طرز تهیه مرغ پلو پرتقالی
مواد لازم:
مرغ: 3 تکه
برنج ایرانی: 3 پیمانه
پیاز: یک عدد
آب پرتقال: یک لیوان
شکر: یک قاشق غذا خوری
نمک،فلفل،زردچوبه: به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
زعفران: به مقدار لازم
خلال بادام: به مقدار لازم
زرشک: به مقدار لازم
کشمش: به مقدار لازم
مرحله اول تهیه مرغ پلو پرتقالی:
مرغ پلو پرتقالی یه نوعی از مرغ پلو هست که بسیار بسیار دلچسب هست و یه مرغ کاملا پاییزی هست.
ابتدا مرغ ها رو پاک می کنیم و خوب می شوریم و می ذاریم تا آب مرغ ها بره و خشک بشن. برنج رو می شوریم و می ذاریم تا نشاسته اضافه برنج ها بره. برنج مون رو که شستیم کمی آب روی برنج می ریزیم و کمی نمک بهش اضافه میکنیم و می ذاریم تا برنج مون خوب به مدت دو ساعت خیس بخوره.
خلال بادام رو توی کمی آب می ذاریم تا خیس بخوره و نرم بشه. زرشک رو هم پاک می کنیم و می شوریم و توی کمی آب خیس می کنیم. کشمش رو هم خیس می کنیم تا کمی نرم تر بشه.
من از آب پرتقال تازه استفاده کردم و پیشنهاد می کنیم حتما از آب پرتقال تازه استفاده کنید اصلا از آب پرتقال های صنعتی استفاده نکنید چون طعم خوبی به مرغ تون نخواهد داد. من برای یک لیوان آب پرتقال از سه تا پرتقال متوسط استفاده کردم اول اون ها رو شستم و اون ها رو نصف کردم و بعد با آب میوه گیری آب اون ها رو گرفتم.
زعفران رو می سابیم و خوب پودر می کنیم. حالا با چند تکه یخ می ذاریم تا زعفران مون خوب رنگ پس بده و دم بکشه. علت این که زعفران رو با یخ دم می کنیم اینه که یخ به زعفران شوک وارد می کنیه و باعث می شه که زعفران رنگ بیشتری پس بده و همین طور عطر زعفران بیشتر حفظ میشه.
مرحله دوم تهیه مرغ پلو پرتقالی:
ابتدا پیاز رو پوست می کنیم و نگینی خورد می کنیم. حالا یه قابلمه یا ماهی تابه روی حرارت قرار می دیم و می ذاریم تا داغ بشه. وقتی که داغ شد حالا کمی روغن توش میریزیم و می ذاریم تا روغن هم خوب داغ بشه. حالا پیاز ها رو بهش اضافه می کنیم و خوب تفت می دیم تا طلایی بشن. وقتی که کمی پیاز ها طلایی شدن حالا مرغ ها رو بهش اضافه می کنیم و خوب با هم تفت می دیم تا مرغ مون هم تغییر رنگ بده. وقتی که مرغ مون تغییر رنگ داد حالا کمی زرد چوبه و فلفل سیاه و زعفران به مرغ مون اضافه می کنیم. بعد رب گوجه فرنگی رو بهش اضافه می کنیم و خوب تفت می دیم تا رب گوجه فرنگی مون از خامی در بیاد.
وقتی که رب خوب سرخ شد حالا یک لیوان آب پرتقال رو بهش اضافه می کنیم. اگر آب پرتقال مون ترش بود یک قاشق غذا خوری شکر به مرغ ها اضافه می کنیم و می ذاریم تا با حرارت ملایم با استراحت کامل مرغ ها مون بپزه.
مرحله سوم تهیه مرغ پلو پرتقالی:
یه قابلمه می ذاریم پر آب بشه و روی حرارت می ذاریم تا به جوش بیاد. وقتی که آب به جوش اومد حالا برنج مون رو بهش اضافه می کنیم و صبرمی کنیم تا برنج هم داخل آب به جوش بیاد. برنج مون که نیم پز شد حالا اون رو آب کش می کنیم. ته قابلمه رو ته دیگ می ندازیم و برنج مون رو توی قابلمه بر می گردونیم و می ذاریم تا با کمی آب و روغن دم بکشه.
برای خلال های روی برنج ابتدا زرشک و کشمش مون رو از آب در میاریم و خوب خشک می کنیم. یه ماهی تابه روی حرارت می ذاریم و کمی روغن توش می ریزیم و می ذاریم تا داغ بشه. وقتی که داغ شد زرشک و کشمش رو بهش اضافه می کنیم و کمی تفت می دیم. یه قاشق غذا خوری شکر بهش اضافه می کنیم و تفت می دیم. خلال بادام ها رو بهش اضافه می کنیم. برنج مون که دم کشید کمی از گل برنج بر می داریم و روی خلال ها می ریزیم و کمی زعفران بهش می زنیم و هم می زنیم. می ذاریم کنار تا مواد خوب بپزه.
در آخر پخت کمی نمک به مرغ اضافه می کنیم. غذا ها که پخت اون ها رو توی ظرف های مناسب می کشیم و سرو می کنیم. برنج رو که کشیدیم از مواد خلال روی برنج می ریزیم.
مرحله دوم تهیه مرغ پلو پرتقالی:
ابتدا پیاز رو پوست می کنیم و نگینی خورد می کنیم. حالا یه قابلمه یا ماهی تابه روی حرارت قرار می دیم و می ذاریم تا داغ بشه. وقتی که داغ شد حالا کمی روغن توش میریزیم و می ذاریم تا روغن هم خوب داغ بشه. حالا پیاز ها رو بهش اضافه می کنیم و خوب تفت می دیم تا طلایی بشن. وقتی که کمی پیاز ها طلایی شدن حالا مرغ ها رو بهش اضافه می کنیم و خوب با هم تفت می دیم تا مرغ هم تغییر رنگ بده. وقتی که مرغ تغییر رنگ داد حالا کمی زرد چوبه و فلفل سیاه و زعفران به مرغ مون اضافه می کنیم. بعد رب گوجه فرنگی رو بهش اضافه می کنیم و خوب تفت می دیم تا رب گوجه فرنگی از خامی در بیاد.
وقتی که رب خوب سرخ شد حالا یک لیوان آب پرتقال رو بهش اضافه می کنیم. اگر آب پرتقال ترش بود یک قاشق غذا خوری شکر به مرغ ها اضافه می کنیم و می ذاریم تا با حرارت ملایم با استراحت کامل مرغ ها بپزه.
مرحله سوم تهیه مرغ پلو پرتقالی:
یه قابلمه می ذاریم پر آب بشه و روی حرارت می ذاریم تا به جوش بیاد. وقتی که آب به جوش اومد حالا برنج مون رو بهش اضافه می کنیم و صبرمی کنیم تا برنج هم داخل آب به جوش بیاد. برنج که نیم پز شد حالا اون رو آب کش می کنیم. ته قابلمه رو ته دیگ میندازیم و برنج مون رو توی قابلمه بر می گردونیم و میاریم تا با کمی آب و روغن دم بکشه.
برای خلال های روی برنج ابتدا زرشک و کشمش رو از آب در میاریم و خوب خشک می کنیم. یه ماهی تابه روی حرارت می ذاریم و کمی روغن توش می ریزیم و می ذاریم تا داغ بشه. وقتی که داغ شد زرشک و کشمش رو بهش اضافه می کنیم و کمی تفت می دیم. یه قاشق غذا خوری شکر بهش اضافه می کنیم و تفت می دیم. خلال بادام ها رو بهش اضافه می کنیم. برنج که دم کشید کمی از گل برنج بر می داریم و روی خلال ها می ریزیم و کمی زعفران بهش می زنیم و هم می زنیم. می ذاریم کنار تا مواد مون خوب بپزه.
در آخر پخت کمی نمک به مرغ مون اضافه می کنیم. غذا ها مون که پخت اون ها رو توی ظرف های مناسب می کشیم و سرو می کنیم. برنج رو که کشیدیم از مواد خلال روی برنج می ریزیم.