طرز تهیه لوبیا پلو خانگی
مواد لازم:
برنج: ۳ پیمانه
لوبیا سبز خرد شده: ۲ پیمانه
گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد
رب گوجه فرنگی: ۴ قاشق غذا خوری
روغن: به میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
زعفران دمکرده: به میزان لازم
پودر دارچین: به میزان لازم
مرحله اول تهیه لوبیا پلو خانگی:
برای درست کردن این غذا اول میریم سراغ مواد اولیه مون. ابتدا باید بگم شما میتونید از لوبیا هایی که به احتمال زیاد تو فریزرتون هست استفاده کنید. ولی من به شخصه لوبیای تازه رو ترجیح میدم. پس اول لوبیا هامو تمیز پاک میکنیم و خوب میشورم و میذارم تا آبشون بره. همین که خشک شدن، اونها رو خرد میکنیم به هر مدلی که دوست دارین البته. فقط یادتون باشه زیاد درشت خرد نکنید که تو غذا بد مدل نشه. سپس یه قابلمه برمیداریم و آب میریزیم داخلش و لوبیا های خرد شده رو همراه با کمی نمک بهش اضافه کرده و میذاریم روی حرارت تا لوبیاهامون پخته بشن.
تا زمانی که لوبیا ها داره پخته میشه ما میریم سراغ بقیه کارها. پیازهایی که داریم رو پوستشون رو گرفته و بعد از اینکه شستیم به صورت نگینی خردشون میکنیم. سپس میریم سراغ برنج. برنج رو پاک میکنیم و بعد از شستشو میریزیم داخل یه کاسه بزرگ به همراه آب و مقدار زیادی نمک تا خیس بخوره از چند ساعت قبل. البته اگر از یک روز قبل بذارین خیس بخوره برنج بهتر و قد بلندتری موقع پخت در میارین.
مرحله دوم تهیه لوبیا پلو خانگی:
حالا تو این مرحله میریم سراغ درست کردن مایه لوبیا پلو. اول از همه به تابه برمیداریم و روغن داخلش ریخته و میذاریم روی حرارت تا روغنمون داغ شه همین که روغنمون داغ شد ، پیازهایی که نگینی خرد کرده بودیم رو میریزیم داخلش و شروع میکنیم به تفت دادنشون. همین که پیازهامون کمی سبک شد، زردچوبه رو بهش اضافه کرده و مجدد تفت میدیم. سپس تا پیازها کمی تفت میخوره میریزیم ببینیم لوبیا هامون پخته یا نه. اگر پخته بود اونها رو آبکش کرده و همین که آبشون رفت به پیازها اضافه میکنیم و باهاش تفت میدیم. کمی که تفت دادیم ، گوشت چرخ کرده ای که داشتیم رو به مخلوط لوبیا هامون اضافه کرده و مجدد با هم تفت میدیمشون.
تا قشنگ گوشتمون سرخ بشه و رنگش عوض بشه. حالا یه قابلمه کوچیک برمیداریم و روغن میریزیم داخلش و میذاریم رو حرارت سپس رب گوجه فرنگیمون رو میریزیم داخل روغن تا سرخ بشه سپس نمک، فلفل و دارچین رو هم به رب گوجه فرنگیمون اضافه میکنیم و خوب تفت میدیم. سپس مخلوط مواد ربی رو به مخلوط گوشت و لوبیا اضافه میکنیم و خوب همه مواد رو با هم مخلوط میکنیم و تفت میدیم و در آخر هم زعفران رو میریزیم تا قشنگ همه طعم ها به خورد هم برن. به اندازه یه نصف لیوان هم تو مخلوط آب میریزیم میذاریم تا گوشتمون هم خوب بپزه. زمانی که آبی که ریخته بودیم کامل تبخیر شد موادمون رو از روی حرارت بر میداریم.
مرحله سوم تهیه لوبیا پلو خانگی:
حالا تو این مرحله نوبت انجام کارهای مربوط به برنجمونه. برنجمون رو که از قبل خیس کرده بودیم رو میاریم و میشوریمش تا نمک اضافیش بره. سپس یه قابلمه برداشته و آب میریزیم داخلش به همراه کمی نمک و چند قطره روغن و میذاریم روی حرارت تا آب داخلش شروع کنه به جوشیدن. همین که آب داخل قابلمه شروع کرد به جوشیدن برنجمون رو میریزیم داخلش و میذاریم قل بخوره. بعد از اینکه یه خورده جوشید، یه دونه از برنجها رو لای دو انگشتمون تست میکنیم. اگر موقع له شدن کمی سفتی داشت اون موقع زمان آبکش کردن برنجمونه.
سپس برنجمون رو آبکش کرده و کمی آب سرد هم میریزیم روشون که بهم نچسبه. سپس قابلمه ای که میخواهیم توش غذا رو درست کنیم رو میاریم و کمی روغن داخلش میریزیم و برای ته دیگ کف اش نان پهن میکنیم سپس نصف برنجمون رو میریزیم و بعد نصفی از مواد لوبیا و گوشت رو روش ریخته و بعد مجدد برنج و بعد مخلوط گوشت و لوبیا رو سپس کمی آب و روغن میدیم روی لوبیا پلو و در قابلمه رو میبندیم و میذاریم رو حرارت کم تا بپزه. سپس بعد از پخت تو دیس کشیده و سرو میکنیم. نوش جان.