طرز تهیه ماش پلو خانگی
مواد لازم:
ماش: نصف پیمانه
برنج: یک پیمانه
گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ الی ۲۵۰ گرم
زعفران دمکرده: به میزان لازم
پیاز: ۲ عدد
نمک، زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
سیر: یک حبه
مرحله اول تهیه ماش پلو خانگی:
ابتدا برای درست کردن این غذا میریم سراغ آماده کردن مواد اولیه. ابتدا میریم سراغ ماش. ماش رو پاک میکنیم و بعد از شستشو میذاریم کنار. سپس پیازهای که داشتیم رو برمیداریم و بعد از اینکه پوست گرفتیم، شسته و میذاریم رو تخته آشپزخانه و شروع میکنیم یکی از پیاز ها رو به صورت خلالی خرد کردن. بعد از اینکه خلالی خرد کردیم اون رو میذاریم کنار و اون یکی رو به صورت نگینی ریز خرد کرده و میذاریم بمونه. سپس میریم سراغ سیر. سیرمون رو پوست میکنیم و بعد میشوریم و با دنده ریز رنده رندش میکنیم و اون رو هم میذاریم کنار.
سپس یه قابلمه برمیداریم و ماش هایی که شسته بودیم رو میریزیم داخلش سپس کمی آب هم بهش اضافه کرده و میذاریم رو حرارت تا بپزه. تا ماش ها داره میپزه ما میریم سراغ بقیه کارهامون. اول یه تابه برداشته و روغن داخلش ریخته و میذاریم رو حرارت تا داغ شه زمانی که روغنمون داغ شد پیازهایی که خلالی خرد کرده بودیم رو میریزیم داخل تابه و شروع میکنیم به تفت دادنشون. زمانی که پیازهامون قشنگ طلایی شد اون ها رو از روی حرارت برمیداریم.
مرحله دوم تهیه ماش پلو خانگی:
حالا تو این مرحله میریم سراغ آماده کردن گوشت چرخ کرده. یه تابه برمیداریم و روغن میریزیم داخلش و میذاریم رو حرارت تا داغ شه. وقتی روغنمون گرم شد پیازهایی که نگینی خرد کرده بودیم رو میریزیم داخلش و شروع میکنیم به تفت دادن. همین که پیازهامون کمی سبک شد، سیرهای رنده شده رو همراه با زردچوبه بهش اضافه کرده و مجدد شروع میکنیم به تفت دادن مواد با هم. همین که مخلوط پیاز و سیرداغمون داشت طلایی میشد گوشت چرخ کرده ایی که داشتیم رو به مواد اضافه میکنیم و شروع میکنیم به سرخ کردن گوشت چرخ کرده با بقیه مواد.
بعد از کمی تفت دادن نمک رو هم بهش اضاف میکنیم و میذاریم تا قشنگ گوشت و بقیه موادمون با هم خوب سرخ بشن. سپس بعد از اینکه خوب سرخ شد، اگر خواستین میتونید یه نصف لیوان آب بهش اضافه کنید و بذارید رو حرارت بمونه تا آبی که ریختین تبخیر شه و گوشتمون هم بپزه. بعد از اینکه آب داخل تابه کلا تموم شد تابه رو از رو حرارت برمیداریم و میذاریم کنار. سپس میریم سراغ ماش ها که ببینیم پخته یا نه. اگر ماش ها پخته بود اونها رو هم آبکش می کنیم.
مرحله سوم تهیه ماش پلو خانگی:
حالا تو این مرحله نوبت برنج هست. اول از همه برنج رو پاک کرده و میشوریم. چون میخواهیم برنج رو به صورت آبکشی درست کنیم اون رو از چند ساعت قبل میریزیم تو یه ظرف و با آب و نمک زیاد خیسش میکنیم. اینجوری برنجمون قد کشیده و پخت بهتری به ما میده. سپس بعد از چند ساعت برنج رو شسته تا نمک اضافیش بره. حالا یه قابلمه رو آب میکنیم همراه با کمی نمک و چند قطره روغن میزاریم رو حرارت تا آب داخلش شروع کنه به جوشیدن. زمانی که آب به جوش اومد برنج رو میریزیم داخلش و میذاریم تا قول بخورن.
بعد از اینکه چند تا قل خورد یه دونه از برنج ها رو بین انگشتهامون فشار میدیم اگر له شد و هنوز وسطش کمی سفت بود اون موقع آماده برای آبکش کردنه. پس برنج رو آبکش میکنیم کمی هم آب سرد میگیریم روش تا برنج هامون به هم نچسبه. سپس قابلمه رو میاریم و کف آن روغن میریزیم و اگر خواستیم ته دیگ بزاریم نان یا سیب زمین رو کف قابلمه میزاریم و سپس کمی از برنجمون رو ریخته و بعد از زعفران دمکرده رو برنج میدیم و در ادامه یه لایه ماش و بعد یه لایه گوشت و در آخر هم کمی پیاز داغ میریزیم و مجدد برنج رو اضافه کرده و همه این مراحل رو ادامه میدیم تا موادمون تموم شه. سپس کمی آب و روغن میدیم روی برنج و میذاریم برای دم کشیدن. سپس بعد از دم کشیدن برنج رو تو دیس کشیده و با گوشت و پیاز داغ تزئین میکنیمش. نوش جان.