5003

طرز تهیه مربای سیب زرد

مواد لازم:
شکر: 2کیلو گرم
سیب: 2 کیلو گرم
گلاب: 1استکان
آبلیمو: نصف استکان
مرحله ی اول تهیه ی مربای سیب زرد:
ابتدا، سیب ها را شسته و سپس پوست آنها را بگیرید و از وسط نصف کنید و هسته ی آنها را خارج کنید و در ظرفی قرار دهید، سپس روی تخته ی آشپزخانه، سیبها را بگذارید و به صورت مکعب های متوسط خورد کنید (میزان خورد کردن سیبها به دلخواه است، میتوانید آنها را درست خورد کنید یا نگینی و ریز، البته میتوانید از انواع قالب ها برای خورد کردن سیبها استفاده کنید).

مرحله ی دوم تهیه ی مربای سیب زرد:
در مرحله ی بعد شکر را درون قابلمه ریخته و بگذارید ذوب شود و به رنگ قهوه ای در بیاید(باید مقدار سیب و شکر با هم برابر باشند، زیرا اگر شکر کم باشد، مربا بی مزه میشود و خیلی غلیظ نمیشود و اگر هم زیاد باشد، شکرک میزند). در این مرحله باید مدام شکر را به هم زد و همچنین مراقب باشید تا شکر نسوزد، زیرا باعث تلخی آن می‌شود.


مرحله ی سوم تهیه ی مربای سیب زرد:
در مرحله ی بعد آبی را که از قبل جوشانده اید بگذارید سرد شود، سپس درون قابلمه ای که شکر را در آن ذوب کرده اید بریزید و پس از آنکه به جوش آمد سیب را درون آن بریزید، سپس شعله ی زیر آن را کم کرده و پس از سی تا چهل و پنج دقیقه بگذارید مربا غلیظ شود (بستگی به ذائقه ی خودتان دارد)، بعد از گذشت زمان گفته شده یک تکه سیب را در دهان تست کنید، اگر نرم تر شده بود و شربت مربا به غلظت مورد نظر رسیده بود (البته شربت مربا پس از سرد شدن کمی سفت تر و غلیظ تر میشود پس نباید آنرا خیلی غلیظ از روی حرارت بردارید)، برای اطمینان از قوام لازم مربا میتوانید یک قطره از شربت آنرا درون یک لیوان آب سرد بریزید، اگر شربت به ته لیوان رسید و باز نشد یعنی قوام لازم را دارد قابلمه ی مربا را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید (اگر مربای شما پخته و قرمز شده بود ولی شهد آن هنوز رقیق بود، میتوانید در قابلمه را برداشته و حرارت را کمی زیاد کنید تا غلیظ شود). توجه داشته باشید که هنگام پخت شعله ی گاز باید کم و ملایم باشد و درب ظرف را بگذارید تا مربای خوشرنگی داشته باشید، برای اینکه مربای خوشرنگی داشته باشید بهتر است از ظروف مسی سفید استفاده کنید)، سپس آبلیمو را به همراه گلاب به مربا اضافه کنید (میتوانید به جای آبلیمو از جوهر لیمو استفاده کنید)، سپس کمی مربا را مخلوط کنید تا گلاب، به کل مربا برود و اجازه دهید تا مربا سرد شود و در شیشه ی مورد نظر بریزید(ظرفی که مربا در آن میریزید باید حتما تمیز باشد و همچنین قابلمه ای که مربا را در آن میریزید هم باید کاملا تمیز باشد) و درب آنرا محکم ببندید و در یخچال قرار دهید (اگر مربا پس از مدتی کپک زد، به این دلیل است که آب آن زیاد بوده و شربت مربا به اندازه ی کافی غلیظ نشده و یا شکر آن کم بوده، در این صورت مقداری شکر روی آن بریزید و بگذارید مجددا چند جوش بزند تا غلیظ شود). (مربا را نباید گرم در شیشه بریزید، اگر مربا را پس از آنکه پخته شد یک شب نگه دارید، سپس آنرا در شیشه بریزید بهتر است، زیرا پس از یک شب مشخص میشود که شربت آن غلیظ است یا رقیق)، معمولا مربا را هر بار بیش از دو یا سه کیلو بهتر است درست نکنید، که در این صورت مربای بهتری بدست می آید(اگر خواستید مربای بیشتری درست کنید بهتر است در چند نوبت و هر نوبت دو یا سه کیلو درست کنید) و برای صبحانه نوش جان کنید (در صورتی که شربت مربا بیش از حد غلیظ باشد ولی هنوز رنگ مربا قرمز نشده باشد، به مقدار یک استکان آب جوش به مربا اضافه کنید و مجددا در قابلمه را به صورت کاملن کیپ بگذارید تا مربا دم بکشد و تغییر رنگ دهد).
امیدوارم که خوشتون اومده باشه. نوش جان