طرز تهیه مرغ ترش خوشمزه
مواد لازم:
پیاز متوسط: یک عدد
نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی: به مقدار لازم
رب انار: به مقدار لازم
سبزی جعفری: 50 گرم
گردو: 5 عدد
پودر سیر: به مقدار لازم
سبزی نعنا: به مقدار لازم
برنج: 3 پیمانه
انار: 2 عدد
گوشت مرغ: 2 عدد سینه و ران
مرحله اول تهیه مرغ ترش :
در مرحله اول تهیه غذای مرغ ترش خوشمزه ابتدا باید یک عدد پیاز را به خوبی شسته تا آلودگی های آن برطرف شود و سپس پیار ها را به صورت کاملا نگینی و خیلی ریز خرد می کنیم به صورت کاملا یکدست و در یک تابه به همراه مقداری روغن روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار می دهیم تا کاملا سرخ و طلایی رنگ شوند و بعد از حدود چندین دقیقه از سرخ شدن پیاز ها به آنها ادویه را که شامل نمک و فلفل و زردچوبه هست و به همراه مقدار دلخواه و کمی پودر سیر اضافه می کنیم و خووووب هم می زنیم تا ادویه ها با پیاز مخلوط شود و کاملا یکدست و یکنواخت گردد و مزه دار و خوش طعم گردد.
بعد از سرخ شدن کامل پیاز ها و اضافه کردن ادویه نوبت به رب گوجه فرنگی و رب انار می رسد که به ترتیب به پیاز ها اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا کاملا با پیاز ها مزه دار شوند و اجازه می دهیم چند دقیقه ای روی حرارت اجاق باشد.
مرحله دوم تهیه مرغ ترش :
در مرحله دوم تهیه غذای مرغ ترش خوشمزه بعد از اضافه کردن رب گوجه و رب انار نوبت به اضافه کردن انار های دانه شده و سبزی جعفری و نعنا و پودر گردو می رسد که به تابه پیاز داغ و رب اضافه می کنیم و به خوبی هم می زنیم تا کاملا مخلوط شوند و حسابی مزه دار گردند و اجازه می دهیم روی حرارت ملایم اجاق گاز بماند و بعد کنار می گذاریم.
بعد در همین حین گوشت مرغ را به خوبی می شوریم و در یک قابلمه به همراه مقداری آب روی حرارت اجاق گاز قرار می دهیم تا مرغ ها پخته شوند و آماده گردند حدود نیم ساعت تا چهل و پنج دقیقه ای طول می کشد و بعد از آماده شدن و پخته شدن مرغ ها آن ها از قابلمه خارج کرده و با چنگال به خوبی ریش ریش می کنیم تا کاملا یکدست شوند و بعد این مرغ های ریش ریش شده را داخل تابه مواد آماده شده می ریزیم و خوب هم می زنیم تا مواد با گوشت مخلوط گردند و یکدست شوند و اجازه می دهیم تا کاملا زیر حرارت ملایم اجاق گاز آماده و پخته شوند.
نکته : می توانیم حتی مرغ های پخته شده را از قبل به قطعات کوچک تری ریز ریز کنیم و سپس داخل تابه پیاز داغ و رب و انار بریزیم و اجازه دهیم تا آماده شود. و بعد از حدود بیست دقیقه ای مرغ ترش ما آماده است. نوش جان.
مرحله سوم تهیه مرغ ترش :
در مرحله سوم تهیه مرغ ترش خوشمزه نوبت به آماده سازی برنج می رسد که حدود سه الی چهار پیمانه برنج را به خوبی پاک می کنیم و در یک ظرفی مناسب خیس می کنیم و کمی نمک می زنیم و سپس یک قابلمه را از آب پر کرده و روی حرارت اجاق گاز قرارمی دهیم تا بجوشد و بتوانیم برنج را آبکش کنیم که بعد از حدود نیم ساعت از جوشیدن آب به آن برنج خیس خورده را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا برنج کمی قد بکشد و نرم شود و سپس آن را آبکش می کنیم و به خوووبی دم می نماییم.
بعد از آبکش کردن کف قابلمه را با کمی روغن چرب می کنیم و می توانیم سیب زمینی و یا از نان لواش تازه برای کف آن استفاده کنیم و سپس برنج را داخل قابلمه ریخته و دم کنی را می گذاریم تا برنج دم بکشد. نوش جان.