طرز تهیه ماکارانی
مواد لازم:
ماکارانی: یک بسته
نمک و زردچوبه: به میزان لازم
پودر دارچین: به میزان لازم
رب: پنج قاشق غذاخوری
سویا: دو قاشق غذاخوری
گوشت چرخ کرده: دویست گرم
آب لیمو: یک قاشق غذا خوری
قارچ: پنج عدد
فلفل دلمه ای: یک عدد
سوسیس بند انگشتی: دو عدد
پیاز: یک عدد
پودرآویشن: به میزان لازم
فلفل قرمز: به میزان لازم
مرحله ی اول درست کردن ماکارانی :
اول از همه باید مایه ی ماکارانی را درست کنیم . سویا را حدود نیم ساعت تا یک ساعت قبل خیس می کنیم (البته استفاده از سویا کاملا دلخواه و سلیقه ای هستش و می توانید اصلا نریزید) اول یک عدد پیاز را پوست کنده و می شوییم و خیلی ریز خرد می کنیم و با روغن داخل قابلمه یا تابه ی مورد نظرمان خوب تفت می دهیم و کمی نمک به پیاز داغ ها اضافه کرده و وقتی خوب پیازها ، طلایی رنگ شدند ، گوشت چرخ کرده را به پیازها اضافه کرده و کمی فلفل و دارچین و آویشن نیز به آن ها اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا گوشت ها رنگشان عوض شود و خوب سرخ شوند . در این قسمت رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و با بقیه ی مواد به خوبی تفت می دهیم تا رب کاملا به خورد گوشت ها برود و کمی روغن بیندازد . فلفل دلمه ای ها را خوب شسته و پاک کرده و خیلی ریز خرد کرده و به بقیه ی مواد داخل قابلمه اضافه می کنیم تا پخته شوند و تغییر رنگ دهند ، سوسیس ها را هم پوست می کنیم و خیلی ریز و به اصطلاح نگینی خرد می کنیم و به باقی مواد اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم.
مرحله ی دوم درست کردن ماکارانی :
در این مرحله قارچ ها را نیز خوب شسته و پوستشان را می کنیم ، خیلی ریز خردشان می کنیم (البته می توانیم به صورت ورقه ای نیز قارچ ها را خرد کنیم) و به مواد دیگر اضافه کرده و خوب هم می زنیم . حدود ده دقیقه روی حرارت گاز گذاشته و هم می زنیم تا خوب سرخ شوند ، در اواخر پخت کمی آب لیمو (البته به دلخواه) به مایه ی ماکارانی اضافه کنید و خوب هم بزنید ، مایه ی ماکارانی ما آماده است . وقتی مایه ی ماکارانی آماده شد ، قابلمه یا تابه را کنار گذاشته و آب ماکارانی را آماده می کنیم . آب را داخل قابلمه ریخته داخل آب مقداری نمک و زرد چوبه (برای خوش رنگ شدن ماکارانی) می ریزیم و زیر شعله ی گاز را روشن می کنیم و در قابلمه را می بندیم و اجازه می دهیم تا آب به جوش بیاید . وقتی آب به جوش آمد ، ماکارانی را خرد کرده و به آب در حال جوش اضافه می کنیم ، حدود یک ربع اجازه می دهیم ماکارانی داخل آب جوش بجوشد و کمی نرم شود ، وقتی ماکارانی ها نرم شدند و به آن حدی که می خواهیم رسیدند ، قابلمه را از روی گاز برداشته و درون سبدی آب کش می کنیم و روی ماکارانی ها را با آب سرد شستشو می دهیم تا نمک اضافه ی آن ها گرفته شود .
مرحله ی سوم درست کردن ماکارانی :
در این مرحله قابلمه را دوباره روی گاز می گذاریم تا آب اضافی ته قابلمه گرفته شود و ته دیگ مورد نظر را بعد از ریختن روغن درون قابلمه می گذاریم ، من از ته دیگ سیب زمینی و پیاز حلقه ای استفاده کردم . بعد از آن ماکارانی را کم کم به قابلمه اضافه کرده و مایه ی ماکارانی را لا به لای ماکارانی ها ریخته و این کار را یکی در میان انجام می دهیم تا تمام شود . دور قابلمه را با قاشقی جمع می کنیم تا اطراف ماکارانی ته نگیرد . دم کنی را به در قابلمه می گذاریم و در قابلمه را می بندیم و زیر شعله ی گاز را متوسط رو به پایین قرار می دهیم و حدود چهل و پنج دقیقه اجازه می دهیم تا ماکارانی دم بکشد . بعد از دم کشیدن ماکارانی در ظرف مورد نظر سرو کرده و نوش جان می کنیم.