4902

طرز تهیه مانی پلو دامغانی

مواد لازم:
برنج: ۳ پیمانه
لپه: یک پیمانه
زرشک: ۱۰۰ گرم
کشمش پلویی: ۲۰۰ گرم
رشته پلویی: ۲۰۰ گرم
پیاز: یک عدد
گوشت خورشتی: ۳۰۰ گرم
زعفران دمکرده: به مقدار لازم
نمک،فلفل،زردچوبه: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم


مرحله اول طرز تهیه مانی پلو دامغانی:
ابتدا پیازمون رو خرد میکنیم و تابه رو میذاریم رو گاز و روغن میریزیم و پیازها رو شروع میکنیم به سرخ کردن. کمی سبک شد بهش زردچوبه میزنیم و تفت میدیم تا زمانی که پیاز ها طلایی بشه و بعد گوشتهای خورشتی که از قبل شستیم میریزیم داخلش و روی شعله متوسط حرارت میذاریم تا سرخ بشه. همین که تغییر رنگ داد و دیگه صورتی رنگ نبود کمی نمک و فلفل و زردچوبه بهش اضافه میکنیم و بعد از چند دقیقه تفت دادن ۲ پیمانه آب میریزیم داخلش و میذاریم که بپزه.
سپس لپه هامونو میشوریم و از چند ساعت قبل خیس میکنیم و طی این چند ساعت آبشو چند بار عوض میکنیم تا نفخش گرفته بشه و بعد با کمی آب و نمک میذاریم بپزه.


مرحله دوم تهیه مانی پلو دامغانی:
یه قابلمه رو پر آب میکنیم تقریبا ۲/۳ قابلمه آب باشه و میذاریم رو گاز تا به جوش بیاد. بعد برنجمون رو که از قبل با نمک زیاد خیس کردیم میشوریم تا نمک اضافیش بره بعد با کمی نمک میریزیم تو آب جوش ۴ دقیقه قبل از پخت برنج، رشته و لپه پخته و آبکش شده رو بهش اضافه میکنیم و بعد از اینکه مواد ۲ الی ۳ دقیقه روی حرارت موند آنها رو آبکش میکنیم.

حالا زرشک و کشمش رو میشوریم و بعد از اینکه آبش رفت یه تابه رو روغن میریزیم و میذاریم رو حرارت و بعد زرشک و کشمش رو میریزیم داخل روغن و تفت میدیم حالا برنج دم کشیده رو با زعفران مخلوط میکنیم و موقع کشیدن لابه لای اون زرشک و کشمش میریزیم و مقداری هم برای تزئین میذاریم کنار و در آخر روی پلو رو با مخلوط گوشت و پیاز داغ و کشمش و زرشک تزئین میکنیم .