4783

طرز تهیه لوبیاپلو با گوشت چرخ کرده خانگی

مواد لازم:
برنج: 4 پیمانه
لوبیا سبز خرد شده: 3 پیمانه
گوشت چرخ کرده: 400 گرم
پیاز: 2 عدد
رب گوجه فرنگی: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
ادویه پلویی: به میزان لازم
نمک،فلفل ، زردچوبه: به میزان لازم
زعفران دمکرده: به میزان لازم
پودر دارچین: به میزان لازم


مرحله اول تهیه لوبیاپلو با گوشت چرخ کرده خانگی :
ابتدا برای درست کردن این غذا میریم سراغ مواد اولیه ای که داریم. ابتدا لوبیا سبزها رو پاک کرده یعنی سر وته اونها رو گرفته و خردشون میکنیم.( بسته به سلیقه خودتون اگر خواستید مورب یا مستطیلی) سپس بعد از اینکه خردشون کردیم اونها رو تمیز میشوریم. سپس پیازها رو پوست گرفته و تمیز میشوریم و به صورت نگینی خردشون میکنیم. حالا یه قابلمه برمیداریم و لوبیا سبزهای خرد شده مون رو میریزیم داخلش و آب رو به همراه کمی نمک هم بهش اضافه کرده و میذاریم رو حرارت تا بپزن.
زمانی که لوبیا سبزها پخت اگر آبی داخل قابلمه موند رو میریزیم و لوبیا سبزهامون رو میذاریم کنار تا بعدا استفاده کنیم. حالا یه تابه برداشته و روغن میریزیم داخلش و میذاریم رو حرارت تا داغ شه. زمانی که روغنمون داغ شد پیازهایی که نگینی کرده بودیم رو میریزیم داخل تابه و شروع میکنیم به تفت دادنشون. همین که کمی سبک شد زردچوبه رو بهش اضافه میکنیم و مجدد با هم تفتشون میدیم.

 

مرحله دوم تهیه لوبیاپلو با گوشت چرخ کرده خانگی :
حالا تو این مرحله همین که پیازها داشت طلایی میشد گوشت چرخ کرده ای که داشتیم رو به پیاز داغمون اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم و با هم سرخشون میکنیم قشنگ تا گوشت تغییر رنگ بده. زمانی که گوشتمون رنگش تغییر کرد و خوب سرخ شد، لوبیا سبزهایی که پخته بودیم رو به مخلوطمون اضافه کرده و مجدد همه مواد رو با هم تفت میدیم. وقتی لوبیا سبز ها رو هم تفت دادیم ، رب گوجه فرنگی رو هم اضافه کرده و خوب با مواد مخلوط کرده و سرخش میکنیم تا طعم خامی اش گرفته و رنگ بهتری به غذامون بده.
بعد از اینکه رب گوجه فرنگی رو خوب سرخ کردیم ، نمک، فلفل و کمی از ادویه پلوی رو همراه با کمی دارچین به موادمون اضافه کرده و مخلوط میکنیم تا طعم ها خوب به خورد مواد بره. سپس در آخر هم مقداری از زعفران دمکرده رو داخل مواد میریزیم و یه هم میزنیم مخلوطمون رو.  بعد مواد رو از روی حرارت برمیداریم و میریم سراغ آماده کردن برنجمون. که بعد مواد رو لا به لای برنج استفاده میکنیم.

 

مرحله سوم تهیه لوبیاپلو با گوشت چرخ کرده خانگی :
حالا تو این مرحله میریم سراغ برنج. برنج رو پاک کرده و تمیز میشوریم و بعد میریزیم تو یه ظرف. سپس آب رو همراه با نمک زیاد بهش اضافه میکنیم و میذاریم یه چند ساعتی خیس بخوره تا برنجمون قد کشیده و برای آبکش کردن آماده باشه. در ادامه بعد از گذشت چند ساعت برنجمون رو میشوریم تا نمک اضافیش بره. سپس یه قابلمه برمیداریم و آب ریخته داخلش کمی نمک و روغن هم بهش اضافه کرده و میذاریم رو حرارت تا جوش بیاد. همین که آب شروع کرد به جوشیدن برنجمون رو داخلش ریخته و میذاریم تا قل بخوره.
بعد از اینکه چند تا قل خورد به طوری که اگر یه دونه برنج رو تست کردیم و سطش کمی سفت بود اون موقع زمان آبکش کردنه. پس برنجمون رو آبکش میکنیم و کمی آب سرد هم میریزیم روش تا دانه های برنج به هم نچسبن. حالا قابلمه رو برداشته کمی روغن داخلش ریخته و چند تکه نان به عنوان ته دیگ کف قابلمه میذاریم. سپس کمی از برنج رو روی نانها ریخته سپس کمی از مخلوط گوشت و لوبیا سبزمون رو روی برنجمو ریخته و پهنش میکنیم. سپس کمی از ادویه پلویی رو همراه با کمی زعفران روش میریزیم وبعد یه لایه برنج و همین طور ادامه داده تا موادمون تمام شه. در آخر هم روش کمی آب و روغن میدیم و میذاریم برای دم کشیدن. بعد از 45 دقیقه لوبیا پلوی ما آماده شده پس اون رو داخل دیس کشیده و همراه با سالاد شیرازی سرو میکنیم. نوش جان.