طرز تهیه مرغ ترش مازندرانی
مواد لازم:
مرغ: ۲ تکه بزرگ
سبزی محلی شمالی(جایگزینش نعنا و برگ سیر و گشنیز): به مقدار لازم
نمک ،زردچوبه ،فلفل سیاه: به مقدار لازم
سیر: 2 حبه
انار دون شده: یک لیوان
رب گوجه: یک قاشق غذاخوری
رب انار: یک قاشق غذاخوری
پودر گردو: یک قاشق غذا خوری
شکر: به میزان لازم
آلو بخارا: به مقدار لازم
روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم
برنج: ۴ پیمانه
پودر ریحان خشک: به مقدار لازم
پیاز: یک عدد
مرحله اول تهیه مرغ ترش مازندرانی:
ابتدا مرغ ها رو میشوریم بعد با نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و پودر ریحان خشکمون مالش میدیم تا به خوردش بره و بعد یه قابلمه رو روغن میریزیم و مرغمون رو داخلش سرخ میکنیم. دو طرف مرغ رو کامل سرخ میکنیم.
مرحله دوم تهیه مرغ ترش مازندرانی:
بعد پیازمون رو ریز خرد میکنیم و سیرمون رو رنده میکنیم و بعد شروع میکنیم به سرخ کردنش وقتی داشت تغییر رنگ میداد کمی زردچوبه میزنیم و تفت میدیم و بعد انار دون شدمون رو میریزیم و کمی تفت میدیم و بعد یه قاشق رب گوجه رو میریزیم و تفت میدیم و بعد رب انار و پودر گردو رو هم اضافه میکنیم و تفت میدیم و بعد سبزی رو اضافه میکنیم و تفت میدیم و بعد شکرمون رو اضافه میکنیم که کمی ملس بشه البته بسته به ذائقمون داره و بعد مرغ ها رو میریزیم داخلش و کامل اینور و اونور میکنیم و بعد نمک و فلفل هم اضافه میکنیم و بعد از گوشه قابلمه آب جوش اضافه میکنیم البته نه زیاد تا نیمه های مرغ آب میریزیم و بعد میذاریم رو حرارت ملایم یک ساعتی بپزه و به روغن ییفته و جا بیفته و نیم ساعت قبل از پخت نهایی آلو بخارا رو میریزیم داخلش تا جا بیفته. در این مرحله خورشت ما دیگه آماده است.
مرحله سوم تهیه مرغ ترش مازندرانی:
برنجمون رو میشوریم و چون میخواهیم کته درست کنیم با نمک اندازه میذاریم خیس بخوره و بعد زیرشو روشن میکنیم و کمی هم روغن میریزیم و میذاریم رو گاز تا آب برنج کامل خشک بشه وقتی آب برنج کامل خشک شد ، دمکنی رو میذاریم و میذاریم برنج بپزه و دم بکشه. در این مرحله هم برنج و هم خورشت آمادس. این غذا با ترشی و سبزی خوردن خیلی میچسبه .