طرز تهیه مرغ بریان نمکی
مواد لازم:
پیاز: 2 عدد
مرغ: یک عدد
زعفران: به مقدار لازم
نمک: 3 بسته
فلفل قرمز: به مقدار لازم
فلفل سیاه: به مقدار لازم
زردچوبه: به مقدار لازم
دارچین: به مقدار لازم
زیره: به مقدار لازم
آبلیمو: به مقدار لازم
درابتدا مرغ رو از شب قبل تمیز کرده وخوب شسته و بانمک زردچوبه فلفل قرمز فلفل سیاه زیره دارچین زعفران آبلیمو خوب مزه دارمیکنیم فلفل دلمه ها ودوعدد پیاز کوچک رو ریز خرد کرده نصف رو درون شکم مرغ میگذاریم وبقیه رو دورن ظرفی میریزیم و مرغ رو روی آن قرار میدهیم و در ظرف روبسته وبه یخچال انتقال میدهیم فردا صبح مرغ رو صبح زود از مواد خارج کرده ودرون آبکش قرار میدهیم تا کاملا اب ان گرفته شود شکمش رو هم خالی میکنیم بعد از آن که آب اضافی آن کشیده شد در ظرفی تمیز وخشک دقت داشته باشید که ظرف کاملا باید خشک باشه سه بسته نمک رو درون ظرف می ریزیم و پیازمون رو که از قبل شسته و خشک هست رو روی نمک قرار میدهیم پیاز رو حلقه حلقه کنید و مرغ رو به روی مواد انتقال میدهیم و روی اجاق قرار میدهیم دقت داشته باشید که این مرحله بسیار مهم هست که شعله را درست تنظیم کنیم چون اگر شعله کم باشد آب می اندازد و اگر شعله زیاد باشد میسوزه پس باید نیم ساعت اولیه مدام به غذا سر بزنید تا با شعله متوسط وصحیح بتوانید یک خوراک عالی طبخ کنید بعد از مطمئن شدن از شعله، دم کنی رو روی مرغ قرار میدهیم و بعد از گذشت دوساعت با احتساب نیم ساعت اولیه، مرغ ما آماده سرو کردن هست که بسیار نرم عالی وخوشمزه هست.
نکته مهم این که ظرف انتخابی برای تفت کمی گود باشه. از قابلمه ایی استفاده کنید که پهن نباشه وگود باشه و این که با خلال دندون بالها و رانها را به بدن مرغ بچسبونید تا بعداز پخت شکل ظاهری مرغمون زیبا باشد.