طرز تهیه مرصع پلو (جواهر پلو)با مرغ
مواد لازم:
برنج: 4 پیمانه
فیله مرغ: 500 گرم
پیاز: 2 عدد
کشمش: 100 گرم
زرشک: 100 گرم
خلال بادام: 100 گرم
خلال پسته: 100 گرم
کره: مقدار لازم
نمک فلفل زرد چوبه: مقدار لازم
روغن مایع: مقدار لازم
شکر: یک قاشق غذاخوری
زعفران دمکرده: 2 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: 3 قاشق غذاخوری
مرصع پلو از جمله غذاهای خوشمزه ومجلسی و رنگارنگ است که به علت استفاده از خلال بادام و پسته و زرشک به آن چواهر پلو نیز می گویند (چون پسته و زرشک و. .. همانند دانه های جواهر در این غذا می درخشند و جلوه خاصی به این غذا می دهند). در اینجا طرز تهیه این غذای خوشمزه و مجلسی را با گوشت مرغ تکه شده برایتان توضیح می دهم.
مرحله اول تهیه مرصع پلو با گوشت مرغ:
ابتدا دو عدد پیاز متوسط را با آب می شوریم. پیاز را با چاقو پوست می کنیم. سپس آن را با چاقو به صورت ریز و نگینی خرد می کنیم. درون یک ماهی تابه یا قابلمه کمی روغن مایع می ریزیم و آن را روی شعله گاز قرار می دهیم. وقتی روغن داغ شد، پیاز خرد شده را به تابه اضافه می کنیم و کمی زرد چوبه نیز به پیاز می زینم و پیاز را در روغن تفت می دهیم تا نرم و طلایی و کم حجم و سبک شود. می توان بجای خرد کردن پیاز آن را رنده کرد سپس آب پیاز را گرفت و در تابه روغن دار تفت داد.
مرحله دوم تهیه مرصع پلو با گوشت مرغ:
سپس در این مرحله 500 گرم فیله مرغ (یا سینه مرغ) را با آب می شوریم. سپس با ساطور آن را روی تخته به صورت تکه ای و مکعبی برش می زنیم. تکه های مرغ باید ریز باشد. سپس مرغ خرد شده را به قابلمه پیاز داغ ها اضافه می کنیم و آن را با پیاز داغ ها تفت می دهیم تا رنگ مرغ ها تغییر کند. (همچنین می توان سینه مرغ را در آب جوش پخت و ریش ریش کرد و در غذا استفاده کرد و یا بجای مرغ می توان از ماهی نیز در غذا استفاده کرد.)
مرحله سوم تهیه مرصع پلو با گوشت مرغ:
بعد از تغییر رنگ مرغ 3 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را به مرغ ها اضافه می کنیم و تفت می دهیم. رب گوجه فرنگی غذای ما را خوشرنگ و خوشمزه تر می کند. آنقدر تفت می دهیم تا بوی خامی رب گرفته شود و رب پررنگ تر شود. بعد از اضافه کردن رب کمی زعفران دمکرده را به قابلمه مرغ و پیاز اضافه می کنیم و مواد را خوب با هم قاطی می کنیم. سپس نصف پیمانه آب درون قابلمه می ریزیم و آن را روی شعله گاز قرار می دهیم. شعله گاز را ابتدا زیاد می کنیم تا آب درون آن به جوش آید. وقتی آب جوش آمد شعله گاز را کم می کنیم و درب قابلمه را می بندیم و اجازه می دهیم مرغ به آرامی روی شعله ملایم گاز بپزد.
مرحله چهارم تهیه مرصع پلو با گوشت مرغ:
سپس در این مرحله در یک ماهی تابه خلال بادام و پسته و کشمش پلویی را که از یک ساعت قبل در آب خیس کرده بودیم و 5 دقیقه نیز آنها را در زعفران دمکرده قرار داده بودیم، در روغن مایع در داخل یک ماهی تابه تفت می دهیم.
مرحله پنجم تهیه مرصع پلو با گوشت مرغ:
سپس در این مرحله در یک تابه با مقداری کره زرشک ها را تفت می دهیم. یک قاشق شکر نیز به تابه اضافه می کنیم.
مرحله ششم تهیه مرصع پلو با گوشت مرغ:
در این مرحله برنج را آماده می کنیم. به این صورت که 4 پیمانه برنج را که از قبل در آب و نمک خیس کرده بودیم آبکش می کنیم. سپس در یک قابلمه آب می ریزیم و وقتی آب آن جوش آمد نمک و روغن مایع داخل آب قابلمه می ریزیم و بعد برنج را به قابلمه اضافه می کنیم، وقتی برنج تقریبا پخت آن را آبکش می کنیم. سپس داخل یک قابلمه کمی روغن مایع می ریزیم و سیب زمینی را به صورت ورقه ای برش می زنیم و از آن به عنوان ته دیگ استفاده می کنیم (می توانیم از نان تکه ای نیز بعنوان ته دیگ استفاده کنیم). برنج را روی سیب زمینی ها یا نان ها می ریزیم و در قابلمه را می بندیم. قابلمه را روی گاز می گذاریم و منتظر می شویم تا برنج دم بکشد.
مرحله هفتم تهیه مرصع پلو با گوشت مرغ:
بعد از دم کشیدن برنج آن را در دیس مناسب می کشیم و روی برنج را با مرغ های تکه ای و خلال بادام و خلال پسته و زرشک و کشمش تزیین می کنیم. اکنون غذا آماده است. این غذا برای وعده ناهار همراه با سالاد شیرازی و سبزی خوردن مناسب است. (برخی از افراد این غذا را با خلال پرتقال یا نارنج درست می کنند که اختیاری است).