4822

طرز تهیه ماش پلو

مواد لازم:
ماش: یک لیوان
برنج: 3 لیوان
کره: 50 گرم
پیاز: یک عدد
شوید: 3 قاشق غذاخوری


در ابتداي كار، يك ليوان ماش و سه ليوان برنج را جداگانه به مدت یک ساعت در آب خیس كنيد. پس از آن، ماش را با 4 لیوان آب درون قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزد. (ماش پس از پخت باز می­شود. مراقب باشيد كه له نشود.) پس از پخت، اضافه آب ماش به اندازه يك ليوان براي روي برنج برداريد.
پیاز را ریز خرد کنید و در ماهي­تابه ­اي كه قبلاً روي حرارت قرار داديد روغن داغ شده بريزيد. پياز را خوب تفت دهيد تا نرم و طلايي رنگ شود. سپس ماش پخته شده را به آن افزوده و خوب هم بزنيد. كمي نمك و شويد را به ماش بيفزاييد. وقتي خوب مخلوط شد آن را از روي حرارت برداريد.
برنج را با چند لیوان آب و مقداری نمک درون قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. هنگامي كه آب به جوش آمد و دانه ­هاي برنج را بررسي كنيد اگر با فشردن بين دو انگشت خود مغز آن خام ولي اطراف برنج كمي نرم است، آن برنج آماده آب­کشی است. برنج را آب­كش نموده و قابلمه را روي حرارت قرار دهيد. كمي روغن بريزيد.
قابلمه‌ای را روی حرارت قرار دهید و داخل آن مقداری روغن بریزید. ته ­دیگ دلخواه را بچینید (نان، سیب زمینی، كلم يا كاهو و پياز حلقه شده و … را با توجه به نوع ذائقه براي ته ­ديگ استفاده كنيد)، برنج و مخلوط ماش را لایه به لایه داخل قابلمه بریزید تا مواد تمام شوند. بايد دقت كنيد روي ته ­ديگ و طبقه آخر برنج باشد. کمی حرارت را زیاد کنید تا برنج بخار کند، سپس حرارت را کم کنید و کره آب شده يا روغن و یک لیوان آب ماش را روی برنج بریزید و دم­کنی را بگذارید تا برنج دم بکشد. برنج را پس از دم کشیدن در دیس بکشید.
نکته: این غذا را میتوانید با زعفران دم كرده يا تركيب زرشك سرخ كرده به همراه پياز سرخ شده تزيين نمایید. و با تخم مرغ نیمرو یا تن ماهی یا گوشت چرخ کرده كه به همراه رب گوجه و ادويه آماده كرده ­ايد، نوش جان کنید.