5041

طرز تهیه مرغ ترش گیلانی

مواد لازم:
مرغ: 4 تکه
تره: 100 گرم
جعفری: 100 گرم
گشنیز: 200 گرم
نعناع: 100 گرم
پیاز: یک عدد
سیر: یک بوته
لپه: یک سوم پیمانه
تخم مرغ: 2 عدد
آب نارنج: یک لیوان
نمک،فلفل،زردچوبه: به مقدار لازم
برنج ایرانی: 4 پیمانه
زعفران: به مقدار لازم


مرحله اول تهیه مرغ ترش گیلانی:
مرغ ترش گیلانی یکی از معروف ترین غذا های گیلان هست که به نوبه خودش یکی از بهترین های گیلان هست.
برای تهیه مرغ ترش گیلانی ابتدا مواد اولیه مورد نیاز مون رو آماده می کنیم. ابتدا مرغ ها رو پاک می کنیم و خوب می شوریم و تمیز می کنیم. می شوریم و می ذاریم تا آب اضافی اونها بره و خوب خشک بشن. من از چهار تکه رون مرغ بزرگ استفاده کردم ولی کاملا سلیقه ای هست می تونید از سینه مرغ هم توش استفاده کنید. چون گوشت سینه مرغ سفت هست من از رون مرغ استفاده کردم.
برنج رو خوب پاک می کنیم و می شوریم و می ذاریم تا نشاسته های اضافه برنج شسته بشه و بره. علت شستن نشاسته ها اینه که هم پختش بهتر می شه و هم این که از شفته شدن برنج موقع پخت جلو گیری می کنه. ولی اگر برنج رو برای درمان استفاده می کنید حتما بدون این که بشورید اون رو دم کنید تا همه نشاسته برنج که پر از خاصیت هست داخلش باقی بمونه. برنج رو با شش پیمانه آب و کمی نمک میذاریم کناری تا بمونه و به مدت دو ساعت با استراحت برنج مون خیس بخوره.
سبزی ها رو خوب پاک می کنیم. توی سبزی اصلا از ساقه اون ها استفاده نمی کنیم. فقط برگ ها رو جدا می کنیم و خوب پاک می کنیم. سبزی ها رو می شوریم و می ذاریم تا آب اضافه سبزی ها خشک بشه. بعد اون ها رو با چاقو خورد می کنیم تا مثله سبزی برای سبزی پلو خورد بشه.
لپه ها رو پاک می کنیم و خوب می شوریم و می ذاریم توی کمی آب جوش بمونه و کمی از نفخ اون کمتر بشه. می تونید برای جلو گیری کامل از نفخ لپه ها اون ها رو جدا گانه آب پز کنید و دو بار آب اون رو خالی کنید و در پایان کار لپه رو به خورش اضافه کنیم.
زعفران رو خوب می سابیم و می ذاریم تا حسابی پودر بشه. حالا با چند تکه یخ می ذاریم تا بمونه و دم بکشه و رنگ پس بده. یخ باعث می شه به زعفران شوک وارد بشه رنگ بیشتری پس بده و عطر زعفران هم خوب حفظ بشه.


مرحله دوم تهیه مرغ ترش گیلانی:
یه ماهی تابه روی حرارت قرار می دیم و می ذاریم تا خوب داغ بشه. وقتی که ماهی تابه مون خوب داغ شد حالا کمی روغن توی ماهی تابه می ریزیم و می ذاریم تو روغن هم به خوبی داغ بشه. حالا تکه های مرغ رو توی ماهی تابه قرار می دیم و می ذاریم تا مرغ ها کمی سرخ بشن و کمی طلایی بشن. یک طرف مرغ ها که کمی طلایی شد حالا اون رو بر می گردونیم و طرف دیگه مرغ رو هم سرخ می کنیم.
یک پیاز رو نگینی خورد می کنیم و همین طور یک بوته سیر رو خوب پوست می کنیم و نگینی ریز ریز می کنیم و می ذاریم کنار تا بمونه. سرخ شدن مرغ ها که تموم شد حالا اون ها رو از ماهی تابه در میاریم و می ذاریم کناری تا بمونه. پیاز ها رو داخل ماهی تابه می ریزیم و می ذاریم تا خوب سرخ بشه. کمی که پیاز ها تفت خوردن و طلاییی شدن حالا سیر رو بهش اضافه می کنیم و کمی هم سیر رو تفت می دیم تا از خامی در بیاد. حالا کمی زرد چوبه و فلفل سیاه بهش اضافه می کنیم. مرغ ها رو بهش اضافه می کنیم و به اندازه دو لیوان آب بهش اضافه می کنیم.
لپه رو از آب در میاریم و توی کمی روغن با زرد چوبه و فلفل سیاه تفت می دیم تا موقع پخت له نشه و بوی بد لپه گرفته بشه. حالا لپه هارو به مرغ مون اضافه می کنیم. توی یه ماهی تابه داغ کمی روغن می ریزیم و سبزی های خورد شده مون رو بهش اضافه می کنیم کمی سبزی ها رو تفت می دیم تا نرم تر بشن و از خامی در بیان حالا سبزی ها رو هم به خورش مون اضافه می کنیم و می ذاریم تا به خوبی خورش ون بپزه و جا بیوفته.


مرحله سوم تهیه مرغ ترش گیلانی:
برنج مون رو می ذاریم تا روی حرارت آب اون به جوش بیاد و خوب کشیده بشه. آب برنج که کشیده شد حالا کمی روغن به برنج مون اضافه می کنیم و می ذاریم تا خوب دم بکشه. خورش که پخت و تقریبا حدود یک لیوان آبش موند حالا آب نارنج رو بهش اضافه می کنیم و می ذاریم تا بازم بجوشه و ترشی توی مرغ کشیده بشه. تخم مرغ ها رو توی یه ظرف می شکونیم و با چنگال هم می زنیم. توی خورش می ریزیم و دیگه خورش رو هم نمی زنیم. درش رو می بندیم تا تخم مرغ بپزه. کمی هم زعفران بهش اضافه می کنیم. برنج مون که دم کشید کمی از برنج رو بر می داریم و زعفرانی می کنیم و روی برنج رو باهاش تزیین می کنیم. خورش مون رو هم سرو می کنیم.