامه میکسر رو برمیدرایم و پیازهایی که خرد کرده بودیم رو همراه با سیر میریزیم داخلش بعد ماست رو اضافه میکنیم سپس آبلیمو رو همراه با چند قاشق روغن سرخ کردنی و تمامی ادویه ها (که شامل پودر زیره، زنجبیل، تخم گشنیز سابیده شده، فلفل سبز، نمک) و چند قطره رنگ خوراکی و زعفران دمکرده اضافه میکینم به میکسر و همه مواد رو خوب با هم میکس میکنیم تا یه سس یک دست به ما بده.
حالا مرغها رو که تو آب نمک بود رو در میاریم و میذاریم تو یه آبکش بعد یه کیسه فریز برمیداریم و سس تندوری رو میرزیم داخلش و بعد مرغها رو هم میرزیم داخل کیسه فریزر و خوب با هم مخلوط میکنیمش و تکون میدیم که به طور کامل سس تندوری تو خورده مرغهامون بره سپس در کیسه رو میبندیم و ۸ ساعت میذاریم کیسه حاوی مرغها و سسها داخل یخچال بمونه تا خوب مرغمون مزه دار بشه.

 

مرحله سوم تهیه تندوری مرغ با برنج:
بعد از ۸ ساعتی که مرغها تو یخچال بود از کیسه فریز در میاریمشون و تو سینی فر میچینموشون و فرمون رو، رو بالاترین درجه اش میذاریم و سینی رو داخل فر میذاریم تا مرغهامون کباب بشه بعد از اینکه مرغها یه ربع داخل فر بود درمیاریم و مجدد از سس روی مرغها میمالیم و مجدد میذاریم تو فر یه ۱۵ دقیقه دیگه و بعد مرغ تندوری ما آماده شده.
حالا میریم سراغ برنج. اول برنج رو پاک میکنیم و میشوریم. چون میخواهیم برنج آبکشی درست کنیم پس برنجمون رو از چند ساعت قبل با نمک زیاد خیس میکنیم و بعد میشوریم تا نمک اضافیش بره. یه قابلمه رو برمیداریم و پر آب میکنیم و میذاریم رو حرارت تا آب داخل قابلمه به جوش بیاد همین که آب شروع کرد به جوشیدن برنج رو همراه با کمی نمک میریزیم داخلشو یه هم میزنیم و میذاریم با هم چند تا قل بخوره. باید یادآور بشم بهترین زمان آبکش کردن برنج وقتی هستش که وقتی یه دونه برنج رو برداریم و از وسط نصفش کنیم اگر داخلش یه نقطه سفید بود اون موقع بهترین زمان آبکش کردنه برنجمونه.
حالا برنجمون رو میریزیم تو آبکش و کمی هم آب میگیریم روش که برنجها بهم نچسبه. حالا اگر ته دیگ دوست دارین بنا به سلیقتون هم میتونید از سیب زمینی و هم از نان استفاده کنید من خودم از سیب زمینی استفاده کردم. اول سیب زمینی رو خوب میشوریم بعد به صورت ورقه ای برش میدیم حالا قابلمه ایی که قراره برنج رو توش درست کنیم رو برمیداریم و کفش کمی روغن میریزیم و سیب زمینی هارو میچنیم کف قابلمه و بعد برنج رو میرزیم روی سیب زمینی ها سپس کمی آب و روغن میدیم روش و میذاریم برای دم تا ۴۵ دقیقه دیگه برنجمون هم آماده شده و میتونیم با مرغ تندوری سرو کنیم.