طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده
مواد لازم:
گوشت چرخ کرده: 200 گرم
لوبیا: 150 گرم
پیاز: یک عدد
برنج: یک پیمانه
گوجه فرنگی: دو عدد
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
نمک،فلفل،زردچوبه: به میزان لازم
فلفل دلمه ای: 1 تا 2 عدد
روغن: به میزان لازم
آب: به میزان لازم
زعفران دمکرده: 3 قاشق غذاخوری
دارچین: به میزان لازم
زرد چوبه: به مقدار لازم
مرحله اول تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده:
پیاز را پوست کنده و به شکل خلالی خرد می کنیم. آن را داخل روغنی که در ظرفی گرم کرده ایم، سرخ می کنیم. گوشت چرخ کرده و زردچوبه را اضافه کرده و تفت می دهیم.
گوجه را رنده می کنیم و رنده گوجه فرنگی یا رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کرده و تفت می دهیم. اگر می خواهید غذایتان خوشرنگ شود حتما از رب استفاده کنید. فلفل دلمه ای را پوره کرده و به مواد اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
مرحله دوم تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده:
یک لیوان آب به مواد می ریزیم و با شعله متوسط می گذاریم تا کاملا پخته شود.
لوبیا را خیس می کنیم و بعد از کمی نرم شدن آن را آبکش کرده و جداگانه می گذاریم تا بپزد. لوبیا را بعد از پخت خرد می کنیم.
در انتهای پخت مواد مرحله اول، آب گوشت باید کشیده شده باشد یا خیلی خیلی کم باشد. بعد از پخت جداگانه گوشت و لوبیا را در هم مخلوط کرده و نمک و فلفل و زعفران دمکرده را نیز اضافه می کنیم.
مرحله سوم تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده:
برنج را نیم پز و آبکش می کنیم. ته قابلمه کمی روغن می ریزیم و دو ملاقه برنج در آن اضافه می کنیم. به ترتیب یک لایه از مواد لوبیا با گوشت و یک لایه از برنج می ریزیم تا قابلمه پر شود.
روی پلو زعفران دمکرده، کمی دارچین و روغن می ریزیم. با قاشق حفره هایی در برنج ایجاد کرده و از دمکنی استفاد می کنیم و می گذاریم روی شعله کم تا دم بکشد.
بیست دقیقه بعد لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده آماده خواهد شد.